שתף קטע נבחר

האם המטבח הסרדיני הוא איטלקי טיפוסי או שונה ממנו?

המטבח של סרדיניה מגוון באופן מפתיע. קודם כל על יד הים תאכלו דגים ומאכלי ים בשפע, כמנה פותחת, יחד עם הפסטה כמנה עיקרית. בין הפסטות כדאי לנסות את ה"מאלפטי" - כיסונים ממולאים בגבינת ריקוטה או את ה"מאלורדוס" - כיסונים עשויי קמח ותפוחי אדמה. הפסטה תמיד מוגשת עם רוטב של עגבניות טריות ותבלינים.
המנות העיקריות הן "ארוסטי" - סוגים שונים של בשר צלוי שיכול להיות כבש, חזיר או חזיר בר. בהרים, ובמיוחד אם תיפלו על פייסטה מקומית, אוכלים את ה"פרושדו" - חזירון שלם המשופד על ברזל תקוע באדמה, זאת לצד ה"פקורינו" - גבעת העזים הטיפוסית וה"קארטה מוזיקה" - לחם דק וקשה, דמוי נייר. יש הרבה מאוד יינות מקומיים לבנים ואדומים טובים וחובה לסיים עם הגרפה המקומית "פילו פארו", או כל ואריאציה מקומית של אקווהויט. לחילופין, ניתן לנסות את ה"מירטו" - ליקר עם צמחי תבלין.
היכן לאכול? צריך לזכור את החלוקה הקלאסית מלמעלה למטה של מסעדה, טרטוריה ופיצרייה, מה שמעיד בעיקר על מחיר וסגנון ולא דווקא על איכות המזון. יש בכל מקום מסעדות טובות, אבל לא בכל שעה. הסיאסטה הקלאסית מתחילה מאחת וחצי בצהריים, ואז אין נפש חיה חוץ מאשר בברים.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים