שתף קטע נבחר

סוף סוף: חלונות CE3 מדברת עברית

עד לפני חודשים ספורים היה נדמה שאפשר לשכוח מתמיכה עברית למחשבי חלונות CE3. ובכן - טעות

3 שאלות - 3 תשובות 

עד לפני חודשים ספורים עוד נדמה היה כי תמיכה עברית למחשבי "חלונות CE" לא ממש נראית באופק. אבל עכשיו, שנה וחודש לאחר שהמחשבים הללו הושקו בעולם, סוף-סוף היא מגיעה.
מדובר בשתי גירסאות, מתוצרת בתי תוכנה שונים. הראשונה, שכבר הגיעה לחנויות, היא של חברת PDAC, ומשווקת על ידי משובית. בחודש הבא תציע גם חברת מק מרקורי תמיכת עברית משלה, על ידי נציגת מחשבי כף-היד של קסיו בישראל.
העברית של PDAC מותאמת לעבודה עם מחשבי חלונות CE3 של קומפאק, קסיו ו-HP. מחירה של ערכת התמיכה הוא כ-50 דולר, ואפשר להוריד אותה בתשלום (קישור מצד ימין).
הגירסה הנוכחית תומכת ביותר משלושה גופנים עבריים על גבי המסך, ולראשונה אפשר לבצע תיאום מלא בין הרשימות והפגישות מתוך האאוטלוק השולחנית - לבין מקבילתה במחשב כף-היד, ולהפך.
לעת עתה, רק מי שברשותו וורד 2000 או וורד XP יוכל לצפות בקבצי הוורד שלו שיורדו מן המחשב האישי גם במחשב כף-היד. גם מנוע החיפוש עובד יפה עם מילים בעברית. למקלדת הווירטואלית האנגלית נוספה גם מקלדת עברית, וברוב המקרים שילוב מלל בין שני השפות עבר ללא בעיה.
עם זאת, הגירסה העברית של PDAC עדיין רחוקה מלהיות מושלמת. למשל, היא לא מאפשרת הקלדת מלל רציף על גבי מחשב כף-היד. זה בולט במיוחד כאשר מנסים להקליד טקסט בתוכנת וורד. גם חוסר התמיכה באופיס 97 מותיר הרבה מאוד משתמשים מחוץ למשחק. גם תהליך ההמרה של קבצי אופיס השולחניים אל מחשב כף-היד דורש הגדרות חדשות בתוכנת Active Sync - תוכנת המכתבה שמגיעה עם כל פוקט פי-סי. אף שמדובר בפעולה חד פעמית, היה כדאי לחסוך זאת מהמשתמשים.
הנסיון להתערב במלל בקבצי הדואר האלקטרוני המתקבלים בעברית עדיין גורם לשיבושים, ובתוכנת אקסל נתקלנו בבעיה כאשר ניסינו להכניס מלל עברי לתאים. אגב, בגירסה שתוציא חברת מק מרקורי לקראת סוף החודש יתבצע סינכרון קבצי האופיס עם המחשב האישי, באמצעות תוכנת מיכתבה מיוחדת, שתותקן על גבי המחשב האישי. גם את התוכנה הזו ניתן יהיה להוריד מאתר החברה וגם היא תעלה 50 דולר.

מה קורה לסיון?

מעריציה הרבים של סידרת מחשבי כף-היד מסדרת סיון (כותבים פסיון, אך מבטאים סיון) מתקשים להבין באחרונה מדוע החברה אינה הולכת בעקבות מתחרותיה ומוציאה מחשבים חדשים בעלי מסכי צבע, שידרוגים לתוכנת המכתבה ושיפורים ביכולות המולטימדיה.
מתברר, שסיון דווקא משתדלת, אבל זה לוקח לה קצת זמן. החברה - שסביב מערכת ההפעלה המוצלחת שלה, אפוק 32, הוקם מיזם סימביאן לפיתוח תקן להתקני האלחוט של העתיד - עובדת כעת על היצע רחב של יישומי בלוטות אלחוטיים חדשים, שישולבו במחשבים הקיימים והחדשים שתציג לקראת סוף השנה.
פטרישיה מילר, מנהלת קשרי החוץ של החברה, אומרת כי מסכי צבע זעירים נמצאים אומנם בפיתוח, אולם לדבריה, סקר שערכה החברה מעלה בבירור שרוב המשתמשים מעדיפים אורך חיי סוללה מספק על פני מסכי צבע. מחשבים עם מסכי צבע יופיעו, לדבריה, רק כשתמצא דרך לשלב בין השניים.
אף שבישראל אין עדיין משתמשי סיון רבים, בימים אלו הולך ונשלם פרויקט גיור מערכת ההפעלה לעברית. מה שבוודאי עודד את המגמה הזו הוא הקומיונקייטור 9210, הטלפון הסלולרי החדש של נוקיה, שעומד להגיע בקרוב לארץ ומתבסס על מערכת ההפעלה אפוק 32.

3 שאלות - 3 תשובות

הרבה מאוד אתרים באינטרנט מוקדשים למחשבי כף-היד, אך רובם באנגלית. איפה יש אתרים דומים גם בעברית?

חלק ניכר מאתרי האינטרנט הגדולים בישראל מקדיש מקום נרחב לקהילות ולפורומים סביב מחשבי כף-היד. שני אתרים ישראלים חדשים שנפתחו - אפשר למצוא בקישור בצד ימין של הכתבה.

מתי צפויה פאלם לעבור למעבדי RMA?

מוטורולה - שמעבדים מתוצרתה משולבים במחשבי פאלם - תתחיל לייצר מעבדי ARM עבור המחשבים החדשים כבר ב-2002. אולם פאלם תשלב את המעבדים במחשביה החדשים אך ורק עם צאתה של מערכת הפעלה 32 ביט חדשה (ככל הנראה 0.5), שתדע לנצל את עוצמתם.

כמהנדס בניין, את רוב הפרויקטים שאותם אני מבצע אני מתכנן על תוכנת אוטוקאד. האם יש דרך להוריד את הקבצים מהתוכנה ולצפות בהם דרך מחשב חלונות CE?

אפשר לעשות זאת במספר מצבי תצוגה, באמצעות תוכנת AUTODESK, שתוכל להוריד באתר המקושר מימין.

חזור למעלה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עברית לכף-היד
סיון. בינתיים בלי צבע
מומלצים