שתף קטע נבחר

עימות בין פלסטינים וישראלים דחה סיום ועידה באו"ם

שינויים שביקשו להכניס המדינות המתפתחות בהצהרה המסיימת את ועידת האו"ם בנושא ערים, עוררו חילוקי דעות בין ישראל לפלסטינים וגרמו לעיכוב בסיום הוועידה. ישראל טענה כי מדובר בשינויים המגיעים ממניעים פוליטיים והפלסטינים טענו כי לשינויים יש סיבה טובה. נשיא הוועידה ניסה לגשר בין הצדדים

ויכוח בין ישראל לפלסטינים בנוגע ליחס להתנחלויות בשטחים גרם לעיכוב בהצהרה הסופית של ועידת האו"ם בנושא מצבן של הערים בעולם.
העימות, שאירע ביום ו', יומה האחרון של התכנסות הוועידה, הותיר מאות מהמשתתפים, ביניהם ראשי רשויות וראשי ערים, ישובים במקום בעוד נשיא הוועידה, הארי הולקרי נפגש עם תומכי שני הצדדים בניסיון לגשר על המחלוקות.
ההצהרה הסופית בוועידה אמורה להתייחס לקידום מצב הערים. הוועידה הוקמה ב-1996 בטורקיה ועקרונותיה התקבלו על ידי 171 מדינות.
תומכי הפלסטינים מהמדינות המתפתחות, הציגו שני שינויים להצהרה, אותם הגדירה ישראל כפוליטיים והודיעה כי אינם מקובלים עליה. על פי שינוי אחד, המדינות יהיו מחויבות להגן על המעמד החוקי, ההרכב הדמוגרפי המשאבים הטבעיים והאופי ההיסטורי-תרבותי של שטחים הנמצאים תחת כיבוש זר. השינוי ידגיש את העובדה שעל פי החוק הבינלאומי, אסור למדינה כובשת להעביר תושבים מהשטחים הכבושים למקומות אחרים או להקים התנחלויות בשטחים הכבושים. השינוי השני אמור לסייע לפליטים לחזור לבתיהם ולהתערות מחדש במקומות אליהם חזרו.
המשקיף הפלסטיני בוועידה, נאסר אל קידווה, אמר שהשינויים כבר אושרו בעבר בוועידות האו"ם, אחד מהם בכנס המילניום בשנה שעברה. "יש לנו טיעונים חזקים", אמר אל קידווה לתקשורת, "ושמישהו פשוט יגיד 'לא', זה לא מספיק משכנע כדי שנשנה את דעתנו. לא נוותר על עמדתנו, אבל נשמור על ראש פתוח וננסה להגיע להסכם, בתנאי שהחוק הבינלאומי יכובד".
אהרון יעקב, סגן שגריר ישראל לאו"ם, אמר שהשינויים המוצעים אמורים לשרת את האג'נדה הפוליטית של הפלסטינים והביע צער על כך, שכן לדבריו מדובר בכנס מקצועי בו על הצדדים להתמקד בנושאים שעל הפרק. הוא הביע תקווה שהצהרה נוספת שניתנה בכנס המילניום על הטרור הבינלאומי, תוכנס להצהרה המסיימת את הוועידה.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום איי פי
הנשיא הולקרי. ניסה לגשר בין הצדדים
צילום איי פי
מומלצים