שתף קטע נבחר

אתר של האו"ם מציג עמדות פלסטיניות

כך נראית ההיסטוריה של המזרח התיכון על פי אתר אינטרנט של האו"ם: ישראל גירשה מיליוני פלסטינים, לא ברור מדוע פרצו המלחמות ב-67' ו-48', מלחמת יום כיפור כלל לא מוזכרת, ו"הפעולות האלימות של ישראל מסכנות את השלום". הטרור בקושי מוזכר

פרסום ראשון: אתר אינטרנט הנמצא בכתובת של האו"ם (הקישור מימין) מבקר בחריפות את ישראל על פעולותיה בשטחים בשנים האחרונות ומאז קום המדינה. האתר הנקרא "שאלת פלסטין" עוסק בכל הסוגיות הקשורות לסכסוך הישראלי-פלסטיני מנקודת הראות של האו"ם, ואמור להביא מידע אובייקטיבי. עם זאת, הגרסה המוצגת להיסטוריה באזור מובאת על פי רוב מנקודת ראות פלסטינית. באתר נכתב כי הסוגיה הפלסטינית הפכה לבינלאומית לקראת סוף מלחמת העולם הראשונה עם נפילת האימפריה הטורקית והענקת המנדט באזור לבריטניה. "במהלך שנות המנדט מ-1922 עד 1947 היתה הגירה יהודית גדולה מחו"ל בעיקר ממזרח אירופה לישראל. בעיקר בשנות השלושים עם עליית כוחה של המפלגה הנאצית", נכתב באתר. "הדרישות הפלסטיניות לעצמאות וההתנגדות להגירה היהודית הובילו למרד ערבי ב-1937 שלווה בטרור ואלימות משני הצדדים כולל בזמן מלחמת העולם השניה".
בהמשך נכתב כי לאחר שהאו"ם הציע הקמת שתי מדינות עצמאיות, ישראל הכריזה על עצמאותה וכבשה במלחמת 48' 77% מהטריטוריה של פלסטין. האתר לא מציין מדוע פרצה המלחמה. בנוסף, נכתב, ישראל כבשה חלק גדול מירושלים שהיתה אמורה להיות בינלאומית - וכי יותר ממחצית מהאוכלוסייה הפלסטינית נמלטה או גורשה.
במלחמת 1967, מצויין, ישראל כבשה את שארית הטריטוריה הפלסטינית שהיתה עד אז תחת שלטון ירדני ומצרי. גם המלחמה הזאת, מצויין, הביאה לגירוש של פלסטינים - הפעם כחצי מיליון. גם במקרה זה לא נכתב מדוע פרצה המלחמה.
האתר ממשיך ומתאר את ההיסטוריה באזור ומדלג על פרוץ מלחמת יום הכיפורים. עם זאת, האתר מציין את החלטת האו"ם ב-1974 בדבר זכותם של הפלסטינים להגדרה עצמית ולזכות השיבה.
האירוע ההיסטורי הבא המצויין הוא ב-1982 "כשישראל פלשה ללבנון מתוך כוונה לחסל את אש"ף... ולאחר שהובטח שלומם של הפליטים הפלסטינים ונסיגת כוחות אש"ף, בוצע טבח במחנות סברא ושתילה". באתר לא מצויין מי ביצע את הטבח.
ביחס לאינתיפדה ב-1987 כותב אתר האו"ם כי היא החלה במחאה על הכיבוש הישראלי וכי השיטות שננקטו על ידי כוחות הצבא הישראלים גרמו לפציעות המוניות ולאיבוד חיים המוני בקרב האוכלוסייה האזרחית הפלסטינית.
מכאן ממשיך ומתאר האתר את ועידת מדריד ואת שיחות השלום שהתחילו בעקבותיה, וכללו "צעדים חיוביים כמו נסיגה ישראלית מחלק האדמות, בחירות למועצה הפלסטינית המחוקקת ושחרור חלקי של אסירים פלסטינים". אבל, נכתב, בשנים האחרונות חל שוב ערעור במעמדו של תהליך השלום והאסיפה הכללית של האו"ם נקראה שוב לסייע במצב המידרדר בשטחים הפלסטינים הכבושים, "כאשר יש דאגה הולכת וגוברת מאקטים אלימים שמבצעת ישראל נגד אזרחים, פעולות שישראל מבצעת בירושלים, הרחבת ההתנחלויות, החרמת אדמה וענישה קולקטיבית אשר מחבלים בתהליך השלום".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
מזכ"ל האום, קופי אנאן
צילום: איי פי
מומלצים