שתף קטע נבחר

"חוק ברגר" מאיים ליצור תקרית ביחסי ישראל-ארה"ב

ועדת השרים לחקיקה החליטה שהממשלה תתמוך בהצעת חוק, שנועדה למנוע את הסגרתו לארה"ב של חיים ברגר, המואשם שם בהונאת ענק. בכירים במשרד המשפטים: "זו שערוריה בקנה מידה בינלאומי, שתישא השלכות חמורות על יחסי ישראל-ארה"ב". היועץ המשפטי לממשלה: "העברת החוק פירושה הפיכת ישראל למדינה בלתי מתוקנת"

הצעת חוק ממשלתית חדשה, הזוכה לכינוי "חוק ברגר", מעוררת סערה במערכת המשפטית והפוליטית, ומאיימת ליצור תקרית עם ארה"ב.
ועדת השרים לענייני חקיקה העבירה הצעת חוק, לפיה חוק ההסגרה לא יחול על אנשים בני 70 ומעלה (על העברת החוק - ראו בסוף הידיעה המקושרת).
במשרד המשפטים אומרים שהחוק הזה נתפר למידותיו של אדם אחד: חיים ברגר (75), יהודי אמריקאי המואשם בארה"ב בהונאת ענק. ברגר נמלט לישראל לפני ארבע שנים וקיבל אזרחות ישראלית, אך ארה"ב דרשה להסגירו לידיה. הוא הוכרז בר הסגרה, ובית המשפט דחה לאחרונה את ערעורו על הסגרתו לארה"ב.
בכירים במשרד המשפטים זועמים על הצעת החוק ואומרים שמדובר ב"שערוריה בקנה מידה בינלאומי, שתישא השלכות חמורות על יחסי ישראל-ארה"ב". היועץ המשפטי לממשלה יוצא אף הוא נגד הצעת החוק, ואומר כי "העברת החוק פירושה הפיכת מדינת ישראל למדינה בלתי מתוקנת, שאינה עומדת בהתחייבויות הבינלאומיות שנטלה על עצמה".
הצעת החוק, שעברה אתמול בועדת השרים לחקיקה, התקבלה בניגוד לעמדתו של שר המשפטים, מאיר שטרית, שעומד בראש הוועדה. בכירים בפרקליטות טוענים כי העברת הצעת החוק נעשתה במחטף, וכי לנציגי הפרקליטות שהגיעו לדיון לא ניתנה כלל הזדמנות להציג את עמדתם. לדבריהם, אחד השרים פנה לנציגי הפרקליטות ואמר להם: "קודם נצביע, אחר כך תדברו".
ח"כ מיכאל קליינר, החתום על הצעת החוק, טוען כי אינו מכיר את ברגר. לדבריו, ח"כ מאיר פורוש ביקש ממנו לחתום על הצעת החוק, והוא חתם, מאחר שעקרונית אינו תומך בהסגרת יהודים. קליינר טוען שהיה חותם על החוק גם אם הגיל המפורט בו היה פחות מ-70 או למעלה ממנו. "אני לא מכיר את ברגר, אבל אם רוצים להעמיד אותו לדין, שיעשו זאת בארץ", הוא אומר.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שאול גולן
שטרית. לא הצליח למנוע
צילום: שאול גולן
ארכיון ידיעות אחרונות
קליינר. פורוש ביקש, אז חתמתי
ארכיון ידיעות אחרונות
מומלצים