שתף קטע נבחר

מעדן מלכים

לנו הן עושות בחילה, בעיני הסינים הן מעדן נחשק. לנשנש מדוזה

ראש עסקי וממולח שבקי בהרגלי האכילה של הסינים, יכול היה לעשות עסקה נאה ביותר ושכר יפה בצידה, לו היה משכיל לנצל את התקפת המדוזות שנוחתת עלינו כל קיץ. קצת יותר ממיליארד סינים זה בכל זאת שוק לא מבוטל.
אצל הסינים, למי שלא יודע, המדוזות גומרות בצלחת. הידועה והפופולרית במנות שהסינים מכינים מהמדוזה בתחמיץ עדין.
תהליך ההכנה כולל ייבוש של המדוזות בשמש (נשמע לא הגיוני, אבל זו עובדה), ורק אחר כך כשהן מיובשות, חותכים אותן לרצועות דקות וארוכות שנראות כמו אטריות שקופות. את הרצועות מתבלים והתוצאה: סלט בתחמיץ עדין.
הטעם אתם שואלים? דווקא טעים למדי, עדין מאד, עם נגיעות קלות ומרעננות של ים וטקסטורה נעימה ושונה בפה.
רוצים להכין גם? לפניכם מתכון לא מסובך לסלט מדוזות מיובשות.
החומרים: קילו מדוזה מיובשת (כזו שנמכרת בשווקים במזרח הרחוק. אין להשתמש במדוזה ששליתם מהחוף ליד הבית!). שתי כפות רוטב סויה; שלוש כפות שמן שומשום; שתי כפות חומץ אורז לבן; שתי כפות סוכר; שלוש כפות של זרעי שומשום קלויים.
אופן ההכנה: שוטפים את המדוזה בהרבה מים קרים ומייבשים. מניחים אותה בסיר, מכסים במים רותחים ונותנים לה לרבוץ במים 15 דקות או עד שתתרכך. ממשיכים לשטוף אותה במים קרים ומחליפים את המים לפחות עוד שש פעמים. מייבשים אותה היטב במגבת נייר, פורסים לרצועות דקות.
מערבבים את חומרי המשרה (סויה, שמן שומשום, חומץ וסוכר) ומשרים את המדוזה ברוטב למשך 30 דקות. מפזרים על הסלט את זרעי השומשום. מגישים קר.

פורסם בידיעות אחרונות, ביולי 2000

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים