שתף קטע נבחר

בן עמי נפגש עם מלך מרוקו

ברק נחת אתמול בניו יורק לקראת "עצרת המילניום" של האו"ם. מקור בכיר בפמליית רה"מ אומר כי "אין בסיס להעלאת הציפיות בפגישות שיקיים ברק". בליכוד חוששים מחתימה על הסכם עם הפלסטינים: אין לו מנדט

ממלא מקום שר החוץ, שלמה בן עמי, נפגש אתמול ( יום ב' ) במרוקו עם המלך מוחמד השישי ועם שר החוץ המרוקני. בפגישה אמר בן עמי כי אסור להפוך את המחלוקת בעניין ירושלים להתנצחות בין דתית. מלך מרוקו הביע תקווה כי ברק וערפאת ייפגשו בעצרת המילניום של האו"ם, וידונו ברעיונות האמריקניים לפשרה. ברק צפוי להיפגש עם מלך מרוקו במהלך עצרת האו"ם.

"הנמכת ציפיות"

ברק עצמו נחת כבר בניו יורק ונפגש עם מזכ"ל האו"ם קופי ענאן. הוע עתיד להיפגש גם עם הנשיא קלינטון, שייפגש מצידו עם עראפת. מקור מדיני בכיר אמר כי "אין בסיס להעלאת הציפיות לקראת הפגישות בניו יורק".
למרות הנמכת הציפיות במשלחת הישראלית, בליכוד מזהירים כי אם ברק בכל זאת יחתום על הסכם עם הפלסטינים בניו יורק- תהיה זו "חתימה ללא כיסוי, מכיוון שאין לו מנדט".

"נדע באוקטובר"

מקור בכיר במשלחת ציין כי לפי לוח הזמנים שקבע ברק בראשית הקדנציה, הוא העריך שיידרשו 15 חודשים כדי לדעת אם יש סיכוי להגיע להסכם עם הפלסטינים ולכן, לפי לוח זמנים זה: "באוקטובר נדע".
לדברי המקור, הנכונות של ישראל לדון ברעיונות חדשים, יצרה מצב שבו מצד אחד גדל הסיכוי להשגת הסכם, אך אם לא יושג, יש סיכוי גדול שמדינות העולם יתמכו בישראל. בנוסף, "זה יתרון לאחדות הפנימית בעם לקראת המאבקים בעתיד", אמר.
בהקשר זה אמר המקור, כי בשלב זה אי אפשר להציע לליכוד להצטרף לממשלת אחדות, מכיוון שהדיון עם הפלסטינים טרם הסתיים. "אם יסתבר שאין לנו פרטנר, יש היגיון לצרף את הליכוד".
בסביבתו של ברק אומרים שהשותפים הטבעיים לקואליציה הם מפלגת המרכז, מרצ, עם אחד, והבחירה הדמוקרטית, ובתנאים מסויימים גם הליכוד. "מבחינה מהותית, הנושאים שעל הפרק מצדיקים שילוב ידים", אומרים בלשכת ברק.
בלשכת ברק דחו את הביקורת על כך שאין לו רוב למהלכים המדיניים. "רוב בכנסת אינו תנאי לפעילות מדינית אלא תנאי לאישורה", אמרו.

טלפונים למתלבטים

הליכוד פירסם הודעה כי ברק יצא לארה"ב בלי מנדט, "וכל חתימה שלו שם על הסכם תהיה חתימה ללא כיסוי. זאת מכיוון שכולם, כולל קלינטון וערפאת, יודעים שלברק אין ממשלה, אין רוב בכנסת ואין רוב בעם ולכן אין כל ערך לסיכום אתו".
במקביל, חמישה חברי כנסת הנחשבים ללשון המאזניים בהצבעה על אישור הסכם מדיני בכנסת, קיבלו עשרות טלפונים מאזרחים בניסיון לשכנעם להתנגד להסכם. מדובר בחברי הכנסת רוני מילוא דן מרידור (מרכז), ויקטור בריילובסקי ומודי זנדברג (שינוי) וחיים כץ (עם אחד).
"הוועד הבינלאומי לירושלים" פרסם לאחרונה סדרת מודעות בהן מופיעות תמונותיהם ומספרי הטלפון של החמישה. במודעות נקרא הציבור להתקשר אליהם ולשכנעם שלא לתמוך בהסכם מדיני הכולל פשרה בירושלים.
למ"מ שר הבריאות, מילוא, הגיעו בתגובה עשרות טלפונים, מוסרים בלשכתו. מקורביו אמרו כי "למרות שמילוא נמצא כעת בממשלה הוא ישקול בעצמו כיצד להצביע בבוא הזמן והוא לא נמצא בכיס של אף אחד".
גם לח"כ מרידור הגיעו עשרות טלפונים. מרידור שליווה את ברק לקמפ דייויד ולקח חלק פעיל במו"מ, ידוע כמי שמסתייג מפשרה בירושלים.
ח"כ חיים כץ אמר על היותו "לשון מאזניים": "אני מדבר עם כל הצדדים שמנסים להשפיע עלי". הוא לא חוסך גם ביקורת מברק. "העם נתן לברק את המנדט לדבר כמה שהוא רוצה אך לא את המנדט להחליט לבד", אמר. לכץ גם ביקורת על דרך ניהול המו"מ. "ניכר כי למי שנושא ונותן עם הפלסטינים אין כל ניסיון בניהול מו"מ, כשמדברים על חלוקת ירושלים לפני שניגשים לשולחן ודנים בזה, זה פוגע ביכולת להשיג הישגים", מייעץ כץ לברק.
ח"כ זנדברג אומר כי "לפי הספקולציות על ההסכם המתגבש", הוא מודאג אך "כשיהיה הסכם תדון סיעת שינוי ותחליט כיצד להצביע".


לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אריכון ידיעות אחרונות
יצא למרוקו. בן עמי
אריכון ידיעות אחרונות
מלך מרוקו, מוחמד השישי
ערפאת. פגישה בניו יורק
אביגיל עוזי
נחת בניו יורק, אהוד ברק
אביגיל עוזי
מומלצים