שתף קטע נבחר

דנמרק חזרה בה: גילון לא ייעצר

העימות הדיפלומטי סביב מינוי ראש השב"כ לשעבר מסרב לגווע: היום תרם שר המשפטים הדני את שלו, כאשר הבהיר כי ארצו מחויבת לעצור את השגריר הישראלי המיועד עם הגיעו. מאוחר יותר הבהירה ממשלת דנמרק כי לגילון עומדת חסינות דיפלומטית

משרד המשפטים בדנמרק פרסם הערב (ד') הבהרה, כי הוא מקבל את עמדת משרד החוץ הדני, לפיה חסינותו הדיפלומטית של כרמי גילון תמנע את מעצרו והגשת כתב תביעה נגדו. הבהרה זו באה בעקבות דבריו של שר המשפטים הדני, כי יאלץ לפתוח בחקירה נגד גילון בחשד להפרת האמנה הבין לאומית למניעת עינויים.
דבריו של השר פרנק ג'נסן נאמרו בתשובה בכתב לשאלת מפלגת אופוזיציה מן השמאל. המפלגה טענה כי דנמרק מחויבת בהתאם לאמנת האו"ם הנוגעת לעינויים, לאסור כל חשוד בשיתוף פעולה עם מערכת של עינויים.
בתשובתו אמר השר ג'נסן: "לא יכולים להיות יוצאים מן הכלל בנושא אמנת האו"ם בנושא".
בארץ הגיבו בחריפות להתפתחות החדשה: שר החוץ שמעון פרס אמר היום כי לא נשקלת מועמדות של כל אדם אחר לתפקיד השגריר בדנמרק. "האם הם יחרימו מעתה גם את כל חברי אש"ף? האם מותר להיות מעורב בטרור ואסור להילחם בטרור? האם יחרימו גם את איראן ועיראק?", שאל פרס.
כלי התקשורת בדנמרק ציטטו בהרחבה את האשמות ישראל לגבי מוסר כפול שבו נוהגת המדינה הסקנדינבית. שר המשפטים ג'נסן ושר החוץ ליקטופט נמצאים בחופשה - ולא הגיבו להתפתחות האחרונה. כרמי גילון אמור לפתוח בכהונתו כשגריר בדנמרק בחודש ספטמבר.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אלדד רפאלי
כרמי גילון. מינוי במחלוקת
אלדד רפאלי
מומלצים