שתף קטע נבחר

"מי שפילס את הדרך ואפשר לחברה שלנו להתרומם, הן נשים"

חברת נגב גז טבעי אחראית על תשתית חלוקת הגז הטבעי באזור הנגב, והספיקה לחבר עשרות לקוחות ולהניח מאות ק"מ של צינורות. מה עומד מאחורי החברה החלוצית שמפריחה את השממה האנרגטית? חבורה של עובדות חלוצות, שמלוות את החברה במשך שנים וצומחות יחד איתה. הכירו כמה מהנשים שמובילות את הקמת מערכת הגז הטבעי בישראל

בשיתוף נגב גז טבעי

 

גז טבעי מהווה יתרון משמעותי עבור כולנו: מפעלים מקבלים אנרגיה זולה, אמינה ונוחה לתפעול, העובדים מרוויחים אוויר נקי בסביבת העבודה, בניינים ושכונות חוסכים התנהלות עם בלוני גז ונהנים מבטיחות גבוהה, והסביבה מרוויחה אנרגיה ירוקה.

 

בשנת 2009, קיבלה חברת 'נגב גז טבעי' רישיון להקמה, תחזוקה וחלוקת גז טבעי באזור הנגב מטעם שר התשתיות הלאומיות. מאז הצליחה החברה לחבר עשרות מפעלים ועסקים, להניח 400 ק"מ של צינורות, לחדור לשוק הפרטי, ואף להתחיל בחיבור עיר שלמה, ערד, לתשתית גז.

 

נגב גז טבעי (צילום: באדיבות המצולמות)
משמאל לימין: קייסי סגרון, מורן עזריה ואורטל גולברג. הנשים של חברת נגב גז טבעי. (צילום: באדיבות המצולמות)

 

הכוח המניע מאחורי ההצלחה - נשים במרכז העשייה

קייסי סגרון, 31, היא מהנדסת מכונות שהחלה לעבוד בנגב גז עוד כשהיתה סטודנטית, לפני 7 שנים. "בהתחלה הייתי מהנדסת במחלקת הקמה, ולאחר מכן עברתי למחלקת הנדסה, לתפקיד של מהנדסת פרויקט, כשהתפקיד הוא תכנון הפרויקט משלב הרעיון, דרך כל התהליך הסטטוטורי, ניהול חברות ההנדסה, אישור ורישוי ברשות הגז, וליווי ההקמה המבוצעת לפי התכנית ההנדסית".

"כל בעיה שמתעוררת בשטח, צריך למצוא לה פתרון". קייסי סגרון (באדיבות המצולמת)

סגרון מספרת כי "נגב גז טבעי מחברת את הלקוחות הכי גדולים במשק, ועד לקוחות קטנים כמו חממות לגידול קנאביס, שנכנסות כעת לתחום". באשר לאתגרים המרכזיים של העבודה, סגרון אומרת כי "כל בעיה שמתעוררת בשטח, צריך למצוא לה פתרון. התנהלות מול בעלי קרקעות, בעיות הנדסיות. אדמה היא מקום דינמי- מבחינת תנאי שטח משתנים, בעלי קרקע שמתחלפים עם השנים".

 

עוד אומרת סגרון כי "האנשים בשטח לא ממש מבינים למה צריך גז טבעי- זו אנרגיה ששוברת את המונופול של חברת חשמל, מחליפה סולר ומזוט- אנרגיה כמו כל מקורות האנרגיה, פשוט זולה יותר ונקייה יותר. אנשים לא מודעים, כך שמדובר על הרבה הסברה ומודעות. כשאנחנו מגיעים להעביר קו גז בשטח, קודם אמורים לנו לא, אבל אחרי שאני מסבירה על גז טבעי, הם מוצאים בזה עניין".

 

"זו עבודה מאתגרת, עם שינויים יום-יומיים". בכל הנוגע לתפקיד של הנשים בחברה, סגרון אומרת כי היא מקבלת חופש פעולה מלא וסמכות להוריד הוראות לגורמים בשטח- רובם המכריע גברים. "אני אגיד את המילה האחרונה, גם אם יש חילוקי דעות". בנוגע לקידום נשים בחברה, "מתקדם מי שיש לו את היכולת, אין פה עניין של מגדר. אישה חזקה יכולה להגיע ולעקוף את כולם".

צינורות גז טבעי (צילום: shutterstock)
צינורות גז טבעי(צילום: shutterstock)

מובילות את כניסת הגז הטבעי למגזר הביתי

אורטל גולברג, 33, היא מהנדסת מכונות בהשכלתה ומנהלת פרויקטים בנגב גז טבעי ב-7 השנים האחרונות. "התחלתי בתור מהנדסת פרויקט, להגיש תיקים הנדסיים של קווים, התקדמתי ואני מנהלת פרויקט, החל משלב ההקמה הקמה, חוזים, הסכמים עם הלקוחות".

 

גולברג מתמחה בשנתיים האחרונות בתכנון קווי גז טבעי במגזר הביתי: בניינים, שכונות וערים שלמות. "אנחנו נכנסים החל מהתכנון של השכונה, ואחרי הקמת התשתיות, היזמים מגיעים ויש להם אפשרות להשתמש בגז- בלי בלונים, בלי התעסקות מיותר. כל מה שצריך זה לחבר את המונה לצינור. זה מוסיף ערך ליזם, יותר בטיחותי, ואטרקטיבי יותר ללקוחות".

"מבחינתי, להוביל כזה דבר, זו משהו לספר לנכדים". אורטל גולברג (צילום: באדיבות המצולמת)

גולברג אומרת כי התחום נמצא עדיין בשלב ראשוני. "נכון לעכשיו יש שתי שכונות עם תשתית, באופקים ובבאר שבע, הנמצאות בשלב הבנייה. אנחנו עובדים במרץ על השיווק של הגז הטבעי- מול היזמים, מול הרוכשים. הממשלה עוזרת, העיריות עוזרות. זה עדיין בחיתולים, וזה מה שהופך את העבודה למרגשת, ציונית וחלוצית".

 

"כל שאר האזורים בארץ נמצאים 3-4 שנים אחורה, אפילו לא מדברים שם על חיבור שכונות לגז טבעי", אומרת גולברג. "מבחינתי, להוביל כזה דבר, זו משהו לספר לנכדים".

 

באשר למקום של נשים בחברה, אומרת גולברג כי "המנכ"ל נותן מקום לכולם, אין אצלו הפרדה בין גברים לנשים, ואפילו להיפך - החברה כוללת הרבה נשים בעמדות מפתח. גייסו אותנו כי אנחנו תקתקניות, עוזרות, ומגדילות ראש. אין לנו אגו, אנחנו עובדות בשביל העבודה ולא משחקות משחקים. אנחנו נותנות את הטון שלנו, אומרות מה אנחנו חושבות ומשפיעות כשהתהליך נראה לנו לא נכון. בחברה יודעים שנגיד את כל האמת ולא נייפה את המציאות ולא נעגל פינות. יש הרבה מאוד נשים, בתפקידים מאוד בכירים, ולא בכדי".

 

"זו חברה חלוצה במדינת ישראל. אנחנו מפריחים את השממה"

מורן עזריה, 34, היא מנהלת הכספים של נגב גז טבעי, העובדת בחברה קרוב ל-7 שנים. "אני מרכזת את כל הפעילות הפיננסית של החברה- מול הבנקים, דוחות כספיים של החברה, מחשוב של תוכנות הכספים, רכש, תקציבים, בקרה תקציבית, תוכניות עבודה ותקציבים מול ביצוע בפועל. מדובר באתגרים יום-יומיים מגוונים".

 

עזריה אומרת כי "אני מרגישה שמדובר בחברה חלוצית בישראל. אנחנו מפריחים את השממה בנגב - מפעלים עברו מהפסד לרווח, עם שימוש באנרגיה ירוקה יותר, חסכונית יותר, ידידותית יותר לסביבה. התועלת למשק גדולה. אנחנו הראשונים שחיברו מפעילים לגז טבעי, לפני 6 שנים".

צינורות גז טבעי (צילום: shutterstock)
צינורות גז טבעי(צילום: shutterstock)

בכל הנוגע לעמדה של הנשים בחברה, אומרת עזריה כי "התחושה שוויונית לחלוטין, ויש אפילו הערכה מיוחד לנשים. הרוב במשרד הוא נשים. נותנים לנו גב ותמיכה. אני עובדת ישירות מול המנכ"ל, ומרגישה את הגיבוי באופן יום-יומי ושוטף".

 

"החברה נסמכת על עוצמה נשית, ואני גאה בזה"

משה שפיצר, מנכ"ל נגב גז טבעי, מספר כי "בתור חברה הפועלת בתחום חדש בישראל, פיתחנו את היכולת והידע תוך כדי תנועה, על ידי אנשים צעירים, כולם מהנדסים, ולמעלה ממחציתם - צעירות. מי שפילס את הדרך ואפשר לחברה להתרומם - הן נשים".

 

שפיצר מתאר את העובדות שלו בתור "נשים נועזות, לא מונעות מאגו. כולן חלוצות, כולן עובדות 7-8 שנים, והחלו בגיל צעיר. כולן התחתנו וילדו ילדים במהלך העבודה. כשרואים לביאות כמו קייסי נלחמת מול ראשי ערים, מנהלים של חברות גדולות כדי להשיג אישורים- זה מעורר התפעלות. אורטל מחדירה את הגז לשוק הפרטי - יושבת מול הקבלנים הגדולים בישראל בצורה מעוררת השתאות. מורן מנהלת את הכספים ביד רמה, התפתחה בצורה מדהימה במהלך השנים".

"מי שפילס את הדרך ואפשר לחברה להתרומם - הן נשים", משה שפיצר, מנכ"ל נגב גז טבעי. (צילום: באדיבות המצולם)

לדבריו, "כש-50% מאנשי המקצוע בחברה הן נשים לביאות, שמשתכרות כמו הגברים ועושות לא פחות מהגברים ואפילו יותר, אין ספק שהחברה נסמכת על העוצמה הנשית שלה, ואני גאה בזה".

 

בשיתוף נגב גז טבעי

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים