שתף קטע נבחר

שיאים בניו יורק: טבע זינקה ב-10%

שבוע המסחר בוול סטריט ננעל אתמול בעליות שערים, על אף הודעתו של טראמפ כי לא הסכים לבטל חלק מהמכסים שהטיל על סין במסגרת הסכם הסחר. וגם: טבע זינקה עם הודעתה על יציאה לגיוס של 1.5 מיליארד דולר, שאמור לסייע לה לפתור את עומס הפרעונות שמצפה לה בשנים הקרובות

המסחר בבורסות ניו יורק ננעל אתמול (ו') בעליות שערים, למרות אי הוודאות בנוגע למגעי הסחר בין סין וארה"ב: מדד דאו ג'ונס ננעל סביב רמות הפתיחה, מדד S&P 500 הוסיף לערכו 0.3% וננעל בשיא, ומדד נאסד"ק התחזק ב-0.5% וננעל גם הוא בשיא. בסיכום שבועי מדד S&P 500 עלה ב-0.9%, דאו ג'ונס התחזק ב-1.2% ונאסד"ק טיפס ב-1.1%. ברקע למסחר הודעתו של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ כי עדיין לא הסכים לבטל חלק מן המכסים שהוטלו על סין כחלק מהשלב הראשון של הסכם הסחר.

 

פרשת משככי הכאבים: טבע גיבשה הסדר כולל בהיקף של 23.25 מיליארד דולר

פרשת משככי הכאבים: טבע הכפילה ההצעה להסדר ל-29 מיליארד דולר

דיווח: טבע הציעה הסדר פשרה של 15 מיליארד דולר בפרשת משככי הכאבים

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

מניית טבע זינקה ב-9.8% לאחר שהודיעה על יציאה לגיוס פרטי של 1.5 מיליארד דולר באג"ח שיהיו נקובות באירו ובדולר, וזאת יום אחרי פרסום הדו"חות הכספיים שהצביעו על התייצבות מסויימת. הזינוק של המניה מגיע בהמשך לקפיצה החדה שרשמה המניה ביום חמישי עם פרסום התוצאות והערכה אופטימית של מנכ"ל טבע קאר שולץ על כך שהרווחיות של החברה עשויה להשתפר ב-2020.

   (צילום: רויטרס, AP)
קאר שולץ, מנכ"ל טבע(צילום: רויטרס, AP)
 

גיוס החוב הנוכחי אמור לפתור את עומס הפרעונות שמצפה לטבע ב-2021, אז היא צריכה לפרוע יותר מארבעה מיליארד דולר. ב-2020 היא צריכה לשלם כשני מיליארד דולר וכיום יש לה בקופה 1.2 מיליארד דולר. מדובר בחוב שנותר מרכישת אקטביס תמורת קרוב ל-40 מיליאר דולר. הגיוס, שישמש לרכישת האג"ח הקיימות, מוסיף ודאות לגבי יכולתה של טבע לעמוד בלוח הסילוקין של החוב.

 

 

טבע סיימה את הרבעון השלישי עם חוב נטו של 25.7 מיליארד דולר, הפחתה משמעותית לעומת 34 מיליארד דולר לפני שנתיים. עם זאת, החוב שנותר לה לפרוע עדיין עצום בעיקר לנוכח הירידה המתמשכת בהכנסות וברווחיות שפוגעים גם בתזרים המזומנים. טבע דיווחה ביום חמישי על תזרים מזומנים חופשי של חצי מיליארד דולר והעלתה מעט את התחזית לתזרים המזומנים השנתי ל-1.7-2 מיליארד דולר. תזרים זה אמור לשמש גם הוא לפרעון החוב המיועד ל-2021.

 

טראמפ מכחיש: לא הסכמתי להקל במכסים על סחורות סיניות

עוד ברקע סגירת שבוע המסחר בניו יורק, כאמור, הודעתו של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, כי לא הסכים להקל במכסים על סחורות סיניות - אמירה שדיכאה את התקוות להסכם סחר קרוב בין שתי המעצמות. "לא הסכמתי לשום דבר", אמר הנשיא לכתבים בטרם עזב את הבית הלבן בדרכו לג'ורג'יה. "סין היתה מעוניינת בהקלה חלקית, לא הקלה מוחלטת כי הם יודעים שאת זה אני לא אעשה", אמר הנשיא. הבית הלבן סרב להתייחס לדבריו.

  (צילום: AFP)
"לא הסכמתי לשום דבר. סין יודעת שאת זה אני לא אעשה". נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ(צילום: AFP)
 

דובר שר המסחר הסיני אמר ביום חמישי שצוותי המשא ומתן מושינגטון ובייג'ינג "הסכימו להסיר את המכסים הנוספים ששתי המעצמות הטילו האחת על השנייה בשלבים שונים של מלחמת הסחר לאחר שהתקדמו במגעים לקראת הסכם" - כך לפי CNBC. הדובר לא ציין כמה מהמכסים שהטילו המעצמות יבוטלו.

 

ממשל טראמפ הטיל מכסים על סחורות סיניות בשווי של יותר מ-500 מיליארד דולר עד כה, בעוד שסין הטילה מכסים על סחורות אמריקאיות בשווי של 110 מיליארד דולר. כחלק מהמאמצים להגיע להסכם, סין דחקה בארה"ב להסיר את המכסים שבכוחם להסב נזק כבד לכלכלה העולמית.

 

כבר ביום חמישי עלו ספקות בנוגע לדברי שר המסחר הסיני לפיהם ארה"ב הסכימה להסיר חלק מהמכסים. כמה פקידי ויועצי ממשל בארה"ב התנגדו לצעד כזה, בדאגה שהוא עלול להחליש את כוחה של ארה"ב בהמשך המגעים. בחמישי בערב, יועץ הסחר של טראמפ פטר נבארו הכחיש את הדיווחים ואמר לרשת פוקס ביזנס ש"האדם היחידי שיכול לקבל (החלטה כזו להקל במכסים) הוא דונלד טראמפ".

 

טראמפ ונשיא סין שי ג'ינפינג תכננו לחתום על השלב הראשון של עסקת הסחר בכנס לשיתוף פעולה כלכלי באסיה-פסיפיק בצ'ילה בהמשך החודש, לפני שהנשיא ביטל את האירוע בגלל הפגנות שנערכו במדינה. אתמול אמר טראמפ כי הוא ועמיתו הסיני יחתמו על השלב הראשון בעסקה בארה"ב. בעבר הציע הנשיא ששני הצדדים ייפגשו לשם כך באייווה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים