שתף קטע נבחר

חבלי לידה של עצמאות: ישראכרט רושמת ירידה של 10% ברווח הנקי

בהמשך להתתנתקות משליטת בנק הפועלים - רווחי ישראכרט ברבעון השלישי עמדו על 83 מיליון שקל, ההכנסות צמחו ב-5% ל-646 מיליון שקל; תיק האשראי הצרכני של החברה צמח ב-23% ל-686 מיליון שקל מתחילת השנה. כאל רשמה עלייה במכירות וזינוק ברווחים

 

 

אחרי מקס (לשעבר לאומי קארד), גם בדו"חות הרבעון השלישי של ישראכרט ממשיכים לבוא לידי ביטוי חבלי הלידה של הפרידה מהבעלות של הבנק, במקרה זה של פועלים. הרווח של ישראכרט ברבעון השלישי ירד בכ-10% ל-83 מיליון שקל (לעומת הרבעון המקביל), למרות צמיחה של 9% במחזור העסקאות ל-44.7 מיליארד שקל. ההכנסות ברבעון צמחו ב-5% ל-646 מיליון שקל.

 

ירידה של 22% ברווחי בנק הפועלים ברבעון השלישי ל-736 מיליון שקל

הפרידה מלאומי קארד מורגשת בלאומי; דו"חות חזקים לדיסקונט

הלוואות, הנחות ופינוקים: כך מסתערות חברות האשראי על הטסים לחו"ל

 

רון וקסלר, מנכ"ל הקבוצה, התייחס לתוצאות והסביר כי "על האף האתגרים בסביבה העסקית, התגברות התחרות, הירידה בעמלה הצולבת, והשפעות ההיפרדות מבנק הפועלים, ישראכרט הציגה צמיחה בהיקפי הפעילות הן בתחום התשלומים והן בתחום המימון".

   (צילום: סיון פרג')
רון וקסלר, מנכ"ל קבוצת ישראכרט(צילום: סיון פרג')

בתחום האשראי הצרכני (שבו ישראכרט החזיקה בתיק קטן יחסית למתחרות) רשמה צמיחה של 23% מתחילת השנה ל-686 מיליון שקל. מספר הכרטיסים הבנקאיים הסתכם ב-3.7 מיליון, כמעט ללא שינוי לעומת התקופה המקבילה בשנה שעברה. גם במספר הכרטיסים החוץ בנקאיים לא נרשם שינוי מהותי והם הסתכמו ב-3.71 מיליון. 

 

הריבית על האשראי הצרכני עלתה מממוצע של 8.3% אשתקד ל8.9% נכון לסוף הרבעון. היקף האשראי הפגום ברבעון עלה מ-43 מיליון שקל ל-142 מיליון שקל, כשבישראכרט מסבירים זאת ביתרות אשראי מסחרי בחברה בת בשם גלובל שעברו ארגון מחדש. 

 

וקסלר הודיע על מחליף לרם גב, סמנכ"ל הכספים שמונה לראש החטיבה הפיננסית של בנק הפועלים - את גב יחליף ערן וקנין שהיה מנכל רשת התדלוק Ten.

 

מחזור העסקאות בתשעת החודשים הראשונים של השנה הסתכם ב-125.2 מיליארד שקל, עלייה של 8% בהשוואה לתקופה המקבילה. ההכנסות מתחילת השנה צמחו ב-5% ל-1.84 מיליארד שקל - הרווח הנקי מתחילת השנה (בנטרול מענק היפרדות בגובה של 52 מיליון שקל אחרי מס) הסתכם ב-235 מיליון שקל, 3 מיליון שקל בלבד יותר מהתקופה המקבילה.

 

ישראכרט פתחה את הסכמי התפעול של המותגים ויזה ואמקס מול בנק הפועלים ערב הנפקתה, בעוד שהסכם התפעול מול עיקר הפעילות של ישראכרט נותר בעינו בשלב זה ויפוג רק עוד שנתיים. בתשקיף ההנפקה צפתה ישראכרט פגיעה שנתית של 30 מיליון שקל לפני מס בשל ההסכמים החדשים של אמקס וויזה מול הבנק.

  

לשם השוואה, במקס חודש הסכם התפעול מול לאומי על כלל הפעילות, דבר שפגע משמעותית יותר בתוצאות של מקס. לפי הערכות, בעוד שנתיים, כשישראכרט ינהל מו"מ חדש על הסכם התפעול מול פועלים, הפגיעה הזו תגיע גם לישראכרט. הן לאומי והן פועלים הם היום זרוע השיווק המרכזית של כרטיסי האשראי של החברות למרות מאמצים שלהן להגדיל את פעילות כרטיסי האשראי החוץ בנקאי.

 

כאל: עלייה במחזור המכירות וזינוק של 33% ברווחי הרבעון

בזמן שחברות האשראי המופרדות, מקס וישראכרט, מתמודדות עם שחיקה ברווחיות, בצל הפרידה מהמעטפת המגוננת של הבנקים (לאומי ופועלים בהתאמה), בכאל שממשיכה לפעול תחת השליטה של דיסקונט, העסקים טובים מהרגיל.

  

חברת כרטיסי האשראי המנוהלת על ידי לוי הלוי סיכמה רבעון שלישי עם רווח של 58 מיליון שקל, עליה של 33% לעומת הרבעון המקביל בשנה שעברה. מתחילת השנה צמח הרווח של כאן ב-23% ל-149 מיליון שקל. התשואה להון ברבעון עמדה על 13.5% לעומת 10.1% ברבעון המקביל. בתשעת החודשים הראשונים של השנה רשמה כאל תשואה להון של 11% לעומת 9.4% בתקופה המקבילה.

 

מנכ
מנכ"ל כאל, לוי הלוי(צילום: רמי זרנגר)

הכנסות כאל ברבעון השלישי הסתכמו ב-485 מיליון שקל, עלייה של 10% לעומת הרבעון המקביל. בתשעת החודשים הראשונים של השנה רשמה החברה צמיחה בשיעור דומה עם הכנסות של 1.37 מיליארד שקל.

  

מחזור העסקאות בכרטיסי כאל ברבעון השלישי עמד על 28.4 מיליארד שקל, עלייה של 15% לעומת הרבעון המקביל. בתשעת החודשים הראשונים של השנה עמד מחזור העסקאות על 78.9 מיליארד שקל, עלייה של 15% בהשוואה לתקופה המקבילה.

  

מספר הכרטיסים של כאל עמד בסוף הרבעון על 3.5 מיליון, שדרוג של 10% לסוף ספטמבר אשתקד - מתוכם, 1.7 מיליון כרטיסי הם כרטיסים חוץ בנקאיים (בעיקר בזכות מועדוני שופרסל ופליי קארד), עלייה של 12% בהשוואה לתקופה המקבילה.

 

תיק האשראי הכולל (אשראי צרכני ומסחרי) גדל ב-14% ביחס לרבעון המקביל: תיק האשראי הצרכני עמד בסוף ספטמבר על 5.2 מיליארד שקל, עלייה של 14%; תיק האשראי המסחרי צמחו ב-15% ל-979 מיליון שקל. הריבית הממוצעת של כאל נותרה הגבוהה במערכת, 10.5%, שיעור זהה לזה שרשמה ברבעון המקביל.

 

ברבעון השלישי של השנה עמדו ההוצאות בסעיף הפסדי אשראי על 54 מיליון שקל, עלייה של 14% לעומת הרבעון המקביל, התואמת את הצמיחה של התיק עצמו. . ההוצאות בסעיף הפסדי אשראי בתשעת החודשים הראשונים של השנה עמדו על 117 מיליון שקל, ירידה של 1% לעומת התקופה המקבילה.

 

הרווח מפעילות מימון ברבעון השלישי הסתכם ב-125 מיליון שקל, עלייה של 8% לעומת הרבעון המקביל. בתשעת החודשים הראשונים של השנה הסתכם הרווח מפעילות מימון ב-375 מיליון שקל, עלייה של 9% לעומת התקופה המקבילה אשתקד.

  

החברה מציינת כי התוצאות ברבעון הושפעו מעיתוי חגי תשרי וכן מביטול הפרשות מסוימות בהיקף של 13 מיליון שקל. מנגד, בתשעת החודשים הראשונים של 2019, נרשמה הוצאה של כ-7 מיליון שקל בשל השפעת שינויים בשווי הוגן של עסקאות במכשירים נגזרים.

 

לוי הלוי, מנכ"ל כאל, אמר: "הדו"חות משקפים את המשך מגמת הצמיחה של החברה, אשר באה לידי ביטוי בגידול ברווח, בהכנסות ובכל הפרמטרים העסקיים. הצמיחה היא תוצאה של מיקוד בהרחבת בסיס הלקוחות באמצעות המועדונים המובילים בישראל, תפעול הנפקה עבור כל הבנקים וצמיחה מבוקרת באשראי צרכני ועסקי. כל זאת לצד חיזוק שיתופי פעולה אסטרטגיים ופיתוח מנועי צמיחה בעולם החדש. בתוך כך, סביבת התחרות ממשיכה להיות דינמית ומאתגרת, וכאל פועלת כדי להמשיך ולהוביל את עולמות התשלומים והאשראי החוץ בנקאי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סיון פרג'
רון וקסלר מנכ"ל קבוצת ישראכרט
צילום: סיון פרג'
מומלצים