שתף קטע נבחר

הגנה מתקיפות סייבר ומעקב אחרי מכולות: הסטארט-אפים שישולבו בנמל אשדוד

בנמל אשדוד החליטו לשלב בפעילותו טכנולוגיות מתקדמות המציעות פתרונות לבעיות בתחומים של לוגיסטיקה, תפעול ואבטחה

שיפור הבטיחות, הפחתת עלויות תחזוקה, מעקב חכם אחר מטענים - אלה רק חלק מהסטארט-אפים והטכנולוגיות המתקדמות שישולבו בקרוב בפעילות נמל אשדוד וצפויים לשנות את פניו.

 

ביה"ד הנחה להפסיק את שיבושי העבודה בנמל אשדוד

היסטוריה בנמל אשדוד: מחלקת הים עוברת לחברת נמלי ישראל

ערעור המדינה התקבל חלקית: אלון חסן הורשע במרמה והפרת אמונים

 

הסטארט-אפים שנבחרו עוסקים בתחומי הלוגיסטיקה, התפעול והאבטחה ומציעים פתרונות טכנולוגיים לנושאים יומיומיים בנמל, כשבנמל אומרים כי המהלך יציב אותו בחזית החדשנות בעולם נמלי הים.

צילום אווירי נמל אשדוד (צילום: ישראל ברדוגו, israelonair.com)
נמל אשדוד(צילום: ישראל ברדוגו, israelonair.com)

בין הזוכים: חברת Deep Trading, המבוססת בינה מלאכותית ועוסקת בחיזוי השלכות עתידיות של נתונים היסטוריים ונתונים בהווה. החברה תוכל לחזות עומסי עבודה עתידיים, לצפות תקלות עתידיות, הפקת המלצות אוטונומיות ועוד. בנוסף, חברת דוקטק שנותנת מענה לחוסר היכולת לדעת את העומקים בנמלים בזמן אמת. זאת באמצעות טכנולוגיה מבוססת Learning Machine שמאפשרת לעקוב ולחזות שינויים בקרקעית הים במטרה להעמיס את כמות המטען האופטימלית, להגביר את בטיחות כלי השיט, ולהוריד סיכוני ניווט ועלויות תחזוקה.

 

חברה נוספת שנבחרה היא לוג'ינו (Loginno), המציעה טכנולוגיה שהופכת כל מכולה לכלי לכריית מידע עם "מוח" באמצעות שדרוג חלק קיים. הטכנולוגיה מבוססת מדידה מדויקת של הסביבה האקוסטית ונתוני הוויברציה של המכולה. החברה הופכת למעשה ציים שלמים של מכולות לדיגיטליים ומחוברים בזמן אמת מכל העולם, ומספקים מידע במטרה להביא לניהול חכם, יעיל, לספק מעקב אחר המטענים ועוד.

 

עוד חברה היא נייבל דום (Naval Dome) המתמחה בהגנת סייבר, במניעה, איתור והתרעה כנגד תקיפות סייבר. החברה תטמיע את הטכנולוגיה שלה במערכות הבקרה והניווט של כלי השיט, של המנופים והשערים בנמל וכדומה. לנייבל דום תו תקן להגנת סייבר ברמה הגבוהה ביותר מטעם חברת הסיווג העולמית. למוצר שיופעל בנמל אשדוד, "Port-Dome", יש יכולות מניעה, איתור והתרעה מפני תקיפות סייבר, כאשר הוא מוטמע בתוך אותן מערכות תפעוליות עליהן הוא מגן, דוגמת מערכות שליטה ובקרב ימיות, מנופים, גוררות וכדומה.

 

במסגרת שיתוף הפעולה בין הסטארט-אפים הזוכים לנמל אשדוד, יזכו הראשונים לגישה לנתונים ולמידע העצום הקיים בנמל, ויוכלו לפתח את הטכנולוגיות שלהם, אשר ייושמו בנמל ויביאו תועלות משמעותיות בין היתר בהיבטים של תפעול, יעילות ושירות.

 

לדברי אורנה הוזמן בכור, יו"רית הנמל, "חברת נמל אשדוד נכנסת לעולמות החדשנות והטכנולוגיה, תוך התכתבות עם השפה המהירה והמתקדמת של הסטארט-אפים, מתוך חתירה להטמעת עולמות טכנולוגיים בפעילות הנמלית. נמל אשדוד מהווה את אחד היעדים האסטרטגיים במדינת ישראל, והיכולת לשלב טכנולוגיה על מנת להגן מפני אתגרים שאנו נוכחים לדעת שמתרחשים בעולם, היא קריטית. אני גאה לעמוד בראש הנמל הראשון בישראל אשר הרים את הכפפה והניע את התהליך".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים