שתף קטע נבחר

חויבה להתגרש - ובינתיים תקבל שני מיליון אירו

בית הדין הגדול סירב לבקשת אישה לעכב את הגט עד לפתרון המחלוקת בינה לבין בעלה סביב תשלומי משכנתא וחשבון בחו"ל ובו 11 מיליון אירו

חשבון בנק מוקפא בשוויץ ובו 11 מיליון אירו עמד במוקד ערעור שהוגש על ידי אישה שביקשה לעכב את גירושיה עד שתוכל למשוך כספים לכיסוי המשכנתא על הדירה שבה היא מתגוררת עם שניים משלושת הילדים המשותפים. הבעל התנגד וטען שהחשבון נרשם על שם אשתו רק לצורכי מס, ודייני בית הדין הגדול מצאו דרך ביניים: הם סירבו לעכב את הגט עד פתרון המחלוקת, אבל בינתיים הורו לשחרר לאישה שני מיליון אירו.

   (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

בני הזוג לשעבר מתגוררים בספרד אך את תביעת הגירושין שאליה נכרכו גם ענייני הרכוש הגיש הבעל לבית הדין הרבני בתל אביב. לאחר שתביעת הגירושין התקבלה ובית הדין הורה לבני הזוג להתגרש, הגישה האישה ערעור שבמסגרתו ביקשה לעכב את הגט עד שישוחררו לטובתה שני מיליון אירו מחשבון בנק הרשום על שמה בשוויץ.

 

מדובר בחשבון שהוקפא עד להכרעה בטענת הבעל שלפיה נרשם על שם אשתו "לצרכים עסקיים" והכספים בו שייכים לו ולחברות שבבעלותו. האישה ביקשה את הכספים לצורך כיסוי המשכנתא על הדירה, תוך שהבהירה כי בשל עיכוב בתשלומים היא והילדים עומדים בפני סכנת פינוי.

 

הדיינים הרב אליעזר איגרא, הרב שלמה שפירא והרב ציון לוז-אילוז ציינו כי הצדדים היו יכולים לצלוח את הפרידה בקלות, כשלכל אחד הון רב שיבטיח להם ולילדיהם חיי רווחה, אך העוינות ביניהם כל כך קשה שהם ממשיכים לעכב את ההליכים רק כדי לפגוע בצד השני, תוך שהם פוגעים בעצמם ומקריבים את ילדיהם "על מזבח המשטמה ההדדית".

 

מצב זה, נקבע, לא יכול להימשך. "חובתנו לבוא לידי הכרעה ולהציל את שאפשר להציל", כתבו וקבעו כי לא יעכבו את הגט. עם זאת, הם הבהירו שאין סיבה למנוע מהאישה כל שימוש בכספים שבחשבון.

 

הדיינים ציינו כי גם אם הבעל יצליח להוכיח את טענתו אין זה אומר שזכויות האישה יישללו כליל. ראשית, משום שכל אדם שרושם נכס על צד שלישי מאינטרסים כאלה ואחרים (שהחוקיות שלהם מוטלת בספק) צריך לקחת בחשבון את ההשלכות.

 

"לא הכרחי לראות בכל פעולה כזו פיקציה בלבד, יש כר נכבד לדיון באפשרות לראותה כקניין גמור שאף יש לו 'תמורה' בדמות אותו רווח שהניב הנותן בהקשר של אותם שיקולים עסקיים שבגינם השתלם לו – או לפחות כך סבר – כי הבעלות בנכס פלוני לא תהיה שלו אלא של אחרים", נכתב בהחלטה.

 

כמו כן, מאחר שהבעל טוען כי חלק מהכספים שלו – הרי שלנוכח חוק יחסי ממון יש סיכוי גדול שהאישה תזכה לפחות בסכום שביקשה לשחרר (כרבע מהכספים בחשבון).

 

לפיכך נקבע כי בני הזוג יתגרשו בהקדם אך בצד זאת ישוחררו מהחשבון עד שני מיליון אירו שלפחות שלושה רבעים מהם ישמשו לצורכי מגורים. בצד זאת, כדי להבטיח שהבעל יוכל לקבל חזרה את הכספים במקרה שטענותיו יתקבלו במלואן, תירשם הערת אזהרה שתאסור על האישה למכור את הדירה עד להחלטה אחרת.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה בשיתוף אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ האישה: עורך דין אבנר זינגר
  • ב"כ הבעל: עו"ד שמעון בן-ישי, עו"ד ליאת חן ציוני, עו"ד מקסים ליפקין
  • עו"ד שלמה אסרף עוסק בדיני משפחה
  • הכותב לא ייצג בתיק
  • ynet הוא שותף באתר פסקדין

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים