שתף קטע נבחר

העובדים הזרים של שר הביטחון

איך מתיישבת סיסמת ההפרדה של מפלגת העבודה עם החלטה תמוהה של מי שרוצה להנהיגה.

בנימין בן-אליעזר, מי שאמור להיות ממונה על ביטחוננו, החליט לאחרונה להתיר ל- 6,000 פועלים פלסטינים לעבוד בחקלאות בישראל. איך ייקרא להחלטה זו – מוזרה? מסוכנת? מנוגדת לכל היגיון?
ניסיון העבר מוכיח ששירותי הביטחון של ישראל אינם מסוגלים לאתר בין אלפי הפועלים הפלסטינים את אלה החפצים ומסוגלים לבצע פעולות טרור. ביצעו אותן צעירים אם גם מבוגרים. ביצעו אותן רווקים אך גם בעלי משפחות. היו גם פיגועים מעשה ידי עובדים שמעבידיהם נתנו בהם אמון במשך תקופה ארוכה; רק לפני חודשים מעטים ראינו איך פלסטיני תושב רצועת עזה, שהועסק במשך שנים כנהג אוטובוס ב"אגד", דורס במכוון חיילים ממתינים בצד הכביש וזורע מוות והרס.
כדאי גם להזכיר לשר הביטחון שאנו נמצאים, לצערנו, בתקופת מלחמה. החלטתו הנזכרת לעיל מלמדת שכנראה אינו ער לכך. זו בדיוק התקופה שבה נופלים קורבנות, נשפך דם, נגרמים נזקים קשים לרכוש, ולפחות אצל חלק מהציבור גוברים רגשי האיבה ומתפתחים רגשי נקמה כלפי מי שנראה כאויב. ומי יכול להבטיח שבין הפועלים שיופיעו אין מישהו שמקננים בו רגשות כאלה? ועדיין לא דיברנו על הסכנה החמורה שארגוני הטרור ינצלו את הזדמנות הפז שמספק להם שר הביטחון הישראלי וינסו לאתר בין אלפי הפועלים את אלה שאפשר ללחוץ עליהם או על בני משפחותיהם כדי שיבצעו פיגוע, יסייעו בהברחת חומרי לחימה או ישתפו פעולה בדרך אחרת.
לפני זמן לא רב נודע שנהג ישראלי הבריח ארבעה פלסטינים מרצועת עזה והתעורר חשד שהם מחבלים. עשרות שוטרים החלו לחפש אחריהם והעלו חרס בידיהם. הארבעה "נעלמו". כעת חותר שר הביטחון להביא לתוך גבולותינו לא ארבעה אלא אלפים. כמה מהם "ייעלמו"? כמה מהם יחליטו בתום יום העבודה שחבל על הטורח הכרוך בחזרה הביתה. ועדיף להישאר ללון במדינת ישראל? כמה שוטרים יידרשו כדי לחפש אחריהם ומה יעלו חיפושים אלה?
לא למותר להוסיף שייבוא עובדים זרים בכללותו גורם לישראל נזק כלכלי וחברתי כבד. ייבוא כזה משרת אינטרסים פרטיים כבדים, אך מנוגד לאינטרס הציבורי הכללי. העבודה הזרה גורמת להורדת השכר בעבודות כפיים, תורמת הן להגדלת הפער החברתי והכלכלי והן לגידול באבטלה ופוגעת בעיקר בשכבות החלשות. תוספת סיכון ביטחוני ממדרגה ראשונה בוודאי אינה מפחיתה את חומרת התופעות האלה.
שר הביטחון הוא חבר מפלגת העבודה ואפילו רוצה להנהיגה. האם יש למפלגה זו איזו שהיא מדיניות ביחס לעובדים זרים בכלל ולעובדים פלסטינים מהשטחים בפרט? חלק ממנהיגיה של מפלגת העבודה מציעים הפרדה נוסח "הם שם ואנחנו כאן". אולי הם יודעים איך הפרדה כזאת מתיישבת עם ייבוא מאסיבי של פועלים פלסטינים.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים