שתף קטע נבחר

בקשה לתביעה ייצוגית של 500 מיליון ש' נגד הכבלים

בקשה לתביעה יצוגית נגד 3 חברות הכבלים על הפרת תנאי הזיכיון, והפליית תושבי הפריפריות; "רק עם הצטרפות הלוויין, שהווה תחרות עבורם, נאותו החברות לחבר חלק מישובי הפריפרייה"

בקשה לתביעה ייצוגית הוגשה הבוקר (ד') לבית משפט המחוזי בת"א נגד 3 חברות הכבלים – תבל, ערוצי זהב ומתב – על סך של 557 מיליון שקל. התביעות הוגשו על ידי תושבים מהישובים רהט בדרום, ומנחמיה ודיר-חנא בצפון.
בתביעה, שהוגשה על ידי משרד עו"ד רוזן בסיס, נטען, כי חברות הכבלים הפלו לרעה את תושבי הפריפריות וישובים שאינם צפופי אוכלוסין, בכך שנמנעו במשך שנים לחבר אותם לרשת הכבלים. זאת, על אף זכאותם לקבל שירותי טלויזיה כשאר ישובי הארץ, בהתאם לתנאי הזיכיון. לדבריהם, רק עם הצטרפות הלוויין שהווה תחרות עבורם, נאותו לחבר את חלקם.
לדברי עו"ד רועי רוזן, חברות הכבלים ידעו, בעת שקיבלו את תנאי הזכיון בשנות ה-90 כי הן מחויבות לסיים את פריסת התשתיות ורשת הכבלים לא יאוחר מתום 6 השנים שלאחר מתן הזכיון לגבי האזור, וכי יחובר לרשת כל מבקש תוך 3 חודשים מיום שהגיש את בקשתו לבעל הזכיון כולל באזורים שאינם צפופי אוכלוסין. החברות אף קיבלו הטבות שונות, לרבות הטבות קנייניות כדי להבטיח זאת .
בפועל, אומר עו"ד רוזן, התמקדו והזדרזו חברות הכבלים בפריסת רשת הכבלים רק לאותם אזורים בעלי ריכוז אוכלוסייה גבוה, שהניבו להן רווח כספי גבוה, ואולם הן הזניחו והתעלמו מאותם אזורים, דלילי האוכלוסייה, בפריפריה והשאירו אותם במשך שנים, ללא חיבור לרשת הכבלים. לדבריו, חברות הכבלים רווחים אדירים כתוצאה מהחסכון, פרי ההפליה.
במקום לספק את אותו שירות חשוב, מוסיף עו"ד רוזן, אותו התחייבו חברות הכבלים לספק לכלל הציבור, הן בחרו להשתמש בזיכיון שניתן להן על מנת למקסם את רווחיהן, חרף העובדה כי הדבר כרוך היה בהפרה בוטה וגסה של הדין
לדברי התובעים, מטרתה של התובענה הייצוגית היא לאפשר לאותם תושבים שסבלו נזק ממחדלן של חברות הכבלים, לקבל פיצוי על כל אותם שנים בהם לא היו מחוברים לרשת הכבלים בניגוד לדין.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חברות הכבלים. "רק אחרי כניסת הלווין"
מומלצים