שתף קטע נבחר

אנלייזר מליגה אחרת

גארי מק'קינון, מתכנת מחשבים מובטל שמתגורר בצפון לונדון, חשוד בפריצה ל-92 מערכות מחשב של גופי צבא וביטחון בארה"ב ובגרימת נזק של 900,000 דולר

פשע המחשב החמור ביותר בארה"ב, כך מכונים מעלליו של גארי מק'קינון, מתכנת מחשבים מובטל שמתגורר בצפון לונדון, הנאשם בביצוע שבע עבירות הונאה באמצעות מחשב. אם יורשע, הוא צפוי לקנס בסך 1.75 מיליון דולרים ולמאסר מרבי של 70 שנים.
כתבי אישום נגד האיש הוגשו שלשום (ג') בארה"ב. על פי החשד, מק'קינון, אזרח בריטי בן 36, פרץ לכ-92 מערכות מחשב של גופי צבא וביטחון ב-14 מדינות בארה"ב בין חודש מרץ, 2001, למרץ, 2002. הוא חשוד בשיבוש פעילות צבאית ובגרימת נזק של כ-900,000 דולרים במשך שנה.
על פי החשד, החשוד גנב סיסמאות, מחק קבצים והשבית רשתות מחשבים בבסיסים צבאיים ברחבי ארה"ב. עקב פעולותיו, נמנעה הגישה לרשת מאלפי פקידי צבא באזור וושינגטון במשך שלושה ימים. על פי כתבי אישום שהוגשו נגדו בווירג'יניה ובניו-ג'רזי, מק'קינון חשוד בפריצה לרשת המחשבים של בסיס "ארל" של הצי האמריקאי בניו-ג'רזי, מעט לאחר פיגועי הטרור של ה-11 בספטמבר, ובשיתוק 300 המחשבים בבסיס.

פריצה לנאסא

החשוד לא הסתפק בכך ופרץ לרשתות המחשב של נאסא, סוכנות החלל האמריקנית, חדר לרשת של אוניברסיטת טנסי ולשתי רשתות מחשב של הפנטגון כמו גם למחשבים של בתי עסק פרטיים, על פי כתבי האישום.
מק'קינון ניצל לצורך הפריצה כשלי אבטחה ידועים במערכת ההפעלה Windows, ונעזר בתוכנה הונגרית בשם RemotelyAnywhere, שהותקנה ברשתות שתקף. תוכנה זו אפשרה לו לשלוט מרחוק על מחשבים, למחוק קבצים ולנטר את התעבורה ברשת.
על פי החשד, מק'קינן, שפעל לבדו, הוריד מאות סיסמאות של משתמשים, ובמקרים מסוימים השמיד קבצים חשובים שלמעשה השביתו את המחשבים. לפי התביעה בניו-ג'רזי, הנזק שנגרם לבסיס הצי נאמד בכ-300,000 דולרים.

פשעים מתוחכמים

ככל הנראה, מק'קינן לא שם ידו על מידע סודי, אך כתבי האישום מאשימים אותו בסיכון הביטחון הלאומי של ארה"ב, עקב רגישותן וחשיבותן של המערכות אליהן פרץ וה"נזק הפוטנציאלי" שעלול היה להיגרם. "מק'קינון היה איש עסוק מאוד "בזכות" פשעיו המתוחכמים למדי", העיר כריסטופר כריסטי, התובע הכללי של העיר ניוארק במדינת ניו-ג'רזי.
מק'קינון נחשף לאחר שעובדי נאסא הצליחו לאתר את עקבותיו במתקפה על רשתות המחשב של הסוכנות. הוא נעצר בלונדון בחודש מרץ על ידי יחידת פשעי ההיי טק של משטרת בריטניה, שוחרר והוזמן שוב לחקירה בחודש אוגוסט, 2002.
בחודש ספטמבר החליטו רשויות אכיפת החוק בארה"ב לנקוט בצעד בלתי שגרתי ולבקש מבריטניה להסגיר לידה את מק'קינון. בשלב זה, מק'קינון יישאר חופשי עד שהתובעים בארה"ב יגישו את בקשת ההסגרה ובה יבקשו את מעצרו, מהלך שצפוי לקרות בעוד מספר שבועות.

אינטרסים פוליטיים

עורכת הדין של מ'קינון, קארן טודנר, האשימה את התביעה הכללית בבריטניה בהפקרתו של מרשה ובשיתוף פעולה עם הממשל האמריקאי המבוסס על אינטרס פוליטי. "התביעה הכללית רשאית להגיש כתב אישום נגד מק'קינון ולהעמיד אותו לדין בבריטניה", היא אמרה אתמול (ד') לעיתון "גארדיאן", "אנשי התביעה הכללית בחרו לא לעשות כך ולאפשר לרשויות ארה"ב לבקש את הסגרתו. אנחנו מניחים כי הבסיס למהלך זה הוא פוליטי ומטרתו להעניש את מק'קינון למען 'יראו וייראו'".
טודנר מסרה כי מרשה יתנגד לבקשת ההסגרה והוסיפה כי "אנחנו מבקשים להדגיש בשמו של מק'קינון כי האיש אינו קשור לטרור בשום אופן". עם זאת, מקורות במשטרת בריטניה תיארו את החשוד כ"האקר רציני" ומאמינים כי מניעיו היו אידיאולוגים.
משרדי התביעה הכללית בניו ג'רזי ווירג'יניה, שפועלים להסגרת מק'קינון לארה"ב, מכינים כעת את בקשת ההסגרה. אם מק'קינון יתנגד לבקשה, היא תוגש למשרד החוץ הבריטי לאחר שתזכה באישור של משרד המשפטים ומשרד החוץ האמריקני.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ארכיון ידיעות אחרונות
פשיעת אינטרנט
ארכיון ידיעות אחרונות
מומלצים