שתף קטע נבחר

זלמן שושי לא יישפט על הודעת "מותו" של רובינשטיין

"תנו לי גזר דין מוות" ביקש היום בבית המשפט, אולם נשלח לטיפול פסיכיאטרי. עורכת דינו: "לא היה כאן מניע פלילי. הוא היה חולה"

פרשת "הודעת המוות הפיקטיבית", אחת המביכות בתולדות כנסת ישראל, מגיעה היום (ה') לסיומה: שופטת בית משפט השלום בירושלים, אורית אפעל-גבאי, החליטה להפסיק את ההליכים המשפטיים נגד זלמן (שושי) וינדר, בעקבות חוות דעת של הפסיכיאטר המחוזי שקבע כי לא היה אחראי למעשיו בעת שהתקשר לכנסת ומסר את ההודעה על פטירתו הפיקטיבית של חבר הכנסת אמנון רובינשטיין. וינדר עצמו אמר בבית המשפט: "אני מבקש גזר דין מוות. אני אדם עייף, שבור ופוחד מהבדידות".
הפרשה החלה ב-4 באוגוסט 99'. וינדר התקשר לכנסת, התחזה לפרופסור והודיע שחבר הכנסת דאז, אמנון רובינשטיין ממרצ, נפטר ממחלה. כאשר הגיעה הידיעה ליו"ר הכנסת אברהם בורג, הוא הודיע על כך במליאה וחברי הכנסת אף ניצבו לדקת דומיה. היו"ר בורג נשא נאום הספד נרגש לזכרו של רובינשטיין, שכמובן היה חי ונושם וטופל בבית החולים.
וינדר הואשם בעבירה של שימוש במתקן "בזק" לצורך הטרדה והתחזות. בשלוש השנים שחלפו מאז, התנהלו מספר דיונים בעניינו בבית משפט השלום בירושלים. אולם בתום בדיקה של הפסיכיאטר המחוזי נקבע לא היה אחראי למעשיו, ולפיכך הוא איננו כשיר לעמוד לדין.
בדיון היום ביקש וינדר להגיד מספר מילים לשופטת: "כל גופי רועד ומצומרר על מה שעשיתי ב-99' ועל הודעתי על רובינשטיין. עד היום ועד סוף חיי לא תנוח נפשי ונשמתי. אני עומד בבושה בפני בית המשפט בעקבות המעשה המכוער. אני מבקש גזר דין מוות".
השופטת החליטה להפסיק את ההליכים המשפטיים ושלחה את וינדר לטיפול פסיכיאטרי. עורכת דינו, אורלי קעטבי, אומרת בתגובה: "אני מרוצה מהחלטת בית המשפט. וינדר לא ביצע את המעשה מתוך מניע פלילי אלא מתוך העובדה שהיה חולה". וינדר עצמו ביקש להעביר מסר לרובינשטיין, לפיו הוא מאחל לו חיים ארוכים - "240 ולא 120 שנה".
פרופ' אמנון רובינשטיין מסר בתגובה ל-ynet: "אני התנגדתי להעמדתו לדין ואני שמח שההליכים הופסקו".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום:  סבסטיאן שיינר
שושי. תנו לי מוות
צילום: סבסטיאן שיינר
אתר הכנסת
רובינשטיין. חי וקיים
אתר הכנסת
מומלצים