שתף קטע נבחר

ל"ג בעומר: כך נקטין את זיהום האוויר

המשרד לאיכות הסביבה ימדוד גם השנה את כמות החלקיקים באוויר בעקבות המדורות. לקראת האירוע הוא מציע להימנע משריפת ניילונים או לוחות עץ צבועים וגם לא לשבת קרוב למדורה

מנתונים שהתקבלו במרכז לניטור אוויר שבמשרד לאיכות הסביבה בשנים האחרונות נמצא כי מדורות ל"ג בעומר גורמות לעלייה חדה ברמות זיהום האוויר. גם השנה יבדקו תחנות הניטור את מידת זיהום האוויר שיגרמו המדורות.
ד"ר לבנה קורדובה, המנהלת המדעית של מנ"א במשרד לאיכות הסביבה, מציינת כי בתהליך השריפה נפלטים לאוויר ריכוזים גבוהים של עשן - חלקיקים המסוכנים לבריאות האדם וכן כמויות גדולות של פחמן דו חמצני, הגורם להתחממות כדור הארץ.
במשרד לאיכות הסביבה מונים כמה כללים למדליקי המדורות כדי לצמצם את זיהום האוויר ואת הנזק הבריאותי היכול להיגרם מעשן המדורות.
ראשית, אומרים במשרד לאיכות הסביבה, אין להשליך למדורה חומרי פלסטיק, ניילונים ומקלקר. שריפתם גורמת לפליטה של חומרים מסרטנים ובנוסף מלווה בריחות רעים. כמו כן אין לשרוף תחליפי עץ כמו פורמייקה, משום שהם מכילים דבקים שונים הפולטים לאוויר בעת שריפתם חלקיקים המכילים חומרים מסוכנים. אין להשליך למדורה עצים צבועים בצבע או בלכה. כמו כן אין להשליך זכוכיות ואבנים העלולים להתפוצץ. מומלץ לא לשבת קרוב למדורה ולא בכוון שאליו פונה העשן, כדי להימנע משאיפה מיותרת של מזהמים.
בבדיקות שנערכו אשתקד בערב ל"ג בעומר בתחנות הניטור של המשרד לאיכות הסביבה התברר, כי החל משעות הערב המאוחרות חלה עלייה ניכרת בריכוז החלקיקים שנשארו באוויר במשך כ-3 שעות שעות. הריכוזים הגבוהים שנמדדו בשעות אלו היו בעפולה 290 מיקרוגרם למ"ק, רמת השרון - 235 מיקרוגרם למ"ק, תל אביב צפון - 218 מיקרוגרם למ"ק, רחובות - 194 מיקרוגרם למ"ק, ירושלים - 182 מיקרוגרם למ"ק, בית שמש - 128 מיקרוגרם למ"ק, ובאר שבע - 100 מיקרוגרם למ"ק. יצוין, כי התקן הוא 150 מיקרוגרם למ"ק ביממה.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: לע"מ
מדורות ועשן (ארכיון)
צילום: לע"מ
מומלצים