שתף קטע נבחר

צרפת לישראל: לא הוכח שחמאס וג'יהאד ארגוני טרור

פרסום ראשון: ל-ynet נודע כי יועצו המדיני של נשיא צרפת הציג בפגישה עם שגריר ישראל בפאריס עמדה לפיה אין הוכחה לכך שחמאס והג'יהאד הם ארגוני טרור. גם לגבי ערפאת טען היועץ של שיראק כי מעמדו לגיטימי - ודווקא זה של אבו מאזן איננו כך. בירושלים הביעו כעס רב

חשיפה: תדהמה וכעס בירושלים בעקבות תגובתה השלילית של  צרפת לבקשה הישראלית להכניס את ארגוני החמאס והג'יהאד האיסלאמי לרשימת ארגוני הטרור האירופית.

 

ל-ynet נודע כי שגריר ישראל בצרפת, ניסים זוילי, הגיע בסוף השבוע לפגישה עם היועץ המדיני של נשיא צרפת שיראק, מונטאן גורדו, הנחשב ל"יד ימינו הדיפלומטית" של שיראק. השגריר זוילי הציג בפני גורדו את החשיבות שרואה ישראל בהכנסת החמאס לרשימת ארגוני הטרור האירופית, וביקש את תמיכת ארצו.

 

אולם זווילי הופתע לשמוע מגורדו את העמדה הבאה: "אם תתקבל המסקנה שהחמאס והג'יהאד הם ארגונים טרוריסטים שאינם רוצים שלום, אז יהיה אולי צורך לשנות את העמדה האירופית". היועץ הצרפתי הוסיף וסייג: "אם כי ברור שאין להתקבע בעמדה אחת".

 

לא רק זאת - גם מבחינת העיתוי הביע יועצו של שיראק הסתייגות. בהתייחסו להעלאת הנושא על סדר היום בכינוס הקרוב של שרי החוץ האירופים באיטליה, אמר: "המפגש הקרוב הוא תאריך מוקדם מידי לגיבוש מדיניות אירופית בנושא".

 

גם בסוגיית יאסר ערפאת ומעמדו מסרבים הצרפתים לקבל את עמדת ארצות הברית וישראל. כשנידון נושא ערפאת בפגישה בין זווילי ליועץ הנשיא, חזר האחרון על העמדה המציינת את "הלגיטימיות של ערפאת - אל מול היעדר בסיס לגיטימי לאבו מאזן". במשרד החוץ טוענים כי האמירה הזאת "שוללת מעיקרו" את כל תהליך הרפורמה המתבצע כרגע ברשות הפלסטינית.

 

גורמים במשרד החוץ אומרים כי קשה להאמין להתבטאות הצרפתים. "העמדות הצרפתיות לגבי ארגוני הטרור פשוט מסמרות שיער. ההתייחסות לחמאס ולג'יהאד כאילו רמת הטרוריסטיות דורשת הוכחה - זאת צביעות פושעת", אמרו הגורמים ל-ynet.

 

הגורמים הוסיפו: "שוב מצטיירת אותה גישה של רשלנות פושעת, שמסרבת לקחת אחריות על מאבק בטרור - ובכך נותנת לו לגיטמציה".

 

השגריר זוילי הזכיר בפגישתו את הפיגוע הקשה בירושלים, שאירע באותו יום ממש שבו התרחש הפיגוע במטה האו"ם בבגדד, בהתיחסו לסכנת הטרור הבינלאומי. הוא נענה כי צרפת סבורה שהדברים צריכים להיפתר באופן דיפלומטי, במסגרת בינלאומית. "מדיניות שר החוץ וילפן היא שהתייחסות ביטחונית לא תועיל, וכי יש לטפל בנושא במסגרת פוליטית", הבהיר היועץ גורדו.

 

במשרד החוץ ציינו בשיחה ל-ynet כי בהודעות הגינוי לפיגוע בירושלים נמנעו באיחוד האירופי לנקוב מפורשות בשם החמאס, אלא נאמר רק "קבוצות שהוציאו את עצמן מחוץ לחוק". בירושלים משוכנעים כי לא מדובר בטעות כתיב. "הם מפחדים לקרוא לילד בשמו", אומרים שם.

 

תגובה

 

גורמים בשגרירות צרפת בישראל, אמרו בתגובה לפרסום ב-ynet כי עמדת צרפת בעניין החמאס נותרה כמו שהיתה, ולפיה על הזרוע הצבאית של החמאס להופיע ברשימת ארגוני הטרור, על פי החלטת האיחוד האירופי מלפני מספר חודשים.

 

יצוין כי ישראל דורשת מהאיחוד להכליל את כל הארגון, בטענה כי אין הבדל בין זרועותיו השונות. משמעות הכרזה כזו היא שאין להעביר אליו כספים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
שיראק. אין להתקבע
צילום: איי פי
צילום: ארכיון ידיעות אחרונות
זווילי. נדהם
צילום: ארכיון ידיעות אחרונות
צילום: איי פי
יאסין. זה לא טרור?
צילום: איי פי
צילום: רויטרס
ערפאת. הוא לגיטימי
צילום: רויטרס
מומלצים