שתף קטע נבחר

היקף ההונאות באמצעות זיוף זהות: 250 מיליון ש'

דו"ח BDI: היקף ההונאות בארץ באמצעות זיוף זהות גדל בשנים האחרונות. הונאות באמצעות זיוף כרטיסי אשראי מגיעות לכ-150 מיליון שקל בשנה, ודרך חשבונות הבנקים לכ-100 מיליון שקל. הסיבות: הקלות היחסית בביצוע העבירה והתרחבות המסחר האלקטרוני

בפעם הבאה שיבקשו ממכם את מספר כרטיס האשראי בטלפון, תחשבו פעמיים. דו"ח חדש שפירסמה היום (ג') חברת ביזנס דאטה ישראל (BDI), מגלה כי היקף ההונאות כתוצאה מהתחזות וגניבת זהות בישראל גדל בשנים האחרונות בקצב גדול, ומגיע ליותר מ- 250 מיליון שקל בשנה.

 

מהדו"ח עולה, כי הונאות באמצעות כרטיסי אשראי, מהוות כ-60% או כ-150 מיליון שקל, מההיקף הכספי של הונאות גניבת זהות בישראל. לדברי תהילה תמיר ינאי, מנכ"ל משותף ב-BDI, הונאות בכרטיסי אשראי יכולות להתבצע בשתי דרכים מרכזיות: גניבה פיזית של הכרטיס או גניבת הפרטים שלו.

 

דרך נוספת לביצוע הונאות כספיות כתוצאה מגניבת זהות, היא דרך חשבונות הבנקים. הבנקים עצמם אינם נוהגים לפרסם נתונים כספיים בנוגע להונאות, אולם כלכלני BDI מעריכים כי היקף ההונאות בבנקים מגיע לכ-100 מיליון שקל בשנה. מדובר בשימוש בצ'קים גנובים, משיכת כספים מתוכניות חסכון, או זיוף מסמכים לקבלת הלוואות או משכנתאות.

 

ב- BDI מציינים עוד, כי חלק גדול ממקרי ההונאה בישראל כלל לא מדווחים, שכן הם כוללים רכישה של שירותים או מוצרים מאנשים או מחברות פיקטיביות. במקרים מסוג זה, מעטים הצרכנים המדווחים על ההונאה, זאת מתוך ידיעה כי הסיכוי לקבל חזרה את כספם קלוש ביותר, או שאותם הצרכנים מתביישים להיחשף.

 

לדברי תהילה תמיר ינאי, הגידולים המדאיגים בהיקף ההונאות, כתוצאה מגניבת זהות והתחזות, הם תוצאה של הקלות היחסית בביצוע העבירה. חדירת האינטרנט, יחד הגידול במספר העסקאות המבוצעות באמצעות הרשת או אפילו באמצעות הטלפון, תרמו אף הם תרומה משמעותית להתרחבות התופעה.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ג'רמי פלדמן
כרטיסי אשראי. מזייפים
צילום: ג'רמי פלדמן
צ'קים. גונבים
מומלצים