עוגת שוקולד "שחיתות"
עוגה סופר-שוקולדית עם לא פחות מחצי קילו שוקולד, שמנת וחמאה, ומרקם שבין פאדג' למוס, וללא קמח. ציפוי השוקולד הופך את העוגה לאקסטזה של שוקולד מרוכז
החומרים לעוגה (10 מנות):
500 גרם שוקולד מריר משובח, חתוך לקוביות
125 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
6 ביצים מופרדות
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
2/3 כוס (160 מ"ל) שמנת מתוקה
1 כף רום, ברנדי או ליקר אחר
1/2 1 כפיות תמצית וניל טהור
קורט מלח
החומרים לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר משובח, קצוץ דק
1/2 כוס + 3 כפות שמנת מתוקה
הכלים:
תבנית קפיצית בקוטר 24 סמ עם דפנות בגובה 7 ס"מ, משומנת
אופן הכנת העוגה:
1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס).
2. שמים את השוקולד והחמאה בקערה גדולה וממיסים מעל לסיר עם אדים. מצננים לחום פושר.
3. בקערת מערבל שמים את החלמונים עם הסוכר ומקציפים לתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את תערובת השוקולד, ומערבלים לתערובת אחידה. מוסיפים את השמנת המתוקה, הרום והווניל, ומערבבים.
4. בקערת מערבל נפרדת מקציפים את החלבנונים עם המלח לקצף יציב וגמיש. מקפלים רבע מכמות הקצף לתערובת השוקולד, ואז מקפלים פנימה את יתר הקצף במרית.
5. מעבירים לתבנית ואופים 35-30 דקות, עד שהעוגה כמעט יציבה (העוגה תיראה סדוקה). מצננים צינון מלא בתבנית על רשת. מכינים את הציפוי רק לאחר שהעוגה קרה.
אופן הכנת הציפוי:
6. שמים את השוקולד בקערת מתכת בינונית.
7. בסיר קטן מביאים את השמנת לסף רתיחה. יוצקים מיד על השוקולד, משהים דקה, ומערבבים עד שנמס. מצננים מעט עד שהתערובת מסמיכה מעט, אבל היא עדיין נוזלית (אם השוקולד לא נמס, אפשר להחזיר לסיר ולהמיס על אש נמוכה מאוד תוך ערבוב). משחררים את העוגה והופכים על צלחת הגשה או על רשת צינון המונחת על יריעת נייר אלומיניום. יוצקים את הציפוי על מרכז העוגה ומטים אותה לצדדים כך שהציפוי יזלוג על פני העוגה ועל דפנותיה. מניחים לייצוב.
אופן ההגשה:
פורסים בסכין טבולה במים חמים ומנוגבת. מגישים בטמפרטורת החדר.
בסוף האפייה בעוגה תיראה סדוקה
צילום: יסמין ואריה
מומלצים