שתף קטע נבחר

יוזמת ז'נבה החדשה: הפגנה וירטואלית

תומכי יוזמת ז'נבה מכריזים על הפגנה אינטראקטיבית שתערך בשבוע הבא באמצעות האינטרנט וה-SMS במטרה "להזיז את שרון מעזה"

תומכי "יוזמת ז'נבה" מתכננים לקיים הפגנה אינטראקטיבית ביום ד' בשבוע הבא (24.3), במסגרתה הציבור יוכל להפגין באמצעות האינטרנט ו-SMS במשך כל היום בעד "להזיז את שרון מעזה ליוזמת ז'נבה".

 

ההפגנה תיערך במספר טלפון שיוקצה לכך ובאתר האינטרנט hafgana.co.il (האתר יהיה זמין רק ביום ההפגנה). לא מדובר באתר אינטרנט רגיל אלא בהעתק וירטואלי של הפגנה בכיכר, מסביר דרור שטרנשוס, מנהל קמפיין ז'נבה.

 

"בעוד העולם משתנה ומתפתח, הפגנות כיום נראות כפי שהן נראו לפני מאות שנים. מאחר שהאינטרנט הולך ותופס מקום יותר ויותר מרכזי בחיי הציבור הישראלי, החלטנו שגם אנחנו צריכים להשתנות ולהתאים עצמנו למציאות", אומר שטרנשוס, "היתרון הגדול הוא שכל אחד יוכל להשתתף. ההפגנה תתקיים באינטרנט כל היום, כך שגם מי שנמצא בפריפריה, בפקק במכונית, בבית קפה או במשרד יכול להיכנס לאתר או לחייג מספר טלפון וליטול חלק בהפגנה".

 

המטרה: ליצור כיכר וירטואלית

 

לדברי שטרנשוס, האתר יספק למשתתפים חוויה דומה להפגנה המסורתית בכיכר. במרכז האתר יוצב מסך וידאו שישדר נאומים וקטעים שהוקלטו מראש של אישים פוליטיים, אמנים ואנשי רוח, בהם שמעון פרס, יוסי ביילין, יאסר עבד רבו, אברהם בורג, אמנון ליפקין שחק, הדג נחש, מוני מושונוב, דנה ברגר, זהבה בן, טל גורדון, ירמי קפלן, אלונה דניאל, דויד ברוזה, שוטי הנבואה, א.ב יהושע, יוכי ברנדס, יהודית קציר, עמוס עוז, דורית רביניאן, ניסים קלדרון, רפעת טורק ואחרים. קטעי הווידאו יוצגו ברצף, זה אחר זה, כאשר מארגני ההפגנה מתכננים שהאירוע יימשך 12 שעות.

 

מסביב למסך יוצבו דמויות גרפיות. גולשים שישתתפו בהפגנה יוכלו להשתתף בהפגנה באתר באמצעות בחירה באחת הדמויות ואף ולהניף שלטים עם מסרים שהוכנו מראש בעזרתן. המשתתפים יוכלו לשרבט גם מסרים חדשים על השלטים, למשל, מסרים נגד ההפגנה, אך מנהל האתר יוכל לקבוע כי אלה לא יוצגו, מציין שטרנשוס.

 

נוסף על כך, הגולשים יוכלו להגיב לנאומים באמצעות מערכת התגובות באתר ובפורומים מקוונים ולשלוח הודעות SMS שחלקן יהפכו להודעות לאתר. את ההפגנה ינחו רמי הויברגר ואילנה ברקוביץ' בקולם באמצעות דמויות מחשב. ראוי לציין, כי הרצון לחקות הפגנה אמיתית באמצעות "כיכר וירטואלית" אינו מאפשר בהכרח לנצל את יתרונות האינטרנט - האירוע ייערך בזמן הווה, בזמנים שנקבעים על ידי המארגנים ולא על ידי הגולשים, שלא יוכלו לבחור את סוג החוויה הרצויה להם.

 

אם בעבר נזרקו לחלל האוויר מספרים דימיוניים של מספר המשתתפים בהפגנות בכיכר רבין, שטרנשוס מעיר כי "הספירה של המשתתפים בהפגנה הווירטואלית תהייה יותר מדויקת, שכן, תקבע על ידי ספירת המשתמשים הייחודיים (unique users) שיבקרו באתר".

 

מארגני ההפגנה מצפים להשתתפות של כמה מאות אלפי גולשים - תחזית אופטימית ביותר. האם הם ערוכים לכך שחלק מקהל המבקרים באתר לא יגלה אמפטיה יתרה למטרותיהם? "נערכנו מראש עם רוחב פס מרבי והצבנו את כל ההגנות האפשריות", אומר שטרנשוס.

 

לא הפעם הראשונה

 

על אף שיוזמי המחאה טוענים כי מדובר "בהפגנה האינטראקטיבית הראשונה מסוגה בעולם", יש גם לכך תקדימים. מאות אלפי מפגינים שמתנגדים למלחמה בעיראק הציפו את מנהיגי ארה"ב בשיחות טלפון ופקסים והודעות דואר אלקטרוני במסגרת "צעדת מחאה וירטואלית" אל וושינגטון, שנערכה בחודש פברואר, 2003.

 

במקום דגלים, כרזות ומגאפונים המפגינים השתמשו בטלפונים, מחשבים ומכשירי פקס. סנאטורים ואנשי צוות הבית הלבן, ללא כל קשר לעמדתם בנושא המלחמה בעיראק, קיבלו למשרדיהם לפחות שתי שיחות טלפון בדקה. אזרחים שניסו להתקשר למשרדי הסנאט לא הצליחו להשלים את שיחתם עקב העומס על המרכזיה. 

 

ביומן הרשת שלנו כבר ביקרתם? היכנסו לקטעי קישור ותהיו בעניינים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים