עלו ברשת
אינדקס הטעמים של מוסקוביץ', ביט הקסם של רחלי, מזג האוויר של בועז, תמציות החיים של נתן, הציצי של ג'נט, מקצה שיפורים למונה ליזה ומשחקי פלאש
כבר סיפרנו לכם כאן בעבר על רחלי זוסימן, מגה בלוגרית ישראלית, המפעילה את "ביטים של קסם", אתר פרטי יפהפה ורב תוכן, שמוכיח שבשביל לרתק את הקוראים צריך בעיקר כישרון ויצירתיות - בכתיבה, בתצוגה ובהבנת המדיום. מאז כתבנו כאן עליה הפך "ביטים של קסם" לאתר רב תכנים, מעין מגזין אישי, אלטרנטיבה אישית לירחוני הנשים והמשפחה וחתרנית משהו, שכן האוריינטציה שלו עדיין מזכירה יומן אישי מקוון, בהבדל אחד - גישה הרבה יותר רחבה.
כל מה שמופיע באתר של רחלי, סטודנטית לתואר שני במינהל עסקים ובוגרת הטכניון במדעי המחשב, היא יצרה במו ידיה - הטקסטים האיכותיים, העיצוב היפהפה, התמונות, עבודות האמנות - הכל. גם את בניית האתר עשתה בעצמה.
"ביטים של קסם" מחולק לארבעה תחומי תוכן עיקריים: בישולים ומתכונים (הכולל כמה עשרות מתכונים בקטיגוריות שונות, צילומים, אמנות שימושית ויצירה ביתית, ו"כל השאר", שזה סוג של יומן בו מספרת רחלי מדי כמה ימים על חייה כחצי מזוג צעיר המתגורר במרכז, משלם משכנתא, עובד, לומד, משקיע בתחביבים ובטכנולוגיה ומקדיש זמן למשפחה ולחברים. האתר של רחלי הוא בפירוש מודל לחיקוי לבוני האתרים העצמאיים, ויש לו גם ערך מוסף: הוא לא רק אסתטי ובנוי טוב, הוא גם מעניין.
גם כיום, 60 שנה אחרי סיומה של מלחמת העולם השנייה, מנסים כמה אלפי ניצולים יהודים, ששרדו את השואה כילדים, לטוות מחדש את קרעי חייהם, ולאתר פיסות מידע באשר לבני משפחותיהם שאבדו. האתר הזה, "זהות אבודה" מציג מאגר של כרטיסי מידע, הכוללים תמונות של אותם ניצולים כילדים, וגם את תמונותיהם כבוגרים.
כל כרטיס מספר את מעט המידע שהניצול ידע לספר על קורותיו, מפרט מפגשים שהיו לו עם מי מבני משפחתו או נציגי המשפחות שסייעו בהצלתו, ומציג את המזכרות הבודדות שיש בידיו, כולל תמונות. מפעילי האתר מקווים שבעזרת הרשת יצליחו לפחות כמה מהניצולים לעלות על עקבותיהם של בני משפחתם, ולהתאחד עימם. אתר חשוב מאוד ועצוב מאוד.
האתר הפרטי הזה נבנה במיוחד לצעוק כלפי התקשורת את עמדתם של תושבי שכונת גת רימון הוותיקה בפתח תקווה, רובם קשישים ובהם ניצולי שואה, שהתעוררו יום אחד וגילו כי תוואי כביש מכבית, שתוכנן לעבור מצפון לשכונתם, נדחק אל מפתן ביתם בעקבות לחצים שהפעילו תושבי השכונות החדשות, המבוססות יותר.
האתר מסביר כיצד התושבים רואים בעצם קביעתו של התוואי עוול, מציג בתמונות את בתיהם המוזנחים, מעדכן בחדשות מחזית המאבק, ומסביר את הפערים שבין עמדת העירייה, עמדת מע"צ ועמדת התושבים. יחסית לאתר שהוקם במיוחד להביא את עמדתן של 29 משפחות קשישים - הוא מרשים ואפקטיבי.
"המעצב הדיגיטלי" היא תוכנה שמוצעת חינם באתר העולמי של "לגו", המאפשרת לכל גולש לעצב דמויות ואלמנטים מחלקי לגו וירטואליים - כיד הדמיון הטובה עליו. לפני שתרוצו להוריד, הנה כמה דרישות מערכת: מערכת הפעלה חלונות 98 ומעלה, מעבד פנטיום 3, 450 מגהרץ, כרטיס מסך תלת מימדי 16 מגהבייט, זיכרון פנימי נדרש: 128 מגהבייט, ולפחות 100 מגהבייט פנויים על הדיסק הקשיח. זהו, אחרי הבירוקרטיה מתחילה ההנאה. מתאים גם לילדים.
אם מזג האוויר בירושלים עושה לכם את זה, בועז נחמיה מגיש לכם פתרון חלקי: האתר הפרטי שלו מציג כל מידע מטאורולוגי שזמין ברשת, ומתמקד באזור ירושלים. המידע באתר מתעדכן מדי רבע שעה ומספק את הטמפרטורות, גרפים וטבלאות, תמונות לוויין, ונתונים על עוצמת הרוח.
פרחים לנשמה
האתר הניו-אייג'י של נתן אמסטר מציג תכלית נוספת לפרחי ארצנו, פרט לאסתטיקה, המכונה שם "תמציות חיים". אמסטר מפיק מתוך "השדה האנרגטי המקיף את הפרח" תמציות שונות, שכאשר הן מהולות במים ובאלכוהול יש להן יכולת ריפוי, התורמת לאיזון הנפשי של אדם, כך לפחות נטען באתר.
אמסטר מפרט באתר את התכונות הטובות של פרחי ארצנו לריפוי מזור נפשי: האטד, למשל, מרפא כאב שמקורו בדחייה. האירוס טוב לטיפול בנטייה לאלימות, האקליפטוס מסייע להתמודד עם אובדן - וכך הלאה. לאתר מטרות מסחריות בעליל, אולם מי שאינו נרתע מתכנים ברוח העידן החדש - ימצא בו עניין רב.
טיקט שופ
מפעילי "טיקט שופ" טוענים לשירות מסחרי ייחודי: הזמנת כרטיסים לאירועי ספורט ומופעי בידור באירופה ובארה"ב - מראש, אונליין, בעברית ומהארץ. האתר מאפשר לישראלים לרכוש מראש כרטיסים להצגות תיאטרון, מחזמרים, מופעי רוק ומשחקים בכל הליגות המובילות באירופה.
חלק מהכרטיסים נמכרים במחיר גבוה יותר מערכם הנקוב, משום שההזמנות באתר מושפעות מהביקוש, מקום הישיבה הרצוי ועלות שירותי המשלוח של הכרטיסים. מצד שני, כרטיסים להצגות מסוימות בלונדון, למשל, ימכרו גם במחיר נמוך מהנקוב. הכרטיסים מועברים ישירות לחדר המזמין במלון, עד ארבע שעות לפני תחילת האירוע, או ממתינים לו בקופת המופע.
מה הוא נובח?
הנה קטע לא לספקנים: האתר הזה מציג מוצר חדש - מתקן קטן דמוי מקלט רדיו, שבאמצעות תוכנה מיוחדת יודע לזהות את מצב רוחו של הכלב שלכם, על פי נביחותיו. עיקרון ההפעלה פשוט מאוד - הכלב נובח, המכשיר שמוצמד לקולרו מעביר שידור אל המקלט בידיכם, וזה מתרגם את הצלילים לאחד משישה סוגים שונים של רגשות שהכלב הביע. המכשיר הזה מותאם כמעט לכל כלב מכל גזע, ניתן לרכוש אותו בשני צבעים (אדום וכחול), ותמורת סכום פעוט של 99.95 דולר תדעו גם אתם מה הכלב שלכם אמר הרגע. גדעון נח מצא למענכם את האינפורמציה החשובה הזו.
משחקים וקשקושים
וברוח השטות שכל כך אהבתם, הנה עוד כתובות שיעזרו לכם להוריד לפחות עוד שעת עבודה אחת לטמיון. הפעם: שלוש כתובות מיותרות מליאור אבידב, ושני משחקים עאלק קווסטיים ששלחה הקוראת רעות.
צייר את הבוס שלך - האתר המיותר הזה מציג מאגר ציורים מרושלים ובלתי ראויים לפרסום של בוסים, על כל זוויותיהם הבלתי נעימות. כל סוג של בוס הצליח לחדור לשם: המיליונר, הקלישאן, המטריד המיני, הרוחני, המאיים, המקלל, המפחיד, הפסיבי אגרסיבי, כולם.
המונה דופק - ואם אתם חייבים להוריד על מישהו אחר את רגשי הנחיתות שלכם - קחו את המונה ליזה, והכניסו אותה למקצה שיפורים פלסטי: נפחו את שפתיה, הגדילו את שדיה, הזריקו בוטוקס לצד עיניה. העיקר שתחזרו מרוצים.
לגעת בג'נט - ובאותה רוח: הנה ההזדמנות היחידה שתהיה לכם לעשות בג'נט ג'קסון מעשה טימברלייק.
דרום - איך תצאו מהחדר? משחק מקוון בנוסח הקווסטים של פעם, בו התעוררתם בחדר זר, ועליכם לחפש ולגלות פריטים שונים מסביב, ולהשתמש בהם בתבונה על מנת לצאת לחופשי.
מסתרי הזמן והחלל - כמו המשחק הקודם, רק שכאן החוכמה היא לא רק לברוח מהחדר בו נכלאתם - אלא מסדרה ארוכה של חדרים, אליהם מובילות עוד ועוד דלתות. כל חדר קשה יותר לפענוח לעומת קודמו, אולם תוך המעבר בין החדרים מגלים גם מי היא הדמות שלכם, ומה קרה לכם לפני שהתחלתם לשחק. רעות הצליחה לעבור 12 חדרים (אנחנו רק ארבעה, אבל לא באמת השקענו), והיוצר מבטיח שבקרוב יוסיף עוד חדרים.
פייבוריט
טעמים ומטעמים
"מטעמים" נולד במקרה, כמוצר אבולוציוני של תוכנת "טעמים", אותה פיתח המתכנת חובב הבישול אריה מוסקוביץ'. "טעמים" איפשרה לגולשים להוריד חינם ספר מתכונים מלא. למעשה, היה זה אוסף המתכונים המשפחתי של מוסקוביץ, אותו ביקש לשמר באופן יעיל, וכשלא מצא תוכנה שמתאימה לצרכיו, פיתח בעצמו את "טעמים".
בתוך תקופה קצרה הורידו את הספר יותר מ-60 אלף איש. בשלב הבא יצר מוסקוביץ אינדקס של אתרים ומתכונים על פי קטיגוריות, והביקוש הגדול מצד הגולשים הביא אותו לתכנן אינדקס חדש, שבמהלך תכנונו התרחב וגדל לממדים של אתר אוכל ענק - "מטעמים".
ו"מטעמים" אכן עושה קולות של מיני פורטל לענייני אוכל. הוא כולל אינדקס גדול של אתרים, מאגר מורכב המבוסס על מנוע חיפוש, ומציג ביקורות חיוביות ושליליות על בתי קפה ומסעדות שנכתבו בפורומים ובאתרים שונים, מאמרים בענייני אוכל, יין, דיאטה ותזונה, מדריכים (המדריך להכנת בייגל ירושלמי, למשל), גלריות של מתכונים וארוחות, המלצות על ספרי בישול ואוכל, מנוע חיפוש למתכונים, וכן קישורים לכל מה שעוסק באוכל ברשת, כולל פורומים. אף שהוא עדיין בשלבי הרצה, היקפי התוכן שבו ראויים לעיון, וההשקעה הגדולה שבבנייתו ניכרת. החסרונות: הממשק אינו תואם את האיכות וההיקפים, והניווט מעצבן למדי.