שתף קטע נבחר

פורבס על שרי אריסון: "ילדה עשירה מסכנה"

המגזין האמריקני היוקרתי מפרסם בגיליונו החדש כתבה גדולה על סיפורה של האשה העשירה בישראל; הכתבה מכנה את בעלה, עופר גלזר, "סוג של פלייבוי"; מציינת שאריסון "הואשמה, למעשה, בחטיפת בנה למיאמי", ו"סיפקה גרסאות שונות לסיבת עזיבתה את ישראל"; עוד נכתב כי העיתונאים בארץ "חסרי הרחמים..התייחסו אליה כאל קריקטורה"; דברים שרואים משם

"ילדה עשירה מסכנה" (Poor little Rich Girl). כך מכתירה כתבת המגזין הכלכלי היוקרתי "פורבס", לאה גולדמן, את הגברת הראשונה של עולם העסקים הישראלי, שרי אריסון, בכתבה מגזינית גדולה על סיפורה של אריסון, המתפרסמת בגיליון החדש של המגזין האמריקני, בעקבות חזרתה של אריסון לישראל.

 

הביטוי Poor Little Rich Girl הוא הכינוי שהעניקה התקשורת בארצות הברית למיליארדרית האמריקנית ברברה האטון. האטון, שהתחתנה 7 פעמים ומתה בודדת, ואיבדה את בנה בנסיבות טראגיות, הפכה בארה"ב לסמל לאישה עשירה שחייה אומללים. גולדמן מכנה את אריסון בכתבה "בת דמותה של ברברה האטון".

 

לפני כחצי שנה ביקר שר התמ"ת, אהוד אולמרט, במיאמי, ונפגש עם אריסון, בניסיון לשכנע אותה לשוב לישראל. "מה תעשה אריסון אם גם התקשורת האמריקנית תתחיל להיטפל אליה?", שאל אולמרט, "תברח לזימבאבווה?". הכותבת, שגם טרחה לצטט את דבריו של אולמרט, אומרת שאריסון אינה מלקקת דבש גם בתקשורת האמריקנית.

 

"אמינותה של אריסון הועמדה למשפט"

 

בפתיחת הכתבה מספרת גולדמן, שאריסון "מצאה את עצמה נאבקת בבית משפט פדרלי במיאמי מול האשמתה בהפרת הסכם הגירושין עם בעלה השני ולמעשה, בחטיפת בנה הרביעי, אותו לקחה לארה"ב כאשר עזבה את ישראל", ומעירה: "נראה שאמינותה של אריסון, כמו הסכם הגירושין, הועמדה למשפט". 

 

גולדמן מנסה בכתבה להסביר מדוע, למעשה, עזבה אריסון את ישראל בפתאומיות בקיץ שעבר, וחזרה רק עכשיו, וכותבת: "אריסון סיפקה לכך הסברים שונים בנסיבות שונות...היא טענה בבית המשפט, שאם תחזור לישראל, ילדיה יאבדו את ירושתם.. היא גם טוענת שלא הייתה לה כוונה להשתקע במיאמי למטרות קבע, אלא רק להתרחק לזמן מה מהתקשורת הישראלית, הבוחשת בחייה ובחיי משפחתה".

 

"סוג של פלייבוי"

 

כתבתה של גולדמן אינה חוסכת במלים כדי לתאר את האכזריות שבה התייחסה התקשורת הישראלית לאריסון. "רק מעט כתבות שנעשו עליה בישראל, לפני שעברה לארה"ב, הזכירו את תפקידה כיו"ר קרן אריסון, שתרמה בכל שנה יותר מ-23 מיליון דולר לאוניברסיטאות, בתי חולים וארגונים חברתיים בישראל", כותבת גולדמן. ועם זאת, בציטטות שפורבס עצמו מביא ניתן למצוא הערות שאפילו עיתונאים ישראלים לא העזו לכתוב.

 

"העיתונות הישראלית חסרת הרחמים", כותבת גולדמן, "מתייחסת לאריסון כאל קריקטורה, יותר מאשר כטייקון עסקי. עיתונאי ישראל הפכו את פרסום טעויותיה החוזרות-ונשנות של אריסון לספורט. הם תיארו בהרחבה את כשלונותיה העסקיים, את הסתבכותה המיותרת עם ארגון העובדים הגדול בישראל, ואת נישואיה האקסטרווגנטיים לבעלה השלישי, עופר גלזר, שהוא סוג של פלייבוי".

 

"למרות שהתלוננה על אובדן פרטיותה", כותב הפורבס, "ביקשה אריסון מהרב האשכנזי הראשי לישראל לערוך את חתונתה עם גלזר, שהתקיימה באחוזתה שמצפון לתל-אביב, בנוכחות 400 אורחים ובהמולה עיתונאית".

 

בהקשר לבעלה של אריסון, עופר גלזר, מזכיר הפורבס את הסיפור, שגלזר השכיר את היאכטה שלו לצילומים של סרט פורנוגרפי. 

 

מהות החיים: "אריסון פספסה את המסר"

 

בהתייחסו לפעילות ארגון "מהות החיים" שהקימה אריסון, כותב הפורבס: "אריסון ניסתה להתמודד עם קשייה באמצעות 'מהות החיים', ארגון שהקימה בשנת 2001, ואשר נועד ללמד את הישראלים סובלנות והידברות מכובדת, תחת הסיסמה, 'השלום מתחיל בתוכי'...אלא שאריסון שיבשה גם את המסר של הארגון הזה...למרות קמפיין הפרסום שנעשה לארגון, 'מהות החיים' הותיר את רוב האנשים מגרדים בפדחתם... הארגון מתיימר לערבב שיאצו, מדיטציה טרצנדנטלית, בודהיזם, רייקי וקבלה, אך אינו מתאים בהכרח לאף אחד מהם".

 

"המבוכה סביב 'מהות החיים' גדלה עוד יותר", כותב הפורבס, "מאחר שהקבוצה בחרה לה כמרכזה את אריאל, ההתנחלות הישראלית השנייה בגודלה בגדה המערבית, ומוקד קבוע לאלימות בין ישראלים ופלסטינים". המגזין מצטט בכתבה את ראש עיריית אריאל, רון נחמן, באומרו: "אורחי הארגון נאלצו להגיע בחסות החשיכה, כדי להתחמק מפיגועי ירי של הפלסטינים".

 

בסיום הכתבה, מצטטת מחברת הכתבה את דוברה של אריסון, רן רהב, שלדבריו 'הישראלים אוהבים את שרי'. "ייתכן", כותבת גולדמן, "אבל האם בסופו של יום, הם גם יכבדו אותה?".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ערוץ 2
שרי אריסון ובעלה, עופר גלזר: "משהו כמו פלייבוי"
צילום: ערוץ 2
מומלצים