שתף קטע נבחר

מיץ סלרי כבר שתיתם?

אחרי שסחט במשך חודש שלם סלק, גזר, סלרי, ג'ינגר ושאר ירקות החליט דני שדה שמיצי הירקות הם הלהיט הבא והבריא של הקיץ. 7 מסחטות עברו טירונות אצלו במטבח, נבדקו ושוקללו לפי המחיר והתוצאות. לרוויה

מה היתה המחשבה הראשונה שהיתה עולה לכם בראש אם מישהו היה מציע לכם לשתות מיץ מגזר, סלק, סלרי וג'ינג'ר? כן. אנחנו כבר רואים את הפרצוף המעוות שלכם רק לעצם המחשבה שאתם עלולים לשתות את המיץ הזה. אבל האמת? אחרי כמעט חודש של ניסויים בשורה של מיצים, אנחנו יכולים לצאת בהצהרה: הקיץ הזה הוא קיץ של מיצי ירקות. שילובים שונים של גזר ופטרוזיליה, גזר וברוקולי, ג'ינג'ר וסלרי וכל הקוקטילים שבאים בדרך. זה בריא? בהחלט. זה טעים? מאוד. גם קל להתרגל לזה. אפשר להוסיף גם קצת פירות, אפשר רק פירות עם איזה תבלין ואפשר גם קוביות קרח לצינון.

 

לצורך עשיית המיצים האלה בדקנו מספר מכונות לעשיית מיצים. אין מדובר במסחטות מיץ המיועדות לפרי הדר, אלא במכונות שבנויות לעבודה עם ירקות קשים. בשוק יש מספר עצום של מכונות עם מגוון מחירים שנעים מ-120 ועד כ-1,100 שקל. ההבדלים במחירים נובעים מכמה סיבות: מותג, עוצמת המנוע, מספר החלקים, גימור המוצר והאבזרים הנילווים.

 

לפני שאתם מחליטים איזו מכונה לקנות, כדאי לבקש בחנות שיפרקו אותה לכל חלקיה - אלה שאותם אתם אמורים לרחוץ. יש מכונות שהשטיפה שלהם היא טירחה לא קטנה, יש כאלה שממש נוחות לשטיפה מפני שהחלקים חשופים בלי פינות בעייתיות, ויש מכונות שבהן כל האשפה (הפסולת של הירקות) נדחסת למיכל מיוחד שפשוט צריך לרוקן אותו ולשטוף במים. בנוסף, שימו לב לגודל מיכל איסוף הפסולת, ראו אם הוא בנפרד, או שזו בעצם הרשת שאחר כך נסתמת ואחרי כל כוס צריך לפרק ולשטוף.

 

בנוסף, בידקו אם למכונה יש גומיות למטה (עם הדבקת ואקום, למניעת תזוזות במהלך הכנת המיץ). דבר נוסף שאתם צריכים לשאול את עצמכם הוא אם אתם באמת מתכוונים להפוך למיצולוגים (משוגעים למיצים). כי להוציא חמש מאות או אלף שקל עבור מכונה שתפעילו מספר פעמים ואחר כך תארזו חזרה בארון - זה יקר וכבר עדיף לשבת בבית קפה.

 

מג'ימיקס

 

החברה מציעה מכונה למיצים תוצרת צרפת עם מנוע חזק במיוחד של 900 וואט. בשל המנוע החזק המכונה כבדה כדי שלא תעוף מהמהירות שבה היא פועלת. תפעול המכונה נוח מאוד. את הירקות יש להכניס בתוך צינור המילוי. יש לשים כוס (לא גבוהה מדי) בפתח היציאה, להפעיל ולהתחיל למלא ירקות (או פירות).

 

  • חסרונות: אין לה מיכל נפרד לפסולת. הפסולת מתרכזת בתוך הרשת, מה שאומר שאתם חייבים לפתוח ולנקות במהלך הכנת מיץ לכל המשפחה. הניקוי בעייתי, משום שיש לא מעט פינות ברשת שממש צריך לחטט בהן עם האצבעות כדי להוציא שאריות. כמות המים שנדרשים לניקוי - עצומה. המחיר יחסית לאחרות, גבוה.

 

  • יתרונות: מכונה יציבה מאוד. לא תופסת הרבה מקום ויש לה אפשרות לסחיטת פרי הדר שאין לאחרות. בנוסף, יש לה מנגנון אבטחה. המכונה לא עובדת אם מכסה המיכל לא ננעל.

 

  • המחיר: 1,100-950 שקל.

 

ברוויל

 

דגם JE90B. 450 וואט. תסלחו לי אם אני הולך להיסחף עכשיו, אבל הסינים מראים שיש לעולם מה ללמוד מהם. למכונה המדהימה הזאת יש את מיכל איסוף האשפה הגדול ביותר שראינו, מה שמאפשר להכין מיצים למסיבה גדולה. הפירוק שלה לניקוי קל מאוד, יש לה רשת גדולה נוחה לשטיפה ויש לה פיה גדולה וגבוהה המאפשרת שימוש בכוס גדולה במיוחד. גם פתח ההכנסת הפירות והירקות ענק: תפוח שלם נכנס בלי צורך לחתוך. בנוסף: בתוך האריזה יש ספרון עם רשימה גדולה של פירות וירקות והרכבם התזונתי, מתכונים למיצים עם מידות ומינון.

 

  • יתרונות: כל מה שכתבנו כאן.

 

  • חסרונות: המחיר. אבל תאמינו לנו: אם יש לכם את הכסף, יהיה לכם גם את הכייף.

 

  • המחיר: 680 שקל.

 

בראון

 

דגם MP-80 מתוצרת צ'כיה. למכונה יש מיכל גדול לאיסוף הפסולת, מיכל חצוי לאיסוף המשקה ולאיסוף הקצף ורשת קלה מאוד לניקוי. עוצמה: 240 וואט.

 

  • חסרונות: יותר מדי חלקים לשטיפה. הפחד שלנו הוא שהם ישברו. המחיר הגבוה בהשוואה למתחרים.

 

  • יתרונות: החלקים הרבים מאפשרים שטיפה נוחה מאוד. המיכל החצוי (כוס) שאוסף את הקצף משאיר משקה ממש נקי. יש לו גם מיכל להנחת הירקות והפירות לפני הנכסתם למכונה. רכשנו מכונה כזו לפני כחודש - ומאז הפכנו למפעל למיצים.

 

  • המחיר: 550 שקל.

 

מולינקס

 

דגם A-753 תוצרת ספרד. הספק 400 וואט. למכונה יש מיכל איסוף גדול מאוד וכן מערכת נעילה להגברת בטיחות.

 

  • חסרונות: זה לא קרה לנו, אבל מערכת הפירוק נראית שברירית מדי. 

 

  • יתרונות: המיכל הגדול לאיסוף הפסולת מאפשר להכין מיצים לכל המשפחה לפני שצריך לפרק ולשטוף. רשת נוחה לניקוי.

 

  • המחיר: כ-500 שקל.

 

דה-לונגי

 

דגם KC 400 המנוע שלה הוא בהספק של 200 וואט בלבד. למכונה מיכל הפרדה לפסולת והיא מגיעה עם מברשת מיוחדת לניקוי. 

 

  • יתרונות: למכונה יש בורר שמאפשר לעשות מיץ דליל או יותר סמיך. יש מגש להנחת הירקות והפירות לפני הכנסתם למכשיר. מגיעה עם ספל.

 

  • חסרונות: בחנות אמרו לנו שהחסרון שלה הוא ההספק של 200 וואט בלבד. בדקנו את המכונה והאמת? היא ממש לא התאמצה.

 

  • המחיר: 369 שקל (באינטרט אפשר במחיר קבוצתי של 270 שקל).

 

קנווד

 

היצרן הזה מביא מספר דגמים בהם דגם 550 עם 300 וואט ושתי מהירויות. למכשיר יש מיכל פסולת נפרד וכן מגש להנחת הפירות והירקות לפני דחיסתם למכונה. דגם 700 עם מנוע בעוצמה של 400 ווואט. מכונה מעוצבת יפה. נמכרת עכשיו בכ-200 שקל. דגם 510 שאותו בדקנו כולל גם הוא קנקן ומכסה ומיכל הגשה ושתי מהירויות. אפשר לרכוש אותו עכשיו במבצע ב-180 שקל.

 

  • יתרונות: מגש הגשה ושתי מהירות. המחיר של 180 שקל - מאוד אטרקטיבי.

 

  • חסרונות: אין הרבה. קנווד גרמה לנו להרגיש קצת מטופשים. עושה את אותה העבודה של האחרות בשליש המחיר (לעומת הבראון למשל).

 

זק"ש

 

תראו מה אפשר לקבל ב-129 שקל. מכונה למיצים עם מיכל לאיסוף הפסולת, עם מיכל למיץ, עם עיצוב יפה (כל החלק העליון שקוף וזה כייף לראות מה קורה לירקות ולפרות כשהם פוגשים את המסחטה). דגם EF-406 הוא הדגם שבדקנו. קל לתפעול ולניקוי. 250 וואט - זו העוצמה. המיכל אליו נשפך המיץ הוא סגור, מה ששומר על המשקה עד שאתם מחליטים לשתות. גם מכונה זו היא תוצרת סין.

 

  • יתרונות: הוכחה שגם מחיר זול יכול לתת מוצר טוב. יש לה שתי מהירויות וגם מצב הפעלה קצר. חביב ביותר.

 

  • חסרונות: מיכל איסוף הפסולת קטן למדי, מה שאומר שזו ממש מכונה למיץ-אישי. אחר כך צריך לנקות לפני שהולכים למנה הבאה.

 

  • המחיר: 129 שקל. 

 

קוקטייל ירקות ותבלינים: אאנרגיה, ניקוי רעלים ומניעת נזלת

 

ועכשיו למיצים: גזר, כך נראה לנו, הוא השילוב המצויין ביותר לכל מיץ ירקות שתרצו. הוא טעים, הוא בריא, הוא נותן את המתיקות הדרושה בלי הסוכרים המאד לא רצויים. המיץ הבסיסי שעושה לכם טוב בגוף ומנקה אותו מכל הג'אנק שאתם אוכלים וגם מהזיהום שיש באוויר הוא מיץ גזר. אם אתם רוצים שיהיה קצת חריף ויוסיף לכם מרץ ואון תוסיפו לו ג'ינג'ר. אם הוספתם יותר מדי ג'ינג'ר ונהיה לכם קצת חריף מדי - אפשר לשים תפוח או אגס.

 

מיץ של גזר וסלרי הוא פשוט טעים, הוא גם יעיל נגד עצירות. בתפריט של ביו-בר בתל אביב כתוב שגם נגד נזלת, לא בדקנו. גזר וסלק עוזרים לניקוי הגוף, למרות שדי מלכלכך את השיש. אבל השילוב המדהים ביותר בין כל אלה, הוא גזר, סלק, סלרי וגי'נג'ר. נסו ותראו איזו פצצת אנרגיה טעימה אתם מקבלים. אם אתם רוצים לצנן, תוסיפו 2 קוביות קרח. אם אתם רוצים לעבות את המיץ - אפשר להוסיף גם עגבניה.

 

מישהו שאל אותנו השבוע אם זה לא גורם לשילשול. אחרי חודש של מיציולוגיה אני יכול לומר: ממש לא. מה שכן - את המיץ יש לשתות ממש טרי טרי, איך שהוא יוצא מהמכונה כשכל המרכיבים נמצאים בתוכו.

 

יש עוד רעיונות? תפוח גזר וסלרי, גזר סלק ותפוז, תפוז סלרי וג'ינג'ר. עגבניה, מלפפון, גזר ופטרוזיליה. כל אחד מאלה הוא מהו מדהים.

 

מהתפריט של ביו-בר לקחנו עוד רעיון: גזר ותרד. כתוב שם שזה תורם לפעילות מעיים סדירה. תוסיפו לגזר פטרוזיליה וזה גם ינקה את הרעלים בגוף. 

 

אם נמאס לכם מהגזר, תתחילו עם העגבניות. אפשר להוסיף להן סלרי ויש לכם את ההתחלה של הבלאדי מרי. לילדים זה מספיק, תוסיפו להם מלח ופלפל לפי הטעם. לעצמכם אתם יכולים להוסיף קצת וודקה. לא יותר מדי. הרי אנחנו נמצאים בארוחת צהרים. לעגבניות אתם יכולים להוסיף גם סלרי וגם סלק וגם ג'ינג'ר. השילובים האלה, עם מינון נכון - פשוט נותנים משקה מעולה. שימו אותו בכוס גדולה, עם קצת פלפל חריף וקוביות קרח - עשיתם לעצמכם את היום.

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קנווד. עושה את אותה עבודה בשליש מחיר
בראון. יותר מדי חלקים לשטיפה
דה-לונגי. מגיעה עם ספל
ברוויל. שווה להשקיע
מומלצים