שתף קטע נבחר

שבת בבוקר, זמן לבראנץ'

רפי אהרונוביץ' וחבריו נפגשים לארוחת בוקר (או שמא בראנץ'?) טובה בשבת חורפית אך נעימה, אוכלים נהנים, ומחלקים מתכונים שכיף לפתוח איתם את היום

אין ראויה יותר למפגש חברים על ארוחת בוקר טובה, מאשר שבת חורפית, כזאת עם קצת שמש. ואין חצר המתאימה יותר לכך מאשר החצר של משפחת ק'. החצר מתוכננת לפי כל התורות – המזרחיות והמערביות, על מנת לגרום נוחות ואושר עילאי ליושבים בה.

 

יש שם שילוב קטלני של פנג שוויי, יין ויאנג, צ'ין וצ'אנג, ועוד כל מיני מילים שנשמעות לקוחות מתפריטה של מסעדה בהונג קונג. אבל כל זמן שזה עובד – אני בעד. גייסנו כמה חברים טובים וראויים, והשתלטנו על החצר חרף התנגדות פסיבית של הזוג ק', והתחלנו לעבוד.

 

חציל ופלפל קלויים עם גבינת פטה 

"מה יש פה לא לאהוב?", מצאתי את עצמי מצטדק לקטנה, זאת שעד היום הקלידה את כתבותי, אבל התפטרה עקב מחלוקת עם הבוס. כשראיתי שעיקמה לי את הפרצוף. "יש", היא אמרה. "חציל לבד – טעים. פלפל קלוי לבד – טעים גם טעים. גבינה לבד – בטח טעימה. למה להרוס?". התעלמתי והמשכתי.

 

החומרים:

1 חציל בלאדי גדול

4 פלפלים אדומים

300 גרם גבינת פטה

4 כפות שמן זית

1 כף חומץ בלסמי לבן (יש דבר כזה)

4 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק

 

אופן ההכנה:

  1. כשעה לפני האוכל קולים את החציל, כל אחד לפי הפטנט שלו. הכי טוב על הכיריים על אש פתוחה. אבל זה מהווה בעיה למי שמנקה. לכן אפשר על מחבת ברזל, או אפילו בגריל של תנור. הופכים מכל הצדדים, ולא דוקרים. על אותה מחבת ברזל קולים את הפלפלים. כאשר הם משחימים הופכים, גם כן מכל הצדדים, מוציאים ומכניסים לשקית ניילון או קופסה, וסוגרים לרבע שעה. אז זה פשוט מזיע, קל יותר לקלף, וגם נפטרים מהגרעינים והגבעול.
  2. מניחים את החציל בעודו חמים על צלחת גדולה או קרש. בוצעים חריץ לאורכו ומרחיבים את החריץ בעדינות. קוצצים את הפלפלים הקלויים לריבועים קטנים ומפזרים מעל. מפוררים את גבינת הפטה בידיים, ומפזרים על הפלפל. בוזקים את הבצל הירוק הקצוץ, את התחמיץ מלמעלה, וזה מוכן להגשה.

 

ליד זה, אם יש מקום על הקרש או הצלחת, כדאי לשים לבנה משובחת, ועגבניות שרי. אגב, מגש כזה יכול לעבוד גם כמרכז ארוחה או כנאש רציני. "את רואה?", אמרתי לקטנה בנימה של ניצחון. "כמה פשוט ככה טעים". אלא שדיברתי לאוויר. היא נעלמה מן החדר. מה שלא מנע ממנה כעבור 20 דקות לחסל חצי מכמות החציל.

 

סלט ביצים בקארי

 

סלט ותיק וטוב זה נולד פעם לאחר שבביתנו התחילה מתקפה בריאותית שחלק ממנה היה הגברת מספר הביצים הנצרכות לשבוע. אבל הוא לא רק בריא, הוא גם טעים.

 

החומרים:

6 ביצים קשות, קלופות

3 גזרים

1/2 חבילת עירית קצוצה דק מאוד

3 כפות שמן זית

2 כפות מיונז

1/2 כפית חרדל דיז'ון

1/2 כפית אבקת קארי טובה

 

אופן ההכנה:

  1. מגרדים את הביצים ואת הגזרים בפומפיה דקה. חשוב שהיא תהיה דקה כדי לקבל את המרקם הנכון לסלט. מערבבים את כל החומרים היטב, מוסיפים מלח ופלפל, מחכים מספר דקות והסלט מוכן להגשה.

 

  • הסלט יילך נפלא עם שמיר קצוץ מעליו, ואת כמות הפיקנטיות והקארי ניתן להגמיש.
  • הסלט, שהוא מעין  ממרח, מתאים מאוד למילוי כל מיני דברים. הכי טעים, לדעתי, למלא איתו פלפלים ננסיים, (האדומים או הכתומים) שניתן למצוא היום בכל מרכול. ניתן לטגן אותם במעט שמן זית על-מנת שיתרככו, לצנן, ואז בזהירות לעשות פתח, למלא בממרח ולהגיש בצלחת מושקעת ומסודרת.

 

לביבות אווז מעושן ברוטב חזרת

 

תוך כדי בדיקת המלאי שנשאר במטבח מכל ההכנות לחנוכה, גיליתי תפוחי אדמה בשפע. ואז הכנתי את הלביבות האלה, הטובות לחנוכה אבל נפלאות לכל השנה. כבר נתתי מתכון דומה מאוד ללביבות הללו במקבץ לחנוכה, אבל יש כמה שינויים.

 

החומרים:

ללביבות:

3 תפוחי אדמה גדולים, מגוררים בפומפיה דקה וסחוטים  היטב ביד (כדאי להשתמש לצורך כך בתפוחי אדמה אדומים שמראש אינם מכילים נוזלים רבים).

2 גזרים מגוררים בפומפיה

2 ביצים

300 גרם חזה אווז מעושן, קצוץ דק מאוד

1 כף רוטב צ'ילי מתוק

מלח ופלפל

3-4 כפות פירורי לחם

3 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק

לרוטב החזרת:

1 גביע שמנת חמוצה

1 כף מיונז

1 כף חזרת לבנה מגוררת

1 מלפפון חמוץ קצוץ דק

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב בכלי קטן ושומרים במקרר.
  2. מכינים את הלביבות: מערבבים היטב את כל החומרים בקערה, ומשהים למשך מחצית השעה. יוצרים לביבות שטוחות בגודל הרצוי ומטגנים בשמן חצי עמוק, עד שהלביבות מזהיבות משני הצדדים. מוציאים ומניחים על נייר סופג. מגישים את רוטב החזרת לצד הלביבות.

 

ביצת שתי עיניים

 

כמובן שארוחת בוקר, גם כזו שכוללת מאכלים עתירי ביצים, לא תהיה מושלמת בלי איזו ביצה מטוגנת, ולכן נכין ביצה כפולת עין. לשם כך נזדקק לרינג, אותה טבעת שעולה גרושים אבל שווה זהב. אם אין לנו רינג, נאלתר באמצעות גזירת קרטון אותו נצפה בנייר כסף ונשמן קלות בשמן זית.

 

וכך עושים: מניחים את הרינג על מחבת טפלון, שגם אותה משמנים במעט שמן זית, שוברים ביצה אחת פנימה, פותחים עוד ביצה, ומוציאים ממנה רק את החלמון, וגם אותו, בעדינות, שופכים לתוך הרינג. מה שמתקבל היא ביצת עין מדוגמת, שלה שתי עיניים. הטריק הזה, לא רק משעשע הוא גם טעים, שכן רוב האנשים מאוד אוהבים לנגב את הצהוב של הביצה. אפשר להגיש ביצים כאלה גם על מצע של כרישה או בצל סגול מאודים בחמאה, וכן על פלפלים קלויים.

 

בטח הבנתם כבר שארוחת הבוקר (או אולי היה זה בראנץ', בכלל) הזאת עברה עלינו בנעימים והייתה מוצלחת. זה אולי הזמן לציין שבשביל ארוחה כזו לא חייבים חצר, גג, או מרפסת, אבל בהחלט חייבים חברים. מאחר ואנחנו כבר מכירים מספר חודשים, זה הזמן להצהיר שארוחת הבוקר היא החביבה עלי ביותר, שכן היא זו שתקבע איך ייראה שאר היום. ואם בקלוריות עסקינן, יש לי תירוץ מוכן: יש לי את כל היום לשרוף את הקלוריות.

 

הבראנץ' - אותו שילוב של ארוחת בוקר וצהריים מוגש במספר בבתי מלון והארחה  ואחד החביבים עלי ביותר, הוא הבראנץ' של מלון יערות הכרמל.  מדובר ברעיון גאוני: אני יושב במרפסת של המלון, צופה בנינוחות בשאר הנופשים המתרוצצים בין השבילים כאחוזי תזזית. לעתים אני קם מהכסא, נכנס לחדר האוכל ואוכל מנות של ארוחת בוקר וצהרים, עם איזון מצוין בין דברים קלילים ובריאים, עשבים מכל הסוגים, ועד מאפים קצת כבדים יותר אבל מאוד טעימים. הנה שני מתכונים משם:

 

מאפה בטטה ומסקרפונה

 

החומרים (6 מנות):

1 גליל פילו ( 3 שכבות שבין השכבות מוברש מעט שמן זית) וחתוך לקוביות של 7X7 ס"מ

500 גרם קוביות בטטה אפויות עם שמן זית עד לריכוך

150 גרם גבינת מסקרפונה

1 גביע שמנת חמוצה

1/2 ליטר שמנת מתוקה

4 ביצים

2 ענפי טימין קצוצים, ללא הגבעולים

מלח, פלפל

מעט אגוז מוסקט מגורר

 

6 קוקוטים אלומינום חד פעמי של 6 ס"מ

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים את עלי הפילו לתוך הקוקטים ומצמידים לדפנות הקוקוט.
  2. מסדרים את קוביות בטטה האפיות בתוך הקוקוט (לא עד הסוף).
  3. מערבבים את שאר החומרים ויוצקים לתוך הקוקוט עד לכסוי הבטטה.
  4. מחממים תנור לחום של- 180 מעלות ואופים כ- 20 עד 30 דקות.
  • מומלץ להגיש עם סלט ירוק בצד.
  • קוקוטים, למי שלא מכיר, הם תבניות אלומיניום אישיות קטנות וחד פעמיות, בערך בגודל של מנז'טים. אפשר למצוא במרכולים, במדפים של חומרים לאפייה.

 

ביצה עלומה על סטייק חציל בגריל ברוטב יוגורט

 

החומרים (4 מנות):

4 פרוסות חציל עגולות, בעובי 1 ס"מ

4 ביצים

1 כף חומץ

1 גביע יוגורט

2 שיני שום כתוש

כפית מיץ לימון

מלח, פלפל שחור

שמן זית

 

אופן ההכנה:

  1. זורים על פרוסות החציל מעט מלח גס ומניחים בצד למשך 30 דקות.
  2. שוטפים את פרוסות החציל, מייבשים היטב, ומורחים אותן במעט שמן זית.
  3. צולים את פרוסות החציל בגריל חם כ- 2 דקות מכל צד ומניחים בצד.
  4. שופכים את היוגורט לקערה, מוסיפים את השום וכף שמן זית, מתבלים במעט מלח ופלפל ומערבבים היטב.
  5. ממלאים מחבת עמוקה במים, מוסיפים את החומץ, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה כך שהמים לא יבעבעו. שוברים את הביצים ומחליקים אותן בזהירות לתוך המים, בזו אחר זו. מבשלים כ- 3 דקות, עד שחלמוני הביצים מתכסים בקרום לבן.
  6. מוציאים את הביצים בעזרת כף מחוררת, מניחים על החצילים, מפזרים מעט מלח ופלפל, יוצקים מעט מרוטב היוגורט ומגישים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים