שתף קטע נבחר

מדריך: תוכנות לעדכון דרייברים

בעקבות כתבת עדכון הדרייברים, אספנו כמה תוכנות ייעודיות, שייקלו עליכם לעדכן את הדרייברים שלכם או לגבות אותם לפני פירמוט. לא כל התוכנות חינמיות, אך גם התוכנות בתשלום מאפשרות להתנסות בהן

דרייבר (מנהל התקן בעברית) הוא רכיב תוכנה המאפשר למערכת ההפעלה לתקשר עם רכיב חומרה כלשהו (כרטיס מסך, כרטיס קול, מדפסת וכו'). כל רכיב זקוק לדרייבר וחלק גדול מהדרייברים מגיעים עם מערכת ההפעלה, בעיקר רכיבי החומרה של חברות גדולות. בחלק גדול מהמקרים, מערכת ההפעלה יודעת לזהות את רוב הדרייברים שרכיבי החומרה במחשב שלכם צריכים, ובכל זאת, לעתים כדאי לעדכן אותם, כדי שרכיבי החומרה יעבדו בצורה טובה יותר, יאפשרו תכונות חדשות או יתקנו בעיות בדרייברים הקודמים (שלא בהכרח הפריעו לכם, ושלכן לא בהכרח שמתם לב אליהן).

 

בכתבה הקודמת הסברנו כיצד לעדכן דרייברים במחשב שלכם והמלצנו

לגבות דרייברים לפני שמעדכנים אותם או לפני התקנה מחדש של מערכת הפעלה. בכתבה הנוכחית, נמליץ על מספר תוכנות שיעזרו לכם לעבור את התהליך בשלום. בחלק הראשון של הכתבה נתמקד בתוכנות שיודעות לזהות את החומרה שלכם בעצמן, לגבות, לשחזר ולמצוא עדכונים לדרייברים מהאינטרנט.

 

בחלק השני נעסוק בתוכנות שיודעות רק לזהות את החומרה – למקרה שאתם לא יודעים או לא זוכרים מה מותקן במחשב שלכם – ואחר-כך תוכלו לעדכן את הדרייבר בעצמכם.

 

גיבוי ושחזור דרייברים

 

היתרון בתוכנות ייעודיות לגיבוי דרייברים, הוא היכולת להשתמש בהן כדי לגבות את הדרייברים לפני פרמוט המחשב (בהנחה, כמובן, שאתם מרוצים מתפקודם) ושחזורם מיד לאחר ההתקנה מחדש של מערכת ההפעלה. בכל אופן, לפני שחזור, אנו ממליצים למצוא את הדרייברים המתאימים באופן ידני – כדי שיהיה לכם גיבוי.

 

כל התוכנות שבדקנו עבדו בצורה טובה, אך ראינו בפורומים שונים שהיו כאלו שנתקלו בבעיות עם חלק גדול מהן. עניין הגיבוי לא צריך להוות בעיה, אך בשחזור יכולות להתעורר תקלות שונות. לכן אנו מאוד ממליצים, בנוסף לשימוש בכל אחת מהתוכנות, לדאוג שתהיה לכם אפשרות חלופית למציאת דרייבר (מהדיסק שהגיע עם החומרה, מגיבוי שעשיתם בעצמכם או מהאינטרנט). לא בכל המקרים התוכנות ידעו למצוא את הדרייבר העדכני ביותר שקיים, אבל לרוב מדובר בלא יותר מעניין של כמה ימים, עד שמתעדכן מאגר הנתונים שלהן, כך שאין זו בעיה משמעותית.

 

רוב התוכנות עושות את אותם הדברים, כך שבחירה בין התוכנות מבוססת על מחיר זול יותר, המלצה של חברים או תקופת ניסיון ארוכה יותר. חלק מהתוכנות יכולות לגבות דברים נוספים, כגון אתרים מועדפים או את תיקיית המסמכים שלכם, יתרון קטן אבל משמעותי, לפחות עבור חלק מהמשתמשים. מכיוון שיש תוכנות דומות רבות, היינו מצפים למחירים זולים יותר.

 

מי שזקוק לגיבוי חד-פעמי של הדרייברים שלו, יכול להוריד גירסת ניסיון של אחת מהתוכנות, לגבות את הדרייברים ובשעת הצורך לעדכן אותם ידנית.

 

Driver Genius Professional Edition 2005 4.0.845

 

התוכנה Driver Genius יודעת לגבות את הדרייברים שלכם לספריות ייעודיות, או לדחוס לקובץ ZIP או EXE (שמריץ את עצמו). אפשר לגבות דרייבר אחד, מספר דרייברים, או את כולם ביחד. יש אפשרות לשלוט על עוצמת הדחיסה (עד כמה לדחוס את הקבצים), אך זו מופעלת רק בגירסה המלאה

(בתשלום). במצב הרגיל, התוכנה יכולה לעבוד או בעזרת אשף (Wizard), שידריך אתכם בגיבוי, ויותר מאוחר, אם תרצו, גם בשחזור הדרייברים (פעולה שנעשית באופן דומה לגיבוי).

 

Driver Genius יודעת למצוא דרייברים טובים יותר לחומרה שלכם, מתוך מאגר גדול של דרייברים שיש באתר החברה. זה נעשה בצורה פשוטה, בעזרת כפתור הנקרא Live Update (בדומה לתוכנות האנטי וירוס), אך גם אפשרות זו קיימת רק בגירסה המלאה. בנוסף, התוכנה יודעת לאתר ולהסיר דרייברים שנראים לה לא מתאימים.

 

במהלך הגיבוי, Driver Genius יכולה לבצע בדיקת אנטי וירוס לדרייברים באופן אוטומטי, כשהיא נעזרת בתוכנת האנטי וירוס המותקנת אצלכם במחשב ויודעת לחשוף אפשרויות חבויות בדרייברים של כרטיסי המסך של nVidia (כגון Overclocking, שליטה על המאוורר ועוד).

 

גיבוי של כל הדרייברים במחשב שלנו בעזרת התוכנה ערך כחמש דקות בלבד, ותפס מקום של כ-100MB (לא דחוסים) על הדיסק הקשיח. לא נתקלנו בבעיות בשחזור או לאחריו. בסך הכל מדובר בתוכנה טובה, גם אם קצת יקרה.

 

רישיון: Shareware. ניסיון ל-30 יום, אחר-כך צריך לשלם

 

מחיר: 29.95 דולרים

 

גודל קובץ: 3.36MB

 

קישור ישיר להורדה

 

My Drivers 3.11  

 

התוכנה My Drivers פועלת בדומה מאד לתוכנה Driver Genius. היא יודעת לגבות בצורה רגילה או בדחיסה, לשחזר מהגיבוי שנעשה וגם לחפש ולהוריד עדכוני דרייברים מהאינטרנט.

תוספת חביבה שיש לתוכנה זו היא האפשרות לגבות את רשימת האתרים המועדפים שלכם ואת ההגדרות של תוכנות הדואר האלקטרוני של מיקרוסופט, Outlook ו-Outlook Express.

 

רישיון: Shareware , ניסיון ל-15 יום, אחר-כך צריך לשלם

 

מחיר: 39.00 דולרים.

 

גודל קובץ: 987KB

 

קישור ישיר להורדה

 

WinDriver Ghost 2.02 Enterprise ו-Personal

 

WinDriver Ghost היא גירסה מצומצמת יותר וזולה יותר של תוכנת My Drivers, מאותם מפתחים. אם אתם מוכנים להסתפק בפחות אפשרויות (שום דבר רציני) ותשמחו להרוויח מדריך באנגלית ובצרפתית - תוכלו להסתפק בגירסה זו. התוכנה הזו מחולקת לשני חלקים, Enterprise ו-Personal, כשההבדלים הם שה-Enterprise תומכת בגיבויים ושחזורים דרך רשת מחשבים, ועולה 3 דולרים יותר.

 

רישיון: Shareware. ניסיון ל-15 יום, אחר-כך צריך לשלם

 

מחיר: 28 דולרים לגירסת ה-Enterprise, ו-25 דולרים לגירסה הביתית.

 

גודל קובץ: 1.16MB לגירסת ה-Enterprise, נפח של 1.09 לגירסה הביתית.

 

קישור ישיר להורדה של גירסת ה-Enterprise. קישור ישיר להורדת הגירסה הביתית.

 

DriverGuide Toolkit 1.1

 

DriverGuide Toolkit היא עוד תוכנה לגיבוי דרייברים, גם היא דומה מאוד לתוכנות הקודמות שסקרנו, שאמנם ניתנת רק ליומיים ניסיון אך היא הזולה ביותר שמצאנו, ומוצעת

 כבר זמן מה במחיר מבצע של 19.95 דולרים.

 

רישיון: Shareware. ניסיון ליומיים בלבד, אחר-כך צריך לשלם

 

מחיר: 29.95 דולרים (מחיר מבצע 19.95 דולרים)

 

גודל קובץ: 3.77MB

 

קישור ישיר להורדה

 

2.0 Driver Magician

 

לאחר שסיימנו לבדוק את גירסה 1.95 של Driver Magician, יצאה גירסה חדשה, מספר 2, שתיקנה את החסרון שמצאנו בגירסה הקודמת. ב-1.95 לא ניתן היה לעדכן את הדרייברים מהאינטרנט, אולם בגירסה 2 נוספה האפשרות הזו, הנקראת Driver update.

 

אפשר להשתמש בה באופן ידני או אוטומטי (LiveUpdate). כמו

בגירסה הקודמת, ניתן כמובן גם לגבות ולשחזר דרייברים. נוסף על כך, Driver Magician יכולה לגבות גם את ספריית המסמכים שלכם (My Documents), את שולחן העבודה, קובץ הרישום (Registry) ואת האתרים המועדפים שלכם.

 

רישיון: Shareware. ניסיון ל-15 יום, אחר-כך צריך לשלם

 

מחיר: 29.95 דולרים.

 

גודל קובץ: 3.09MB

 

קישור ישיר להורדה

 

DriversHQ

 

אפשר לבקר באתר DriversHQ, ולבדוק את תוסף הדפדפן שמוצע שם. התוסף מסוגל לזהות את הרכיבים במחשב שלכם ולמצוא את הדרייברים המתאימים לכל אחד מהרכיבים.

 

סריקת המחשב מוצעת בחינם, כניסיון, אבל עבור איתור הדרייברים

תצטרכו לשלם. השימוש בתוסף מוגן בשם וסיסמה.

 

רישיון: בדיקת החומרה בחינם, מציאת הדרייברים המתאימים בתשלום

 

מחיר: 29.95 דולרים

 

זיהוי רכיבי חומרה

 

לא כולם סומכים על תוכנות שיעשו את העבודה בשבילם ויש מי שהיו מעדיפים להתקין בעצמם את הדרייברים המעודכנים ביותר באופן עצמאי מאתרי החברות. מי שמעוניין למצוא את הדרייברים בעצמו, אבל לא בטוח אילו רכיבים מורכבים אצלו במחשב, יכול להיעזר בתוכנות הבאות. לעדכון הדרייברים בעצמו היינו ממליצים להיעזר במדריך מהגיליון הקודם.

 

Everest Home Edition v1.51

 

Everest Home Edition היא תוכנה שיודעת לזהות ולהציג בפניכם את הרכיבים המותקנים אצלכם במחשב. בנוסף, היא יודעת גם לתת מידע על DirectX, בוחן ביצועים (Benchmarks),

להציע אפשרויות לשיפורים (Tweaking) ועוד.

גירסת ה-Professional של התוכנה מוסיפה מידע על התוכנות שמותקנות על המחשב שלכם,

 

פרטים לגבי רשת המחשבים שלכם, מסדי נתונים ועוד. גירסת ה-Professional מחולקת לשתי תוכנות, כשהיקרה יותר היא בעלת יכולת שליטה מרחוק (Remote Features). רשימה מלאה של ההבדלים בין שלוש הגירסאות אפשר לקרוא בכתובת הזו.

 

Everest Home Edition v1.51

 

רישיון: חינם

 

גודל קובץ: 3MB

 

קישור ישיר להורדה

 

Everest Professional v1.51

 

רישיון: Shareware. ניסיון ל-30 יום, אחר-כך צריך לשלם

 

מחיר: 30.00 דולרים

 

גודל קובץ: 3MB

 

קישור ישיר להורדה

 

Hardware Inspector 1.9.39

 

גם תוכנת Hardware Inspector מספקת מידע על חומרת המחשב. בנוסף לתכונות הרגילות, היא מכילה מסדי נתונים בלתי מוגבלים, הכוללים את היסטוריית השינויים בחומרה, היסטוריית תחזוקת החומרה, מספרים סידוריים של חלק מהחומרה, זמן ייצור ועוד.

 

רשיון: Shareware. ניסיון ל-30 יום, אחר-כך צריך לשלם

 

גודל קובץ: 6.72MB

 

מחיר: 30.00 דולרים ומעלה

 

קישור ישיר להורדה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נט מגזין
דרייברים. לא חייבים לעדכן לבד
צילום: נט מגזין
מומלצים