שתף קטע נבחר

"הונאות ביטוח הרכב והרכוש: 200 מיליון שקל בשנה"

איתן צווייג, מנהל המגזר הבנקאי בחברת SAS ישראל : "מדובר בנתון שמרני מאוד, המבוסס על שיעור הגילוי של מעשי ההונאה בתחום הביטוח. סביר מאוד להניח שישנם מעשי הונאה רבים מאוד שאינם מתגלים"

"היקף הונאות הביטוח בישראל בתחום הרכב והרכוש, עומד על לפחות 200 מיליון שקל בשנה", כך אומר איתן צווייג, מנהל המגזר הבנקאי בחברת SAS ישראל.

 

צוויג מבסס את דבריו על תחקור של גורמים בענף, על נתוני משרד האוצר ועל הערכות, לפיהן היקף ההונאות בישראל דומה להיקף בארה"ב, המגיע ל-20% מסך כל התביעות, שהיקפן מגיע לכ-1.064 מיליארד שקל.

 

"מדובר בנתון שמרני מאוד, המבוסס על שיעור הגילוי של מעשי ההונאה בתחום הביטוח. סביר מאוד להניח שישנם מעשי הונאה רבים מאוד שאינם מתגלים", אומר צוויג. לדברי מומחים שיעור מעשי ההונאה בתחום הביטוח כפול מהנתון הרשמי ומגיע בפועל ל-40%.

 

מבדיקה שערכה חברת גיאוקרטוגרפיה ב-1996 לגבי היקף הונאות הביטוח בישראל, עולה כי מדובר בכ-20% מתשלום הפרמיות. באותו סקר התברר כי 51% ממגישי התביעות הודו שהם ניסו לנפח את הנזקים שנגרמו לכלי רכבם, 41% הודו בהצגה מוגזמת של נזקי גוף שנגרמו להם, 32% הודו בהגשת תביעות מנופחות בנזקי רכוש וכ-24% הודו בדיווחים שקריים ובבימוי מקרים. בסקר צוין כי הנטייה להונות קיימת בקרב 50%-15% מהמבוטחים.

 

צווייג מדגיש, שהיכולת לאמוד ולנהל את הסיכון הכרוך בהונאות היא מהותית לחברות הביטוח. לשם כך זקוקות חברות הביטוח לפרופיל של בעלי הפוליסות שיאפשר להן לקבוע מהי רמת הסיכון הנשקפת מכל לקוח ולקוח. ככל שרמת הסיכון גבוהה יותר, כך יש לקבוע לאותו לקוח פרמיה גבוהה יותר.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ערוץ 2
"בפועל היקף ההונאה כפול"
צילום: ערוץ 2
מומלצים