שתף קטע נבחר

תוניסיה: הפגנות בדרום נגד מחליפו של בן-עלי

אחרי שהנשיא בן-עלי הודח, ממשיכות ההפגנות במדינה והפעם נגד מחליפו. בבירה תוניס מספרים על ביזה במשרדי הממשלה. במקביל, דווח כי כספים של תוניסיה הועברו לאחרונה מבנקים מאירופה לאסיה ושנשיא צרפת סירב לתת מקלט לבן-עלי

נשיא תוניסיה נמלט מארצו - אך ההפגנות במדינה לא פסקו: בעוד שבבירה תוניס שורר שקט יחסי, בכמה ערים בדרום המדינה נערכו הפגנות נגד יורשו של הנשיא המודח, זיין אל-עבדין בן-עלי, שנמלט אתמול לסעודיה. כך דיווחה הבוקר (שבת) רשת אל-ג'זירה.

 

 

ערוץ החדשות אל-ג'זירה דיווח על נסיונות ביזה במשרדי ממשלה בשעות הלילה. עוד דווח, כי תושבים הגנו על בתיהם בנשק, מפני הבוזזים. בעיר אל-קאסרין, בה היו עיקר המהומות ובערים אחרות באזור, נערכו הפגנות נגד תפיסת השלטון על ידי מוחמד אל-ר'נושי, מקורבו של בן-עלי.

המהומות בתוניסיה, ביום שישי

 

בעיתון "אל-קודס אל-ערבי" דווח כי בן-עלי תכנן היטב את בריחתו מהמדינה. בעשרת הימים האחרונים, כך על-פי הדיווח, נרשמו תנועות כספים גדולות והועברו כספים של תוניסיה מחשבנות בנק באירופה לבנקים באסיה ובמרוקו. ככל הנראה מדובר בכספים אותם הוא הבריח.

 

במקביל, דווח בערוץ הצרפתי "איי.טי.וי" כי בן-עלי התכוון לבקש מקלט בצרפת, אך הנשיא ניקולא סרקוזי - סירב לקבל אותו בארצו. לכן הוא המשיך במטוסו לעיר ג'דה שבסעודיה.


אש מעל הבירה תוניס, ביום שישי (צילום: רויטרס)

 

פרשנים בעולם הערבי מעריכים כי המהומות עלולות לגלוש למדינות השכנות, כמו מרוקו ואלג'יריה. עוד הם כתבו, כי לאתרי האינטרנט ובהם פייסבוק, היה משקל עצום בהדחתו של בן-עלי, שכן סרטוני הווידאו והתמונות שהועלו גרמו להעמקת תחושת המחאה והסולידריות בקרב המפגינים.

 

בינתיים, דווח בתוניסיה, כי עשרות בני-אדם פקדו הלילה את אזור שגרירות תוניסיה בירדן ובמצרים. לפי הדיווח הם הגיעו כדי לחגוג את בריחתו של הנשיא בן-עלי.

 

בן-עלי, ששלט במדינה ביד רמה מאז שעלה לשלטון בהפיכה ב-1987, נאלץ לעזוב את תוניסיה אחרי שבועות של עימותים בין כוחות הביטחון למפגינים שדרשו ממנו להתפטר על רקע יוקר המחייה, האבטלה הגואה וההגבלות על חופש הביטוי. העימותים, שבהם

 נהרגו עשרות בני אדם, גלשו ביומיים האחרונים גם לרחובות הבירה תוניס, ואתמול נרשמו שם הפגנות שכמותן לא ידעה תוניסיה תחת שלטונו הדיקטטורי.

 

המחלף, רנושי בן ה-69, הוא כלכלן שהיה בן בריתו הקרוב של בן-עלי לאורך שנים רבות. רנושי מכהן כראש הממשלה מאז שנת 1999, והוא נחשב אחת הדמויות המוכרות ביותר בממשלת תוניסיה. הוא כיהן גם כשר לשיתוף פעולה בינלאומי וכשר לענייני השקעות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המהומות בתוניסיה
צילום: AP
שורפים כובע של שוטר
צילום: רויטרס
כוחות הביטחון מנסים לשמור על הסדר
צילום: רויטרס
מומלצים