שתף קטע נבחר

אובמה, תכיר: שבעה פיתוחי היי-טק ישראליים

בביקורו בישראל יקבל נשיא ארצות הברית הצצה לתערוכת טכנולוגיה עילית מיוחדת לכבודו, ובה מיטב החידושים של האוניברסיטאות. רוצים לדעת מה הוא יראה? הפרטים בפנים

נשיא ארצות הברית ברק אובמה ינחת בישראל בעוד שבוע, וכבר נשלמות ההכנות לקראת הגעתו. במסגרת הביקור הכינו עבורו תערוכה מיוחדת של שורת פיתוחים טכנולוגיים של תעשיית ההיי-טק הישראלית תחת השם "הטכנולוגיה הישראלית - לעולם טוב יותר". ראש הממשלה בנימין נתניהו יציג בפני אובמה שבעה פיתוחים בתחומים הבאים: תחליפי אנרגיה, המאבק בתאונות הדרכים, רפואה, חילוץ והצלה ורובוטיקה.

 

הפיתוחים נבחרו משלל הצעות שהגישו האוניברסיטאות בישראל, בהתאם למידת החדשנות שבהם, להשפעה שלהם על האנושות וליכולת להציג אותם. את ההמצאות בחרה ועדה מקצועית בראשות ראש המועצה הלאומית לכלכלה במשרד ראש הממשלה, פרופסור יוג'ין קנדל.

 

לאובמה תוצג מערכת שפיתחה חברת Mobileye באוניברסיטה העברית בירושלים, המתריעה על מצבים מסוכנים בכביש. בעת הצורך היא גם עשויה לבלום את המכונית כדי למנוע תאונות דרכים ולהציל חיים. החל מ-2014 תהפוך המערכת לתקן עבור כלי רכב חדשים, בהתאם לתקנות הבטיחות שהגדירו באיגוד האירופי לבטיחות.

 

עוד בחדשות ynet:

 

נשיא ארה"ב גם יוכל להתרשם מפיתוח רפואי של בוגר הטכניון. הוא יציג שלד חיצוני ממונע, שמשיב למשותקים את היכולות ללכת ולשבת. המכשיר משתמש בחיישני תנועה כדי לזהות את תנועות המשתמש, ולתרגם אותן לתנועת המפרקים. את הבחירה להציג אותו הסבירו בלשכת ראש הממשלה בכך שמדובר במכשיר ראשון מסוגו, המשנה את חייהם של משותקים. לדבריהם, קרוב ל-200 נכים כבר קיבלו בעזרתו בחזרה את יכולת ההליכה.

 

המערכת למניעת תאונות דרכים ()
המערכת למניעת תאונות דרכים

הקסדה שמאפשרת שליטה במחשב באמצעות המוח ()
הקסדה שמאפשרת שליטה במחשב באמצעות המוח
 

בתערוכה גם יציגו קסדה המאפשרת שליטה במחשב בכוח המחשבה או בהבעות פנים בלבד באמצעות ממשק מוח-מחשב מתקדם (BCI), שפותחה במחלקה להנדסת תוכנה באוניברסיטת בן גוריון. הקסדה דוגמת את גלי המוח של המשתמש ב-14 נקודות שונות ומיועדת לשרת אנשים בעלי מוגבלויות פיזיות.

 

פיתוח של חברת ElMindA מאוניברסיטת בן גוריון מציג טכנולוגיית "פעילות הרשתות המוחיות". מדובר בפלטפורמה המאפשרת לדמות ולנטר את הפעילות המוחית לצורך אבחון מדויק של תפקוד ואי-תפקוד מוחיים, של התפתחות מחלות ושל שיקום מפגיעות.

 

המוח-רשת של הטכניון ()
המוח-רשת של הטכניון

 

גם הטכניון ישתתף בתערוכה, ויציג את ה"רובוט-נחש" שנושא בראשו מצלמה. מדובר בפיתוח ייחודי לחיפוש ולהצלה. הוא מיועד להיכנס לחללים באזורי פיגוע וקריסות מבנים ומסייע בפעולות האיתור. ייחודו הוא באופן זחילתו הגמיש, ובכך הוא יכול להשתחל בין ההריסות באופן שלא גורם לקריסה נוספת של המבנה.

 

בתחום תחליפי האנרגיה תוצג סוללת אלומיניום-אוויר המיועדת לרכב חשמלי, ומאפשרת להגדיל את טווח הנסיעה באופן משמעותי, פי שלושה מברכב חשמלי רגיל. הסוללה מבוססת על פיתוח של אוניברסיטת בר-אילן ומאפשרת להפחית את צריכת הנפט בעולם.

 

לפני תצוגת ההיי-טק יבקר הנשיא האמריקני בהיכל הספר, שם יוצגו לו המגילות הגנוזות, ובסיומה ייפגש עם בני נוער מבית הספר עירוני ג' מחיפה, שזכו בשנה שעברה בתחרות הרובוטיקה הבינלאומית שהתקיימה בארה"ב. בני הנוער זכו בתחרות בזכות "הרובוט-מלצר" שפותח בהדרכת חוקרי הטכניון, ויכול לשרת אדם מוגבל בביתו. הרובוט, בגובה 35 ס"מ, נעזר בחיישנים לצורך התמצאות בסביבה וביצוע המשימות שתכנתו לו.  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יקבל הצצה לקדמה הישראלית. אובמה
צילום: AFP
מומלצים