שתף קטע נבחר

משפחות החטופים: "קיבלנו יחס מחפיר בנסיעה לניו יורק"

חיים אברהם, אביו של החייל החטוף בני אברהם, שלח מכתב תלונה קשה לשר החוץ שמעון פרס, בו הוא קובל על היחס המזלזל שקיבלו משפחות החטופים במשלחת לניו יורק שחזרה בסוף השבוע. משרד החוץ: "התלונה תיבדק במלוא הרצינות"

חיים אברהם, אביו של החייל החטוף בני אברהם, שלח מכתב תלונה לשר החוץ שמעון פרס, בו הוא קובל על הטיפול הלקוי במשלחת הורי החיילים החטופים לארה"ב, ששבה לארץ ביום שישי בבוקר.
"קיבלנו יחס מחפיר מהקונסוליה הישראלית בניו יורק, שלא טיפלה כראוי במשלחת שלנו, כמשלחת רשמית של מדינת ישראל שיצאה למשימה לאסוף פרטים על חיילים שנחטפו ונעלמו ומאז אין מהם אות חיים. אני לא רוצה לחשוב שהיחס שקיבלנו מהקונסוליה הישראלית בניו יורק הוא היחס האמיתי של מדינת ישראל לנושא החיילים החטופים בלבנון", אומר אברהם ל-ynet.

המכתב: יחס מזלזל במשפחות

במכתב, מציין אברהם, בא לידי ביטוי היחס המזלזל, בין היתר, בכך ששר החוץ פרס שנאם במהלך ארוחת ערב חגיגית עם ארגון איפא"ק לא הזכיר את החטופים, אלא רק אחרי שהסבו את תשומת לבו לכך שהמשפחות נוכחות באולם; חוברות שהכילו מידע על החיילים לא חולקו לאורחי האירוע; הקונסוליה ניסתה לבטל מסיבת עיתונאים בה נכח ראש עיריית ניו יורק, רודי ג'וליאני, בשל "קוצר זמן"; לא קוימו פגישות עם נציגי התקשורת המקומית והישראלית שתוכננו על ידי הקונסוליה. כמו כן קובל אברהם על כך ש"אלון פנקס, הקונסול הכללי בניו יורק, לא טרח להיפגש איתנו כלל. כנראה אנחנו לא מספיק חשובים לו".

"פגישה קשה עם קופי אנאן"

הורי החיילים החטופים בני אברהם, עומר סוואעד ועדי אביטן, וכן משפחתו של האזרח הישראלי החטוף, אלחנן טננבאום, יצאו בשבוע שלאחר יום העצמאות להיפגש עם מזכ"ל האו"ם קופי אנאן בארה"ב ועם אישים בכירים נוספים מרחבי העולם במטרה להביא מידע חדש על גורל בניהם שנחטפו ב-7 באוקטובר 2000, ועל גורלו של טננבאום שנחטף שבוע לאחר מכן.
אברהם מספר כי הפגישה עם שר החוץ הבריטי, רובין קוק, היתה טובה, מבחינת המשפחות, כי הוא התחייב בשם ממשלת בריטניה לפעול ביתר רצינות ולהפעיל את קשרי הממשל הבריטי עם החיזבאללה ומדינות ערב. לדבריו, הפגישה עם מזכיר האו"ם, קופי אנאן, היתה קשה, אך הוא מניח כי אנאן יעשה בעתיד יותר מאשר פעל הארגון עד כה.
בני המשפחות דיווחו לו כי חיילי האו"ם שנכחו במקום החטיפה לא עשו דבר על מנת למנוע אותה, וכי הם מצפים בעתיד שהארגון יפעל במשנה רצינות.
אך עיקר טענותיו של אברהם מופנות לקונסול הכללי הישראלי בניו יורק, אלון פנקס, ולצוותו, שלדברי אברהם, לא עשו דבר על מנת לסייע לשליחות. אברהם אומר כי התקרית בה לא הוזכרו החטופים באירוע של ארגון איפא"ק, המרכז את הארגונים של יהדות ארה"ב, גרם לפגיעה קשה בכבוד המשפחות. אברהם אומר כי הוא מתכוון לשוחח גם עם ראש הממשלה לשעבר, אהוד ברק, שמינה את הקונסול פנקס לתפקידו.

משרד החוץ: "התלונה תיבדק"

ממשרד החוץ נמסר בתגובה כי "תלונתו של חיים אברהם תיבדק במלוא הרצינות, במיוחד לאור העובדה שהמשרד פועל במסירות כדי להביא לשחרורם של החטופים".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אי פי
אנאן. מצפים לפעולה רצינית
צילום: אי פי
צילום ערוץ 1
שמעון פרס. לא ידע
צילום ערוץ 1
מומלצים