קספרוב יתמודד על נשיאות רוסיה
אלוף העולם בשחמט לשעבר גבר על חמישה מתמודדים בבחירות הפנימיות שערכה תנועתו. קספרוב הוא ממתנגדיו הבולטים של הנשיא פוטין ונעצר כמה פעמים במהלך הפגנות
קספרוב, אחד מהאנשים הבולטים בתנועה, קיבל 379 קולות מתוך 498 אפשריים בהצבעה שנערכה במהלך הישיבה הלאומית של התנועה. קספרוב, שגבר על חמישה מתמודדים נוספים על התפקיד, זכה בבחירות הפנימיות האזוריות שקיימה התנועה בחודשים האחרונים.
עם זאת, מקומו בקלפי של הפתק הנושא את שמו של קספרוב עדיין אינו מובטח. תחילה, יהיה על אנשי התנועה לרשום את מועמדותו של קספרוב, ונראה כי ייעשה ניסיון למנוע מהם לעשות זאת. גם אם יתאפשר לקספרוב לרוץ לנשיאות, פרשנים סבורים שהוא לא יהווה איום רציני על המועמד שיציב מולו הנשיא פוטין.
קספרוב הוא ממתנגדיו הבולטים של נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין. הוא נעצר כמה פעמים השנה במהלך הפגנות של האופוזיציה ובאפריל קרא לקהילה הבינלאומית "להבהיר לפוטין ולחבורתו שיהיו השלכות כלכליות ופוליטיות אם הם ימשיכו להפוך את רוסיה לדיקטטורה".
"קואליציה אחרת לרוסיה" בחרה גם בקספרוב, ביחד עם שני מועמדים נוספים, להיות חלק מהרשימה שתתמודד בבחירות לפרלמנט בדצמבר.