מסתמן: אלדן תייבא את טאטא
מקורות בשוק הרכב המקומי - חברת ההשכרה והליסינג אלדן תרחיב את פעילותה ותייבא ארצה את מכוניות טאטא ההודיות. אם היצרנית אכן תרכוש את המותגים לנד רובר ויגואר, עשויה אלדן לקבל את הזיכיון גם לשני הסמלים הבריטיים. באלדן סרבו לאשר או להכחיש

טאטא אינדיגו. תגיע לארץ?
את ההסכם מצד אלדן הוביל מנכ"ל החברה, דני שביט, ששימש בעבר כמנכ"ל יבואנית יונדאי. לפי מקורות, על ייבוא המותג ההודי התמודדה גם חברת מאיר, יבואנית וולבו והונדה, אולם טאטא בחרה לבסוף באלדן. ראוי לציין כי היצרנית ההודית נחשבת זה מספר חודשים למועמדת מובילה לרכישת יגואר ולנד-רובר הבריטיות, מידי קונצרן פורד.
- דיווח: טאטא הציעה לפורד 2 מיליארד עבור יגואר
- יגואר עשויה לעבור לידי טאטא ההודית
- טאטא מאשרת: רוצה את יגואר ולנד רובר
במקרה שהסכם כזה אכן ייחתם, עשויה אלדן לקבל בעתיד גם את הזיכיון לייבוא יגואר ולנד-רובר, במקום היבואניות הנוכחיות, חברת מאיר וחברת המזרח (בהתאמה). גם בשתי החברות האלה, כמו באלדן, סרבו להתייחס לידיעה.
מי זו אלדן?
חברת אלדן היא אחת מחברות הליסינג וההשכרה הגדולות בישראל, עם צי כולל המוערך בקרוב ל-30 אלף כלי רכב. החברה עוסקת בהשכרת רכב, ליסינג תפעולי, מכירת רכב והשכרת רכב בחו"ל. לפני מעט יותר משנה, החליף דני שביט את מייסד החברה, יוסי דהן, בתפקיד המנכ"ל, וכבר אז הועלו הערכות כי אחת הסיבות האפשריות למהלך היא ניסיון להרחיב את פעילות החברה גם לייבוא כלי רכב.
ייבוא כלי רכב באופן עצמאי - ללא תלות ביבואן מתווך - יגדיל משמעותית את הרווחיות של אלדן, וכמובן יאפשר לה להתחיל להצטרף למועדון היוקרתי של יבואני רכב. עם זאת, יש לציין כי יש כיום בעיה בהיצע המכוניות של טאטא: היצרנית אינה מציעה מכונית משפחתית שיכולה להתחרות במאזדה 3 או בטויוטה קורולה, ולכן פוטנציאל המכירות של המותג בישראל מוגבל מראש.

אלדן תייבא גם את יגואר?
מי זו טאטא?
היצרנית ההודית טאטא, שיובאה בעבר לישראל על-ידי חברת ד"ר סובארו, חברת מפרם, וחברת טלקאר, יבואנית דייהטסו וסאנגיונג (שתחל בקרוב לייבא את המותג הקוריאני קיה). היצע המכוניות הנוכחי של היצרנית ההודית כולל חמישה כלי רכב פרטיים:
- אינדיקה: מכונית האצ'בק חמש-דלתות, ששימשה בסיס לסיטי-רובר של רובר הבריטית.
- אינדיגו: גרסת הסדאן ארבע-דלתות של האינדיקה.
- אינדיגו SW: גרסת סטיישן של האינדיקה.
- ספארי: רכב-שטח שאמור להיות יוקרתי.
- סומו: רכב-שטח "קשוח".
בנוסף, טאטא מייצרת טנדר בשם הלא-יצירתי "TL פיק-אפ", שהוא גרסה מעודכנת של הטנדר ההודי שנמכר בישראל בעבר. טאטא גם מייצרת בהודו תחת רישיון מכוניות של היצרנית האיטלקית פיאט, בהם ה"פאליו" הוותיקה.