ה-PC המושלם

10 התצורות המומלצות של 10 קטגוריות: מתחנה מקצועית מושלמת ועד למחשב כף יד

עורכי PC Magazine עודכן: 20.08.01, 13:31

משנה לשנה קשה יותר להפריד בין ה-PC המושלם לאחיו הפחות מושלמים. זה לא בגלל שאנו מתרחקים משלמות, ההיפך. גם מחשבים שיגרתיים ביותר הגיעו לרמת ביצועים ולעושר תכונות שלפני זמן קצר רק חלמנו עליהן. בכל זאת, כל המחשבים נוצרו שווים ויש כאלה ששווים יותר. או, נכון יותר, בקטיגוריה שלהם הם נותנים יחס תמורה למחיר עדיף. בסקירה שלנו, הגלריה של 2001 מתייחדת בכך שדי הרבה יצרנים יכולים לתת לכם את התצורה שאנו ממליצים עליה. יתר על כן, אתם לא תצטרכו לשלם עבורה מחיר מופרז.

ראשית, אזהרה: לא כל התצורות מתאימות לכל אחד. עליכם להיות ריאלים בהערכת היכולת שלכם למצות את הפוטנציאל מכל תצורה. למשל, אם אתם לא מסוגלים להתמודד עם מחלות הילדות של כרטיס גרפי חדש, אל תחפשו צרות בבחירת GeForce3 דווקא. יש לו אומנם ביצועים מדהימים, אבל רק מי שהצליח לזווג את הדרייברים הנכונים עם הישום הנכון יהנה מהם. דוגמה אחרת, גיבוי על DVD יהיה בעתיד "הזרם המרכזי" במיחשוב אישי, אך בינתים יש בלגן גמור בנושא התקנים והפורמטים. רק אם אתם מוכנים לחיות בחוסר ודאות מסויים, תוכלו לאמץ כבר עכשיו את המוצרים שזמינים היום בשוק. לכל החוששים מלמצוא את עצמם במיעוט לא-תואם - מומלץ להמתין עד שהאבק ישקע ונדע מי ניצח" DVD-RAM ,DVD-RW או DVD+RW.

בסקירה הבאה אנו מציגים את המחשבים בזוגות. האחד מתוך הצמרת של נבחרת החלומות, השני מהמבחר של מוצרים המדגישים תמורה מירבית לכספכם. אנו לא נמליץ איזה מבני הזוג מתאים יותר לדרישות בעבודה והתדמית שלכם. את זה תעשו לבד. מה שכן אפשר להגיד הוא, שתוך חצי שנה גם המחשב החלומי יכול להיות בהישג ידכם. ירידות המחיר התלולות רק התחילו.

ירידות מחיר תלולות אינן תופעה חדשה בעולם ה-PC, אך השנה הן חריפות במיוחד והחריפות הולכת ומתחזקת ככל שמשבר ההי-טק מתמשך. שלושת הגורמים העיקריים לחומרת הבעיה הם:

 

עודף כושר יצור

 

ה-PC שאתם קונים היום מכיל רכיבים שיוצרו לפני חודשיים-שלושה, אך ההחלטות על הקמת מפעלים ליצורם התקבלו לפני 4-6 שנים, בשיא האופטימיות של תחזיות השוק. עודף כושר היצור הממוצע במחצית הראשונה של 2001 הגיע ל-40 אחוז, כלומר המפעלים עובדים ב-70 אחוז מכושר התפוקה, בזמן שתחשיבי הכדאיות התבססו על תחזיות של יותר מ-90 אחוז. בכלכלת שוק המחיר נקבע לפי כדאיות היצור ב"שוליים", כלומר בנקודה המפרידה בין יצור בהפסד ולבין פשיטת רגל כאשר יש עודף כושר.

העודפים מתחילים ביצור רכיבים בסיסיים, כמו מעבדים ודיסקים, ממשיכים דרך תתי-מערכות כמו צגי LCD וכרטיסי הרחבה למיניהם וכלה במחשבים מושלמים. תחרות המחירים בין החברות הגדולות, שהיתה בעבר ספורט ג'נטלמני, הופכת למאבק רצחני.

יודעי דבר מספרים כי Dell שמה לעצמה למטרה לקחת מגייטווי את נתח השוק שלה, משום שזה המגזר היחיד שעוד יכול לספק את תאבונה לגידול בלתי פוסק. עימות דומה מסתמן בין HP לקומפק, שממוקדות יותר במגזר העיסקי.

יצרנים קטנים הולכים ונעלמים מהנוף, משום שאינם מסוגלים להגיע ליתרונות הגודל בהורדת עלויות יצור ובכוח הלחץ על ספקי רכיבים. אפילו בתחומים "מוגנים" לכאורה, כמו יצור שרתים קינייניים, עודפי היצור מעוררים חרדות קיומיות. Sun, למשל, שלא צריכה להתחרות באף אחד כאשר היא נצמדת למגזרי העוצמה המסורתיים שלה, נאלצת היום להוריד מחירים, משום שהמלאים חונקים את זרימת המזומנים.

 

המשבר בתקשורת מעמיק

 

בשלוש השנים האחרונות הושקעו למעלה מ- 1,500 מיליארד דולר בשיפור תשתיות תקשורת. הערכה היא כי לפחות שליש מההשקעה אינו מוצדק, כלומר למעלה מ-500 מיליארד דולר חסרים היום בקופות של חברות גדולות, לצורך השקעה במוצרים שכן מביאים תועלת. כמו מחשבים. קשה להבין איך חברות גדולות ומפוכחות, כמו לוסנט, נורטל, ורבות אחרות, הגיעו למצב בו הן צריכות למחוק השקעות בהיקף של מיליארדי דולרים. אבל אפשר להבין מדוע הן סגרו את הברז על רכישות חדשות וכיצד כדור השלג הזה התחיל ללחוץ על יצרני המחשבים – עבורם שוק התקשורת היווה כ-30 אחוז מסך הכל. עבור Sun, לדוגמה, שוק התקשורת ייצר 36 אחוז מההכנסות ו-60 אחוז מהרווחים. מבהיל.

 

רווייה בשוק הביתי, אדישות בשוק המוסדי

 

המחשבים שימכרו ב-2001–2002 צריכים להחליף את אלה שנמכרו ב-1998–1999. ההשוואה שלנו צריכה להיות, אם כך, מול הסקירה שערכנו ביולי 1998, כדי לראות מה השתנה ולמה צריך להחליף. הרבה מאוד השתנה מאז, אבל לא רבים משוכנעים כי זו סיבה מספקת להתחדשות. לדוגמה, "מחשב החלומות" שלנו לקיץ 98' היה מבוסס פנטיום-2 400 מגהרץ. עכשיו מדובר על פנטיום-4 107 ג'יגהרץ. פער של שני דורות בארכיטקטורת מעבדים ופי 4 גידול במהירות השעון. מדהים, אבל לא משכנע. כמה ישומים אתם מכירים שלא ירוצו מספיק מהר על פנטיום-2 400 מגהרץ? כן, משחקים וסרטי DVD. עבור ישומי office השבחת הפלטפורמה היא הוצאה שתועלתה מועטה.

מחשבים משרדיים ומחשבים נישאים: בכולם ראינו את "חוק מור" פועל להכפלת התועלת (כפי שזו נמדדת במבחני ביצועים, נפחי איחסון, עושר גרפי וכדומה) מדי שנתיים, במקביל לירידה במחיר בקצב של 50-60 אחוז לשנה. במהלך השנים הטובות, עד אמצע 2000, הגידול המסחרר בביקוש פיצה את היצרנים על ירידת המחיר ליחידה, אך ב-2001 נעצרו הביקושים והיצרנים נחנקים.

קצת אכזרי להמליץ לכם לנצל את המחנק, אך גרוע יותר יהיה אם מרוב השתתפות בצערם לא תקנו את המחשבים החדשים גם במחירי הריצפה הנוכחיים. לקנות עכשיו זה טוב לכם וטוב לכלכלה.

 

 

 

 

 

 

 
פורסם לראשונה