חמישה סרטים חדשים, ששוחררו בסוף השבוע להקרנה בארצות הברית, רעננו אמנם את רשימת שוברי הקופות, אך לא גרפו הכנסות רציניות. העשירייה המובילה השיגה, למעשה, את ההכנסה הנמוכה ביותר של השנה. לראשונה מזה שישה חודשים, אף לא סרט אחד הגיע במהלך סוף השבוע להכנסה של יותר מ-10 מיליון דולר. ההערכות הן שהמשחקים האולימפיים, שייפתחו בסוף השבוע הקרוב, ימשיכו להקשות על התעשייה להתאושש מהשפל שאליה נכנסה.
אבל למרות הכל, את ראש הרשימה כבש סרט שיצא למסכים בסוף השבוע האחרון - "The Watcher" של "יוניברסל", בכיכובם של ג'יימס ספיידר, קיאנו ריבס ומריסה טומיי. הכנסתו המוערכת של המותחן החדש - 9.1 מיליון דולר - נחשבת נמוכה לסרט במקום הראשון. "The Watcher", בו מגלם ספיידר סוכן FBI, שמנסה לעצור רוצח אכזרי (ריבס), תפס את מקומה של קומדיית הנעורים "Bring It On", גם היא של "יוניברסל", שבה מככבות מעודדות. “Bring It On” ירדה למקום השלישי לאחר 17 ימי הקרנה, בהם צברה במפתיע 44.5 מיליון דולר.
גם את המקום השני תפס סרט חדש: הקומדיה "Nurse Betty" של "USA Films", בכיכובם של מורגן פרימן, כריס רוק ורנה זלוויגר. זלוויגר מגלמת בסרט אישה שבורחת מהמציאות הקשה של חייה לעולם הפנטזיה, באמצעות התחזות לדמות מאופרת סבון.
סרט נוסף שהתברג לרשימה הוא "The Way of the Gun", סרט הביכורים של כריסטופר מקארי, תסריטאי "החשוד המיידי", שנדחק למקום התשיעי. ריאן פיליפה ובנישיו דל טורו מגלמים צמד פושעים שלומיאליים, שחוטפים אישה הרה המשמשת אם פונדקאית של זוג עשיר, ונאלצים להתמודד עם שיבושים לא צפויים.
בין הסרטים שיצאו השבוע מהעשירייה המובילה נמצא גם "הפרופסור המטורף 2" בכיכובו של אדי מרפי (שיעלה בארץ ב-21.9), עם הכנסות מצטברות של 116.9 מיליון דולר – סכום שמתקרב להכנסות הסרט הראשון מ-1996, שעומדות על -128 מיליון.