"הילד מת כי בביה"ח אין מחלקה לניתוחי ראש"

הורים לילד בן ארבע וחצי שמת מחבלה בראשו, לאחר שנפל ברחוב, טוענים בתביעה שהגישו נגד משרד הבריאות כי העובדה שבבית החולים הלל יפה אין מחלקה לניתוחי ראש גרמה לעיכוב קריטי בטיפול בבנם, מה שהביא למותו. הם דורשים פיצויים של 700 אלף שקל. משרד הבריאות: יש הגבלה על פתיחת מחלקות כאלה

סמדר שמואלי עודכן: 02.09.01, 14:03

הורים לילד שמת כתוצאה מחבלה בראשו תובעים פיצויים של למעלה מ-700 אלף שקל ממשרד הבריאות, בית חולים הלל יפה בחדרה ובית החולים איכילוב בתל אביב. לטענתם, בנם מת בגלל איחור בטיפול בו מכיוון שבבית החולים הלל יפה אין מחלקה נוירוכירורגית לניתוחי ראש. התביעה הוגשה בסוף השבוע לבית משפט השלום בחדרה.

כתב התביעה שהגיש לבית המשפט פרקליטם של ההורים, עו"ד ויקטור מזרחי, מגולל סיפור קשה. א', ילד בן ארבע וחצי (הפרטים שמורים במערכת), נפל באפריל 94' ונחבט בראשו באחד מרחובות אור-עקיבא. לאחר מכן שב הביתה והתלונן בפני אמו על כאבי ראש. הוא נשכב על הספה ואז הבחינה האם כי התעלף. לאחר שהוריו הצליחו להעירו מהעילפון, הם הבהילו אותו לבית החולים הלל יפה בחדרה.

אלא שבחדר המיון בבית החולים החל הטיפול להתנהל בעצלתיים, על פי הנטען בכתב התביעה. הרופא התורן במקום איבחן כי הילד שכבר היה מחוסר הכרה בשלב זה, סובל מאישון ימני מורחב מאוד וחוסר נשימה. בשל מצבו הוכנס צינור הנשמה לקנה הנשימה של א' (פעולת אינטובציה) עוד בחדר המיון. השערת הרופא מבדיקה ראשונית היתה כי הילד סובל מ"המטומה אפידוראלית", שמשמעותה דימום תוך גולגלתי. בדיקת סי. טי. הוכיחה כי האבחנה היתה מדויקת.

לאחר האיבחון החליט הרופא כי יש להעביר את הילד בדחיפות לבית החולים איכילוב, משום שבבית החולים הלל יפה בחדרה אין מחלקה נוירוכירורגית לביצוע ניתוח לניקוז הדימום שמגביר את הלחץ בגולגולת, והוא קטלני.

בית החולים הזמין אמבולנס לא' מחוסר ההכרה, אך בדרך לבית החולים איכילוב בתל אביב הידרדר שוב מצבו. סמוך לשעה ארבע לפנות בוקר הגיע הילד לאיכילוב והוכנס לחדר הניתוח. לאחר הניתוח הוא אושפז ביחידה לטיפול נמרץ, אולם שם החל לרדת לחץ דמו וניסיונות ההחייאה שביצעו בו הרופאים לא הועילו. יממה לאחר מכן, קבעו בבית החולים את מותו של הילד.

המשפחה תזמן לעדות בבית המשפט את ד"ר צבי ישראלי, נוירוכירורג מבית החולים הדסה עין-כרם בירושלים, שקבע כי מות הילד נגרם מפאת איחור קריטי בהגעתו לטיפול באיכילוב.

ד"ר ישראלי בדק את תיקו הרפואי של הילד וקבע כי אילו היה הילד מנותח מספר שעות קודם לכן, ניתן היה למנוע את מותו. "לאור העובדה כי מדובר בילד צעיר ביותר, ללא בעיות בריאות... אני בדעה כי לו היה מגיע לטיפול ניתוחי בפרק זמן קצר יותר, קרוב לוודאי כי כעת היה בין החיים והיתה נחסכת התוצאה הטראגית של מותו", כך המומחה.

ממשרד הבריאות נמסר בתגובה לדברים, כי "נכון להיום במקרים נוירוכירורגים הדחיפות של המרחק היא משנית בהשוואה למיומנות שצריך להגיע אליה בטיפול, ולכן ישנה הגבלה על פתיחת מחלקות נוירוכירורגיות".

טרם הוגש כתב הגנה.

 

 
פורסם לראשונה