מחר (ד') ייכנס לתוקפו צו הבריאות החדש לעובדים הזרים, המרחיב את הכיסוי הביטוחי של העובדים הזרים, ומעניק להם סל בריאות כמעט זהה לזה שמקבל כל תושב בישראל. חידוש נוסף הוא העובדה כי הוא תקף גם לגבי העובדים ששהותם בישראל אינה חוקית.
"הצו בא במקום להחיל את חוק הבריאות הממלכתי על העובדים", אומרת חנה זוהר מעמותת קו לעובד. זוהר מסבירה כי גם על פי אמנות בינלאומיות עליהן חתומה ישראל, זה היה צריך להיות אופן הביטוח. "בפועל המצב הוא שהעובדים נאלצים להתחשבן עם החברות שמונעות מהן תשלומים". לטענת זוהר, מפסידה מכך המדינה כי "מדובר באנשים שאינם בגיל בו ההוצאות הרפואיות גבוהות, שעברו בדיקות רפואיות לפני בואם". עם זאת, מודה זוהר, זהו צעד למען שיפור תנאיהם של העובדים.
מנהל השיווק של סוכנות הביטוח דוידוף, אלון טאקו, מדגיש כי "צו הבריאות החדש נוגע, מלבד לחברות כח אדם המייבאות עובדים זרים, גם למשפחות, המעסיקות בביתן או-פר או מטפל סיעודי. טאקו גם מציג חשש כי בעקבות הצו החדש, "עלולה להיווצר מגמה של עובדים זרים, שיגיעו חולים ממדינות המקור שלהם, רק בגלל העובדה שבישראל ישנה חובה להעניק להם טיפול רפואי", הוסיף.
סוכנות הביטוח דוידוף מפעילה מזה מספר שבועות בעקבות אי הבהירות בנוגע לצו הבריאות החדש לעובדים הזרים, "קו חם" למתן מידע ופרטים בנושא.
לפי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, עובדים כיום בארץ כ-110 אלף עובדים זרים חוקיים, וההערוכות הן כי בפועל ישנם עוד כ-100 אלף עובדים זרים לא חוקיים.