חברת "מפה" הודיעה כי החל מיום א' הקרוב (28.10) תותר הכניסה לכל האיזורים באתר הבידור, הפנאי והטיולים "מפה", למעט הדף הראשי, רק לגולשים שישלמו דמי מנוי. גולשים שירצו להתרשם מהאתר יוכלו להירשם עבור שבועיים ניסיון חינם, אך לא יותר מכך.
גולשים שירשמו לשירותי האתר יתבקשו למסור פרטים אישיים ומספר כרטיס אשראי, כאשר ניתן לבחור בין רכישת מנוי שנתי בעלות של 15 שקל לחודש לבין תשלום מראש בעבור 10 כניסות לאתר בעלות של 30 שקל.
לצורך החישוב, כניסה מוגדרת כיממה, כלומר, גולש יוכל להיכנס מספר פעמים לאתר במהלך יום אחד בתשלום של כניסה אחת, כאשר עליו לנצל את 10 הכניסות שרכש תוך חצי שנה.
ב"מפה" טוענים כי על פי סקר טלפוני שערכה החברה בחודש אוגוסט, בהשתתפות מאות גולשים שנרשמו באתר, למעלה מ-40 אחוז אמרו כי הם מוכנים לשלם דמי מנוי בתמורה לשירותי האתר, שכולל כיום שמונה ערוצי תוכן.
חברת "מפה" מתכננת לסגור את האתר למנויים בתשלום בלבד זה זמן רב. בחודש יולי מסרה חברת "מפה" ל-ynet כי תתיר את הכניסה לאתר למנויים בתשלום בלבד החל מחודש ספטמבר, אך הצעד הזה, שעשוי לקבוע את גורל האתר, מתבצע רק כעת. "אנחנו בטוחים שנצליח ואחרים ילכו בעקבותינו", אומר יוסי גולד, מנכ"ל "מפה" באינטרנט.