חברת לידר-טק, מקבוצת שרם-פודים-קלנר, מנהלת מו"מ לרכישת הבעלות בחברת דירד-טכנולוגיות, שבשליטת דורון שטייגר, לשעבר מנכ"ל החברה לישראל. כך הודיעה היום (ד') לידר-טק בדיווח לבורסה בנוגע לגיוס הון לחברה.
שרם-פודים-קלנר ושות', מחזיקה בכ-15% מחברת דירד-השקעות, שמחזיקה בכ-40% מדירד-טכנולוגיות. החברה מחזיקה באמצעות שרם-פודים-קלנר טכנולוגיות בכ-25% מדירד. על-פי הערכות, הרכישה תתבצע בעסקת חילופי מניות.
חברת דירד מחזיקה בכ-20 חברות סטארט-אפ ובקופתה כ-2 מיליון דולר. הונה העצמי של החברה הוא כ-15 מיליון שקל, ואילו הונה העצמי של לידר-טק, נכון לסוף הרבעון השני, הוא כ-30 מיליון שקל. הרכישה תתבצע ככל הנראה במחיר ההון העצמי של דירד, לפי יחס של של 1 ל-2.
לידר-טק הודיעה, כי הגישה טיוטת תשקיף, אולם מבנה ההנפקה והיקפה עדיין לא נקבעו. החברה הודיעה גם, כי החברה-הבת שלה מתכוונת להגיש הזמנות לרכישת ני"ע של החברה.
בלידר-טק מציינים, כי ההנפקה מתוכננת לשם גיוס אמצעים נזילים - כגון מזומן או ני"ע סחירים - שישמשו אותה לרכישת תיקי השקעות הון סיכון מגופים שונים, דוגמת המו"מ עם דירד-טכנולוגיות.
לידר-טק, מרכזת את נושא הטכנולוגיות של חברת לידר, לאחר שרכשה את השליטה בשלד הבורסאי אופנהיימר לפני קצת יותר משנה.
לידר-טק נסחרת לפי שווי שוק של 15.3 מיליון שקל, כמחצית מהונה העצמי של החברה נכון לסוף הרבעון השני.