בנו של המתאבד מאבו סנאן תיכנן לחטוף חיילים

המשטרה גילתה הבוקר את היקף ההתארגנות שהתגלתה באבו סנאן: מהחקירה עולה כי בנו של המתאבד מנהריה, סלאח חביישי, תיכנן לחטוף חיילים וצוערים מבית הספר לקציני ים בעכו ולהעבירם באמצעות סירה לידי החיזבאללה בלבנון. עוד עולה כי מפקד מרחב גליל שוחח עם האב המתאבד ימים לפני הפיגוע , הוא הבטיח "להסגיר את עצמו" - ולא בא

שרון רופא עודכן: 29.10.01, 09:15

בנו של המתאבד הערבי-ישראלי מאבו סנאן עמד בראש חוליה שתיכננה לחטוף חיילים בצפון ולהעבירם לחיזבאללה: כך חשפה הבוקר (יום ב') המשטרה. הגילוי בא יממה בלבד לאחר חשיפת חוליה של דרוזים ישראלים המואשמים בשיתוף פעולה עם חיזבאללה (ידיעה בקישור מימין).

במסיבת עיתונאים שקיים תת ניצב יהודה סולומון, מפקד מרחב הגליל, נמסר כי הבן, סלאח חביישי, עמד בראש חוליה אשר שמה לה למטרה לבצע פיגועים נגד חיילים, לחטוף חיילים וצוערים מבית הספר לקציני ים בעכו ולהעבירם לידי החיזבאללה בלבנון.

"מדובר בהתארגנות שהצליחה להוציא לפועל מקרים קשים מאוד ובתוכה קשר שיעבור כחוט השני בין דת, לאומנות ופלילים", אמר תנ"צ סולומון. הוא סיפר כי לפני שלוש שנים נעצר חביישי הבן כשברשותו מטען, אותו ביקש להכניס לקניון בנהריה. במהלך משפטו טען כי החזיק במטען לשם הגנה עצמית בעקבות סיכסוכים בכפר. בית המשפט קיבל את טענותיו וגזר עליו מספר חודשי מאסר.

מאז, פקד חביישי את המסגד בטמרה, שם פגש בחברים נוספים: "לא מצאנו קשר ישיר לתנועה האיסלאמית", אמר סולומון, "אך ידוע לנו שמדובר באנשים דתיים מאוד". חברי החוליה אספו כלי נשק ותחמושת, ביניהם רימוני הלם וסכינים, ואף יצרו קשר עם תושב הגליל כדי לרכוש ממנו סירת מרוץ שבאמצעותה התכוונו לחטוף חייל מבית ספר לקציני ים ולהעבירו, לשם מיקוח, לידי תנועת החיזבאללה.

 

האב המתאבד הבטיח "להסגיר את עצמו" למשטרה

 

תנ"צ סולומון גילה כי שוחח בטלפון עם האב המתאבד, מוחמד שאקר חביישי, ימים ספורים לפני שביצע את פיגוע ההתאבדות וסיכם איתו כי יפגוש אותו בלשכתו במרחב גליל. "הוא אמר שהוא יגיע בארבע וחצי - אך לצערי הוא לעג לכולנו", אמר סולומון, שהוסיף כי המשטרה וכוחות הביטחון עשו כל שביכולתם ללכוד את חביישי - אולם נכשלו.

בכתב האישום מופיעים אישומים נוספים וביניהם שוד מזויין, פגיעה בבעלת מסבאה בחיפה, חטיפת תיקים ועוד. לשאלה האם מדובר בעליית מדרגה ענה תנ"צ סולומון: "אין לעשות הכללות. ערביי ישראל רובם ככולם מגלים נאמנות רבה במשך השנים, אני לא רוצה לומר שאלו עשבים שוטים - אך מאידך זו גם לא עליית מדרגה".

עוד עולה מפרטי החקירה כי חביישי היה מודע לכוונת אביו, מוחמד שאקר חביישי, לבצע פיגוע התאבדות ואף ביקש ממנו לגייס חברים נוספים, כדי לסייע לו במימוש כוונתיו. במהלך החקירה, המתנהלת מזה שבועות ארוכים על ידי הימ"ר במרחב גליל בפיקודו של רב פקד אבי אזולאי, נעצרו עד כה 11 חשודים.

בניו של חביישי נעצרו מייד לאחר פיגוע ההתאבדות שביצע בתחנת הרכבת בנהריה ב-9 בספטמבר. עוד נחשף כי אחד מחברי החוליה, עימאד חסן, תקף בתחילת אירועי אינתיפאדת אל אקצה חייל מג"ב במכות גרזן.

ביום שישי האחרון הוגש כתב אישום על ידי לילך טמיר מפרקליטות מחוז חיפה כנגד שלושה מחבריי החוליה ביניהם אוסאמה יאסין, סאלח חביישי ועימאד סירחאן. ההערכה היא כי הקרוב עתידים להיעצר חשודים נוספים.

 
פורסם לראשונה