תביעה: פפושדו יחויב בחצי מרווחי פרויקט הונגרי

לבית-המשפט המחוזי בת"א הוגשה אתמול תביעה כנגד אנשי העסקים אלי פפושדו ויוסף פריאל, ע"י חברת ארז, העוסקת באיתור הזדמנויות עיסקיות, ורפי הוכמן, העוסק בהשקעות בנכסי נדל"ן

ליטל דוברוביצקי עודכן: 29.10.01, 09:10

לבית-המשפט המחוזי בת"א הוגשה אתמול תביעה כנגד אנשי העסקים אלי פפושדו ויוסף פריאל. התביעה הוגשה על-ידי חברת ארז, העוסקת באיתור הזדמנויות עיסקיות, ורפי הוכמן, העוסק בהשקעות בנכסי נדל"ן.

התובעים טוענים, כי במהלך שנת 1997 הוסכם בין הצדדים כי תוקם חברה משותפת לביצוע פרויקט מקרקעין בבודפשט, וכי שיעור האחזקות בחברה יהיו 50% לחברת ארז ו-50% לחברת הנתבעים. לדברי התובעים, שיעור האחזקות נגזר מתרומתם ההדדית של הצדדים: ההשקעה של פפושדו ופריאל במתן ערובה בסך של כ-1מיליון דולר, שתשמש למימון רכישת המגרש והשגת רשיונות, ומנגד תרומתה של חברת ארז בייזום הפרויקט וקיום מגעים ראשונים עם כונס נכסים הונגרי. הכונס ערך מכרז למכירת המגרש עליו אמור להתבצע הפרויקט.

לדברי התובעים, בניגוד למוסכם, הקים פריאל, ששיתף פעולה עם פפושדו בעסקיו בהונגריה, חברה הונגרית חדשה לצורך הפרויקט, שרכשה את המגרש מכונס הנכסים ורשמה את כל הזכויות במקרקעין על שמה. התובעים ביקשו מבית המשפט להצהיר, כי הם זכאים למחצית מרווחי הנתבעים בפרויקט המקרקעין בבודפשט, מכיוון שיזמו את הפרויקט. טרם הוגש כתב הגנה.

 
פורסם לראשונה