לפני חודש קניתי רכב מחברת השכרה. כמובן שביטחתי את הרכב מיידית, אולם נתבשרתי ע"י סוכן הביטוח שאת הרכב אני מבטחת במחירו המלא, ואם חלילה יקרה משהו לרכבי, אפוצה ע"י חב' הביטוח רק במחיר הרכב לאחר הפחתת המחיר שחב' הביטוח קובעת לרכב שלאחר השכרה. האם נכון הדבר? ברור שאת הרכב לא קניתי במחיר מלא, אלא לאחר הפחתת ערכו. שאלתי – מדוע חב' הביטוח לוקחת ממני מחיר מלא לביטוח לפי הערך המלא של הרכב?
כמו כן, את הרכב קניתי לאחר דין ודברים עם חברת ההשכרה ולאחר שהסכימו לרדת במחירו, האם זה יהיה הסכום שאפוצה בו אם יקרה נזק טוטאלי לרכבי ? הרי אם הייתי קונה רכב מפרטי שגם איתו הייתי מורידה במחיר, חב' הביטוח הייתה משלמת את המחיר בשלמותו, האם זה נכון ?
צפריר כרמי, חתם AIG, משיב:
בעת כריתת חוזה הביטוח נשאל המבוטח העתידי מה השימוש שנעשה ברכב בעבר (חברת השכרה, רכב חברה, קנייה במכרז, רכב ללימוד נהיגה וכדומה). במידה ואכן הרכב היה בעבר בבעלות אחד מהרשומים למעלה, מתועדת הפחתת ערך הרכב בהתאם, והבעלות הקודמת של הרכב נלקחת בחשבון בעת חישוב הפרמיה . כמובן ששיעור הפרמיה המופחתת מתייחס אך ורק למקרה אובדן מוחלט או גניבה, שכן בעת נזק חלקי אין כל משמעות לבעלות הרכב בעבר .
באשר לחלק השני של השאלה: חברת הביטוח תשלם תגמולי ביטוח בהתאם לחוברת המחירון למכוניות משומשות של לוי יצחק ולא תתייחס ליכולת ניהול המשא ומתן של הקונה או המוכר בעבר .