חברת פורמולה-ויז'ן תממש את האופציה שקיבלה לרכישת אחזקותיה של קבוצת פורמולה בחברות סטארט-אפ. מדובר באופציה שהעניקה לה פורמולה בחודש יולי האחרון. במסגרת מימוש האופציה תעביר פורמולה לפורמולה-ויז'ן את כל אחזקותיה בחברות סטארט-אפ. מדובר באחזקות על 10 חברות סטארט-אפ וכן באחזקותיה של פורמולה בחברות הניהול של קרנות הון-הסיכון פורמולה-וונצ'רס 1 ו-2.
260 מיליון שקל
תמורת המכירה נקבעה ל-260 מיליון שקל, המשקפת את שווי האחזקות של פורמולה באותן חברות בספרי החברה. לצורך מימון העסקה תעמיד פורמולה לפורמולה-ויז'ן הלוואה של 260 מיליון שקל. ההלוואה תהיה צמודה למדד המחירים לצרכן, ותישא ריבית שנתית של 5%. ההלוואה תעמוד לפירעון, בתשלומים שווים, בכל אחת מהשנים 2002 עד 2006.
בנוסף נקבע במסגרת ההסכם, כי פורמולה-ויז'ן תפעל להעביר על-שמה את כל הערבויות שפורמולה ערבה לאותן חברות שיימכרו. בתחילת אפריל 2002 תעמיד פורמולה לפורמולה-ויז'ן הלוואה נוספת באותם תנאים, בסכום שווה לערבויות ובתוספת של 40 מיליון שקל.
עד 10% מהמניות
עוד נקבע במסגרת ההסכם, כי פורמולה תהיה זכאית לרכוש במשך תקופה של שלוש שנים מיום השלמת ההסכם, עד 10% ממניות אותן חברות שנמכרו, בתמורה למחיר השווה למחיר המכירה שנקבע בהסכם. פורמולה-ויז'ן (לשעבר משוב-מחשבים) הייתה בעבר חברה-בת בשליטת פורמולה. בסוף יולי הכריזה פורמולה על חלוקת אחזקותיה בפורמולה-ויז'ן כדיבידנד בעין לבעלי מניותיה. החלוקה בוצעה בפועל בסוף אוגוסט.
בעלי המניות הגדולים בפורמולה-ויז'ן כוללים כיום את דיויד אסיא ודני גולדשטיין, המחזיקים כל אחד בכ-11.6% ממניות החברה. פורמולה-ויז'ן, המחזיקה כיום במספר חברות טכנולוגיה ואינטרנט, ביניהן וואלה-תקשורת ובבילון, סיימה את הרבעון השלישי של השנה בהפסד של כ-1.6 מיליון שקל.