פעילות הדיוטי-פרי של סקאל בסכנה. בגלל מיעוט הנוסעים העוברים בשדה חלה ירידה דרסטית בהיקף המכירות, וחנויות הרשת בנמל התעופה עלולות להיסגר כבר השבוע. חובה של סקאל לרשות שדות התעופה עומד היום על 20 מיליון שקל.
ביום חמישי תדון ועדת הכספים של הרשות בחוב של סקאל והאם ניתן להשאיר בידיו את הזיכיון לתשע החנויות שבשדה, או להתיר את הזיכיון. על קשייה של סקאל בנמל בן גוריון נכתב לראשונה ב"ידיעות אחרונות".
סקאל מפעילה תשע חנויות בנמל בן גוריון: חשמל ואלקטרוניקה, ספורט, צעצועים, שעונים, ליוייס, מוסיקה, באלי, אמפוריום והיי-טק. כן יש מפעילה סקאל חנות במסוף נהר הירדן וחנות בשדה התעופה בעובדה.
בתגובה אמר סולי סקאל: :חברת סקאל דיוטי פרי עומדת ותעמוד בכל ההתחייבויות שלה כלפי רשות שדות התעופה. נכון להיום, מי שלא עומד בהתחייבות זו רשות שדות התעופה, שמחזיקה בערבויות בנקאיות של 50 מיליון שקל".
לדבריו, מאז פרוץ האינתיפאדה חלה ירידה מתמשכת במספר הנוסעים לחו"ל, שהתגברה לאחר ה-11 בספטמבר ובחודש נובמבר חלה ירידת שיא בפעילויות החנויות בדיוטי פרי. "סקאל ביקשה מהרשות להתחשב במצב ולו רק לתקופה קצרה, אך הרשות מתעלמת מהפנייה ועומדת על דרישתה לקבל את מלוא התמלוגים" אומר סקאל.
סקאל טוען, שהזכיין האחר בנמל התעופה, ג'יימס ריצ'רדסון, משלם 100 מיליון שקל פחות ממנו כתמלוגים. סקאל משלם סכום תמלוגים קבוע של 125 מיליון שקל בשנה ואילו ריצ'רדסון משלם לפי מספר הנוסעים. "הרשות מקשה עלי ולא הולכת לקראתי כפי שעשו לזכיינים בנמלי תעופה אחרים בעולם בעקבות המצב", קובל סקאל.
דוברת סקאל אמרה, שהישיבה תתקיים מחר והיא מקווה שיימצא פיתרון להמשך הפעילות. מסקאל מציינים שאספקת המוצרים שרכשו הנוסעים היוצאים מובטחת.