קבוצת שידורי הלוויין יס הגיעה ל-280 אלף מנויים. כך נודע ל"ידיעות אחרונות". מדובר בגידול של כ-30 אלף לקוחות חדשים, נטו, מאז סוף נובמבר, שבו הכריזה החברה רשמית על הגעתה ל-205 אלף לקוחות. קצב הגיוס לחודש עומד על כ-15 אלף לקוחות חדשים. המשמעות: יס צפויה לסיים את הרבעון הראשון עם יותר מ-300 אלף לקוחות - שהוא התנאי הנדרש לצורך אישור מיזוג חברות הכבלים.
ל"ידיעות אחרונות" נודע עוד, כי בזק מבקשת להגדיל את השקעתה ביס. בפנייה של בזק אל משרד התקשורת ביקשה החברה להגדיל את השקעתה ביס ב-40 מיליון דולר נוספים. זאת, מעבר למסגרת השקעה של 200 מיליון דולר שכבר אושרה לה. שר התקשורת, ראובן ריבלין, מתכוון לאשר לבזק את המהלך.
עד לאחרונה החזיקה בזק ב-45% ממניות יס, לאחר שהזרימה לחברה סכום של 170 מיליון דולר.
השקעה זו בוצעה בתיאום עם ועדת השרים להפרטה. בזק הצהירה כבר אז על כוונתה להגדיל את אחזקותיה ביס עד לשיעור אחזקה מקסימלי של 49.9%. כדי לא להפוך את יס לחברה ממשלתית, תתבצע ההשקעה הנוספת של 40 מיליון דולר, ככל הידוע, בדרך של ערבויות או של העמדת הלוואות ליס.
עד לפני כחודשיים, היתה בזק היחידה מבין בעלי יס שהזרימה כספים לחברה ואילו שאר בעלי המניות, יורוקום ופולאר-השקעות (לשעבר פועלים השקעות), הפסיקו את הזרמת המזומנים לחברה למשך כחצי-שנה. שתי החברות חידשו את ההזרמה רק לפני כחודשיים.
חברת יס מממנת כיום את פעילותה מבזק ומהלוואות מהבנקים. החברות לידן וגילת, המעוניינות למכור את חלקן ביס, חדלו מזמן להזרים כספים לחברה. גורם בכיר מבעלי חברת יס אמר אתמול כי החלטתה של בזק להזרים ליס כספים נוספים נועדה להציל את החברה מפני פשיטת-רגל. זאת, נוכח החובות הכבדים שלה לספקים.
עם זאת, בקשת הנהלת בזק להגדיל את ההזרמה הכספית לא הוצגה עדיין בפני דירקטוריון החברה והיא טעונה גם את אישור ועדת השרים להפרטה.