גל"צ משכיבה את "לא יכולים לישון"

תוכנית הלילה בהנחייתו של דדו מילמן יורדת בשל "שינויים בלוח המשדרים". האומנם?

מרב יודילוביץ' עודכן: 04.02.02, 17:42

תכנית הלילה הרדיופונית "לא יכולים לישון" בגלי צה"ל, בהנחייתו של שדרן הרדיו והקומיקאי דדו מילמן, יורדת. התכנית, ששימשה פינה חמה לפליטי המוזיקה המיינסטרימית, תיעלם, לדברי גורמים בתחנה, בשל שינויים בלוח השידורים. ביום חמישי הקרוב תשודר התכנית האחרונה אחרי חמש שנים בהם נתנה התוכנית במה מכובדת ליוצרים ישראליים בשולי תעשיית המוזיקה וללייבלים קטנים. מילמן: "בגלי צה"ל אמרו לי שהלילות הולכים לכיוון של דיבורים ומי שרוצה לשמוע מוזיקה, שישמע אותה בגלגל"צ. אני לא בטוח שמוזיקה וגלגל"צ הולכים ביחד".

"לא רוצים לישון" בהנחייתו של מילמן שודרה מדי יום חמישי בתחנת הרדיו הצבאית בין השעות 02:00 ל-05:00 לפנות בוקר. ביום חמישי הקרוב יצטרך מילמן להיפרד מהקהל הקבוע שליווה את התכנית בחמש השנים האחרונות. "הודיעו לי בשבוע שעבר על כך שיש שינוי בלוח המשדרים, ומה שזה אומר מבחינתי הוא שהתכנית יורדת. אני חייב להודות שזה עצוב. להבדיל מתקופות אחרות בעשיה הרדיופונית שלי, הפעם מדובר בתכנית שלאורך הזמן קיבלה תפקיד תרבותי חשוב, ופתאום זה נגמר".

 

קוטנר התגייס לעזור, אבל

 

מאחורי הקלעים, מתברר, נעשו נסיונות לבטל את רוע הגזירה. "היה ניסיון מרגש של יואב קוטנר למנוע את ההורדה", אומר מילמן, "אבל לצערי זה לא עזר. מבחינת עשיה ותרומה, התכנית הזו מזכירה לי את אתר Mooma שנסגר. היא לא משרתת את הערן-צורים והירמי-קפלנים, אלא להקות שוליים שיכולתי להציע להן במה". העובדה שקוטנר הצטרף למאבק נגד הורדת התכנית מעידה שההשוואה לא סתמית.

עדיין לא ברור מה תהיה התכנית שתחליף את "לא יכולים לישון". בתוכנית האחרונה מתכנן מילמן לארח את ערן צור, רונה קינן וירמי קפלן, עליו הוא אומר: "הרבה מאוד זמן רציתי לארח אותו וזו ההזדמנות האחרונה כנראה". אין לו כוונות לכבס את הכביסה המלוכלכת מחוץ לכתלי התחנה או בשידור. "התגברתי והתגברתי על הצורך הזה, שהיה קיים בי לפני כמה שנים".

מילמן מכהן כיום כרכז המערכת של רצועת הנוער בערוץ 10 החדש. "זה מצחיק שכשנסגרת לי במה חשובה במקום אחד, נפתחת במה חשובה לא פחות במקום אחר. הצלחתי להביא לתכנית הזו מספר לייבלים ואמנים אלטרנטיביים, וזה נחמד שאחרי שנים שבהן בטלוויזיה גורסים שמוזיקה לא מביאה רייטינג, בערוץ 10 נתנו לי הזדמנות להגיש מוזיקה של יוצרים ישראליים". מילמן מוסיף כי יש עוד דיסקים רבים שמחכים אצלו להשמעה ורשימה גדולה של אמנים שהיה רוצה לארח, לו רק ניתן. "מערכת היחסים הכי ארוכה שהיתה בחיי מסתיימת השבוע", הוא אומר, "אני עוד לא מוכן לצאת עם אחרות, אבל זה בטוח עוד יקרה. אני עדיין מעכל".

 

ארז טל בדרך ל"ציפורי לילה"

 

דוברת התחנה, הילה שפיר, מסרה בתגובה לדברים: "גל"צ כתחנת שידור דינמית נוהגת מעת לעת לבצע שינויים בלוח המשדרים, כמקובל בכל כלי התקשורת האחרים. לאחרונה הוחלט לאפיין מחדש את שידורי הלילה בגל"צ ולבססם גם על תכניות אינטראקטיביות עם דיבורים ובשיתוף המאזינים, שיהיו חלופה ראויה לגלגל"צ ולרשתות רדיו נוספות המתמקדות בשידור מוזיקה. גם גל"צ, ובוודאי גלגל"צ, נותנות ביטוי לאמנים רבים במסגרת רצף השידורים ובתכניות מיוחדות, לדוגהא זו של יואב קוטנר". שפיר הוסיפה: "גל"צ תבקש להיעזר בכישוריו ובנסיונו של מילמן גם בעתיד".

במסגרת השינויים הצפויים בלוח השידורים של התחנה הצבאית, נודע ל-ynet כי יוני רועה, שמגיש כיום את "ציפורי לילה" המשודרות בליל שבת, יעבור בקרוב לקול ישראל. את רועה יחליף בעמדת המנחה הזמר נסים גרמה. כמו כן, לקראת חודש אפריל יצטרפו ל"ציפורי לילה" גם ארז טל ותמר מרום. בגל"צ לא מכחישים ולא מאשרים. לדברי שפיר: "אכן צפויים בקרוב שינויים בקרב חלק ממגישי ציפורי לילה, זאת כמקובל מדי תקופה".

 

 
פורסם לראשונה