כחודש לאחר שדורי דנקנר הודיע על כוונתו להכניס את עסקי החשמל הפרטיים שלו לחברה הבורסאית אלרן תמורת 2.2 מיליון דולר, מתכוונים כעת דנקנר ובני משפחתו להכניס את עיסקי ההיי-טק שלהם לחברת-הבת הבורסאית של אלרן-השקעות, חברת אלגר-מגדל.
בכוונת בני משפחת דנקנר למכור לחברה-הבת של אלגר, אלגר-טק, את אחזקותיהם בחברת אינטקט היי-טק תמורת 1.3 עד 1.56 מיליון דולר. אינטקט היי-טק מוחזקת בשיעור של 49% על-ידי חברת אינטקט-השקעות, שנמצאת בבעלות אברהם וג'נט דנקנר, דני דנקנר, גדי דנקנר, אלון דנקנר ורוני דנקנר, ו-49% נוספים מוחזקים על-ידי חברת דשד-השקעות שמוחזקת על-ידי דורי דנקנר.
בכוונת המשפחה למכור לאלגר כ-4 השקעות מתיק הפורטפוליו של החברה הפרטית. בכוונתם למכור לאלגר כ-1.1% מהפורטל לילדים אלפי תמורת 390 אלף דולר, מחיר המשקף לאלפי שווי של כ-35.5 מיליון דולר, בדומה לשווי לפיו נעשה הגיוס האחרון של הפורטל לפני כחצי שנה; 3.6% מחברת סל-פיי העוסקת בתחום התשלומים הסלולריים תמורת 250 אלף דולר, מחיר שמשקף לחברה שווי של 6.9 מיליון דולר; כ-2.8% מחברת טופ-טיקס, העוסקת בתחום רכישת כרטיסים מקוונת, תמורת סכום של 15 אלף דולר, וכן 64% מחברת לומיטסט העוסקת בתחום המיכשור הרפואי תמורת 905-645 אלף דולר, שמשקף לחברה שווי של 1.4-1 מיליון דולר.
המחיר שמבקשת החברה מאלגר תמורת האחזקות מהווה כ-13% מההון העצמי של החברה, שעמד נכון לסוף הרבעון השלישי של 01' על 59.4 מיליון שקל וכ-18% משווי השוק שלפיו נסחרת החברה בתל-אביב, שמסתכם בכ-40 מיליון שקל. יחד עם הרכישה הקודמת תקבל משפחת דנקנר תוך חודש כ-18 מיליון שקל ובכך תחזיר כ-16% מהשקעתה ברכישת אלרן לפני שנה תמורת 111.5 מיליון שקל מידי חברת מגדל.