סרבני השירות בשטחים התכנסו לראשונה

כ-130 קצינים וחיילים הגיעו לכנס הראשון של הסרבנים - מתוך 230 שחתמו על המכתב. הכנס היה סגור לתקשורת. דובר הקבוצה: "אנחנו יכולים רק להבטיח שלא נרוץ לכנסת - אבל נשמור את שאלת השהייה של צה"ל בשטחים על סדר היום"

פליקס פריש עודכן: 12.02.02, 23:56

הקצינים והחיילים שחתמו על מכתב הסרבנים התכנסו אמש (ג') באכסניית הנוער בני-דן בתל אביב לכנס ראשון של היכרות וגיבוש הדרך.

החיילים הסדירים שמתגוררים באכסניה במימון צה"ל, הופתעו לראות את הסרבנים מתכנסים דווקא במקום זה, ואילו הסרבנים עצמם, שהגיעו מכל קצוות הארץ, השתעשעו במחשבה שהרישום בפתח הכנס נראה בדיוק כמו היום הראשון בשירות מילואים. "כאן השולחן של ההרשמה, וצריך לעדכן את כל הפרטים האישיים, ולמטה באולם זה נראה בדיוק כמו כינוס של גדוד בתחילת תעסוקה מבצעית. חסר רק לחתום על ציוד ועל נשק", התלוצץ אחד מהחותמים.

הכנס היה סגור לתקשורת, והחותמים על המכתב הקפידו לשמור על סודיות באשר למתרחש בתוך האולם. הם הסבירו שמדובר בכנס פרטי. "אנחנו יכולים רק להבטיח שאיננו מתכוונים לרוץ לכנסת, ולא להפוך לתנועה פוליטית. אנחנו יכולים להבטיח גם שנדאג לשמור על שאלת השהייה של צה"ל בשטחים על סדר היום הציבורי, ולעודד אנשים להצטרף אלינו לקבוצה", אמר דובר הקבוצה, עמית משיח, "שאלת המחיר שהחברה הישראלית צריכה לשלם, בשל השהייה בשטחים - אסור שתרד מסדר היום".

לכנס, שהחל לאחר השעה 20:00, לא הגיעו כמאה מן החותמים: מתוך 230 חותמים התייצבו כ-130. מארגני הכנס אמרו שאינם מאוכזבים ממספר המשתתפים, והסבירו כי חלק מהאנשים נמצאים בחו"ל, חלקם מתגוררים רחוק, וחלקם עובדים בשעת הכנס. מתוך 230 החותמים רק 2 חזרו בהם עד עתה, והסירו את חתימתם.

לפני הכנס ציינו חלק מן הבאים כי בימים האחרונים "צה"ל ירד מאתנו". לדבריהם, "הצבא מנסה כנראה להוריד את הנושא מסדר היום ולהרדים את העיתונות ואת הציבור".

 
פורסם לראשונה