יורוליג: אוראל גרייט בשלב הבא

האלופה הרוסית, אוראל גרייט, הפתיעה בבית את טאו ויטוריה עם ניצחון 88:94, הבטיחה את מקומה בשלב הבא, ותשחק ככל הנראה בבית של מכבי תל אביב

ynet עודכן: 14.02.02, 00:20

אלופת רוסיה, אוראל גרייט, תשחק ככל הנראה מול מכבי תל אביב בשלב הבא של היורוליג. בכל מקרה אוראל גרייט הבטיחה הערב (ד') את מקומה בשלב הבא של היורוליג, לאחר שניצחה בבית את מוליכת בית 4, טאו ויטוריה הספרדית, 88:94, במשחק מוקדם של המחזור האחרון בשלב הבתים הראשון. אוראל גרייט הצטרפה אל ברצלונה הספרדית בבית 5 בשלב הבא ומכבי תל אביב תשובץ גם היא בבית זה, אם תנצח מחר (ה') את אפס פילזן הטורקית ביד אליהו.

משחק קבוצתי מצוין של הרוסים הכריע את הספרדים והפך את ההעפלה לשלב הבא למציאות, כשהתבססה במקום הרביעי בבית 4, מבלי לחכות למשחקה מחר של וילרבאן הצרפתית ביוגוסלביה מול פרטיזן בלגראד.

קלעו לאוראל גרייט: ואלרי דיינקו 19, סרגיי פאנוב 16 (7 ריב'), ואסילי קראסב 14, פנאיוטיס ליאדליס 10, אנתוני בואי ורוסלאן אבלייב 9 כל אחד, וילי ברטון 8, אלכסנדר באשמינוב 7 ומיכאיל מיכאילוב 2.

הרבו לקלוע לטאו: אנדראס נוצ'יוני 21, לואיס סקולה וקרלוס ארויו 13 כל אחד ודז'אן טומאשביץ' 11.

 

ורוצלאב ניצחה במלאגה

 

בשני משחקים חסרי חשיבות שנערכו במחזור האחרון בבית 1 של מכבי תל אביב, נפלו הפתעות כששלונסק ורוצלאב ניצחה במלאגה ושארלרואה הבלגית ניצחה בבית את אלבא ברלין. ארבעת הקבוצות כבר איבדו כל תקווה להעפיל לשלב הבא וכך הצליחה ורוצלאב הפולנית לזכות בניצחון שלישי בלבד העונה 66:65, דווקא מול מלאגה בחוץ. הרבו לקלוע לוורוצלאב: דניוס אדומייטיס 16 ומייקל הוקינס 13. הרבה לקלוע למלאגה: דאניה אברמס 20.

גם שארלרואה הצליחה לזכות בניצחון שלישי, כשגברה בביתה על אלבא ברלין 91:100. הרבו לקלוע לשארלרואה: רון אליס 30 וג'יימס פוטר 16. הרבה לקלוע לברלין: דז'אן קוטורוביץ' 18.

במשחק נוסף בבית 3, הביסה בודוצ'נוסט פודגוריצה היוגוסלבית את זאדאר הקרואטית 97:110. איגור רקוצ'ביץ' הרבה לקלוע לבודוצ'נוסט 27 נקודות, איבן גרגט בלט בזאדאר עם 24.

 
פורסם לראשונה