רוצים לסגור כסף בפיקדון שקלי ל-90 יום? הבנק שלכם מציע ריבית מאוד נמוכה אבל אין לכם סבלנות להתחיל להתרוצץ ולברר בבנקים אחרים? ואולי כדאי לסגור את הכסף לשנתיים בתוכנית חיסכון צמודה למדד? אבל גם שם הבנק מציע ריבית עלובה? לפני שאתם מחליטים לוותר בכלל על חיסכון וללכת לבזבז את הכסף על דברים שממש-אי-אפשר-לוותר-עליהם, אתם יכולים להשתמש באינטרנט. שם תוכלו לקבל מושג מהן הריביות שמציעים בבנקים האחרים ולהשוות.
מודעות הלקוחות לביצוע שופינג בין הבנקים עלתה, והאינטרנט מספק מידע רב ומועיל בדרך לקבלת החלטות. אחד האתרים העצמאיים שאינו קשור עם בנק כלשהו הוא אתר בנקרייט, בו אפשר למצוא מידע רב.
האתר מספק מידע לגבי ריביות על פקדונות שקליים, תוכניות חיסכון, הלוואות משכנתא ועוד. השימוש באתר נוח וידידותי. אחרי שתמלאו את הפרטים הרלוונטיים לכם יופיעו התוצאות. לדוגמה: הפיקדון המבוקש ייתן בסוף התקופה בבנק שלכם 777 שקל פחות מאשר בבנק ממול, ו-200 שקל יותר לעומת בנק ג'.
למי שמעוניין במידע כלכלי, אתרי הבנקים השונים מציעים מידע מגוון לכלל הגולשים ולאו דווקא ללקוחות שלהם, ובכלל זה סקירות כלכליות, תחזיות מדד, הסברים לגבי פקדונות שונים ותנאיהם, מבצעים ועוד.
באתרי בנקים למשכנתאות אפשר למצוא מידע רב מאוד לגבי משכנתאות.
הריבית עלתה. מה לעשות
הריבית במשק תעלה מיום ראשון ב-0.6%, והפריים, הריבית הבסיסית במשק, תעמוד מעתה על 5.9% לשנה. מי שלקח באחרונה הלוואה לפי בסיס פריים וקיבע אותה (לדוגמה, בחברות כרטיסי האשראי), עשה עיסקה טובה. מי שטרם לקח הלוואה וזקוק לה יכול עדיין לקבל בריבית פריים בתוספת מסוימת, ומומלץ לקבע את הריבית, כי גם אחרי ההעלאה עדיין מדובר בריבית נוחה, וההערכות הן שהריבית במשק תמשיך לעלות במהלך השנה.